Beograd

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
AleksaM
Reactions:
Pridružio se: 26 Okt 2015, 00:06
Garaža: VW Golf 6 1.4TSI

Re: Beograd

Post od AleksaM »

Geza napisao:Ovo je bila naučna fantastika. Ali bi bilo super rešenje.

Slika
Kako bi smo onda imali plato za gledanje fontane? Oh kakav si protivnik gradskih vlasti!!! SlikaSlikaSlika

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Dobar ce plato da bude, valja nekad pohvaliti gospodara, dao nam je 70 ari novog gradskog trga.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Koliko vidim beton stil je popularan, bas me zanima krajnji rezultat

Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Bice i po koje drvce i zelene povrsine.
Slika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

starac vujadin napisao: 25 Nov 2017, 09:40 ‎Sada sam bio u Manili par dana I budite srećni kakav transport imate...pri tome Manila je ozbiljan grad sa ozbiljnim bulevarima s 4-5 traka I nadzemnom železnicom.‎ 
To je baš egzotična destinacja, zavidim ti! :) Šteta što Ferdinand i Imelda Markos nisu živi, mora da je tada bio full ugođaj. Kao Nikolae i Elena, Sloba i Mira... Za razliku od "solo" diktatora, ovo su primeri gde je žena bila bitan element vlasti, a pri tome luđa od muža.

Nego, Manila je jedan od gradova sa najvećom gustinom stanovništva na svetu, mogu misliti kakav je saobraćaj
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Jel govore jos uvek spanski? Cuo sam da dosta njih ode na studije u spaniju.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Sad imaju Dutertea koji je isto dosta egzotičan vladar za današnje vreme.

Ne pričaju španski, ali u njihovom maternjem jeziku ima reči koje vuku na španski. Španci su im napravili državu, stvorili naciju, a od njih im je danas ostala vera...Filipinci su strastveni katolici. Posle toga su došli Ameri I svi pričaju engleski I konzumiraju sve živo od zapadnjačkih vrednosti - I dobro I loše. Svi natpisi su na engleskom I engleski je priznat I kao zvanični jezik pored maternjeg. Od osvajača tu su bili I Japanci...od njih je ostalo da voze njihova kola. 90‎% automobila su japanska, a od toga jedno 70-80% su Toyote...totalna dominacija. 
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Darko napisao: 25 Nov 2017, 10:53 Ali da kaze da rim ima nadzemni metro slican kao bg. :)
Beograd ima metro :kezo:
Jel ti uopste razumes sta zaista pise ili u svojoj glavi pustis masti na volju kada kombinujes slova kao da citas preko gugl prevodioca :losevidim:

Fjumicino-Termini vs Batajnica-Vuk kada se provozas na oba mesta samo ce ti se kasti u cemu su slicnosti koncepcije/trase :pssst:
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Sinoc prvi put prošao slavijom, pojma nemam dal sam pravilno, setio sam se da sad ima linije tek kad sam bio u kružnom toku :kezo:

Iz kraja milutina sam išao u bulevar oslobođenja, mislim da sam presekao preko žute sad kad razmislim

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Koliku sam kuknjavu slušao, očekivao sam opštu katastrofu na Slaviji.
Onda sam prošao par puta i ne vidim u čemu je problem toliki. Problem je naterati vozila javnog prevoza, a posebno taxi, u žutu traku, a ostalima izbiti iz glave staru Slaviju i kranje slobodan stil vožnje. Kada bi ona "ostrvca" stvarno to i postala (da preko njih ne može da se pređe), možda bi ljudi i shvatili poentu traka u kružnom, a ne da traže najkraću putanju od ulaza do isključenja.

Za razliku od prethodne varijante Slavije, sada postoje dve stop tačke, da se tako izrazim. Prvo uključenje je na šine/ preko žute trake, a onda i u kružni tok za automobile. Ona isključenja jesu malo oštrija, ali to bi trebalo da natera ljude da malo uspore i propuste autobuse. Drugo, dosta ljudi uleti u žutu i vozi njom, jer ih mrzi da ulaze u onaj središnji deo, jer ipak će se brzo isključiti, zašto da se mlataraju... Pogledajte samo kameru i pratite šta ljudi rade.

Ne kažem da nije moglo bolje, ali dobar deo pljuje (mislim na opštu situaciju, ne na ovaj forum) samo da bi se pridružio opštoj histeriji, drugi deo jer smatra Slavija nije prilagođena njihovim fanđo vozačkim sposobnostima i ultra stručnom poznavanju saobraćaja, jer ipak mi uvek znamo šta je najbolje. Na dan puštanja Slavije u rad, sedimo nas četvorica, od kojih niko nije video Slaviju, niti se provozao istom i već se povela priča kako to ništa ne valja, kako će da bude ovako ili onako... Meni je samo žao što nisu bolje rešeni pešaci, a za ostalo me baš briga, bar je nov asfalt.

Ma, na kraju neka stave semafor na ulazima, pa neka puštaju redom, svako uključenje po 30 sekundi :kezo:
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Ja sada zazirem od takvih mesta... Dok je bio Golf, legnem na sirenu i pun gas. Suzuki nije autoritet :D
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Milos napisao: 25 Nov 2017, 10:51 Ljubitelju,..?
Najlakse je pljuvati, kritikovati, komentarisati neku temu pausalno bez smisla, biti protiv nekog misljenja tek tako a bez iznosenja svog kontra predloga ma koliko da je dobar ili los pogled... Bez suprotnih argumentovanih misljenja nema dobrog dijaloga.
Evo i ti napisi o ovome sto si pitao svoj stav. Uvek je dobro sagledati neku stvar iz vise razlicitih uglova.

Moje iskustvo koriscenja Beovoza na relaciji Zemun Novi grad-Karadjordjev park za odlazak i povratak sa posla jedno krace vreme je vrlo dobro sto se brzine voznje tice.
Problem je bio tada da je isao na svakih 60minuta po voznom redu a ponekada jednostavno ne dodje.
S obzirom na to iskustvo tada moje misljenje mogucih resenja je da se postojece linije BG voza/Beovoza priblize sto vise ritmu kakav je u metro sistemima- na 2 do 5minuta interval. Da se aktiviraju vec postojeci izgradjeni resursi i stanice cime se moze popraviti efikasnost prevoza po gradu narocito u vreme spica odlaska i povratka sa posla.

Drugo moguce resenje po meni je da se napravi na Novom Beogradu kruzna linija tramvaja duz J. Gagarina- M. Milankovica- Tosin Bunar/ Vojvodjanska pa nazad ka J.Gagarina sa intervalom na 1-3 minuta.
Slicno kruzna linija TC Usce- Bul. Avnoja-Opstina-Pariske komune-Tosin Bunar- Zemunska bolnica-Tvornicka-stari Merkator-Bul Nikole Tesle-TC Usce sa isto intervalom 1-3 minuta.

Linija tramvaja od Banovog Brda preko mosta Ada do Buvljaka Novi BG je bila kao neka prica ali se nije mrdnulo da se iskoristi taj novi most.

Te kruzne linije ili neke slicne koje povezuju sadasnja cvorista saobracajnih tokova, postojece autobuske linije, i postojece stanice voza opsluzuju najveci broj stanovnika Beograda a mogu relativno brzo i da vrate ulozenu investiciju.

Novi Beograd i Zemun su bar 500.000 stanovnika kojima bi se poboljsale mogucnosti prevoza u neposrednom lokalu od par stanica prevoza.
Tu je koncentracija poslovne aktivnosti, tu ce biti i nova medjugradska autobuska stanica, vec ide pruga ka Prokopu i dalje ka Pancevu odnosno Resniku/Valjevu...

Ne mora da bude tramvaj uskog koloseka kakav je sada moze i tramvaj sirokog koloseka da se primeni za buducu gradnju kao sto je na primer resenje u Hanoveru gde je nadzemni sinski sistem. Tamo sam se lepo vozio i to lepo funkcionise, znatno je brze od ogromnih kolona vozila narocito u vreme sajmova.

Ili neki drugi nacin, moze i onaj eko elektro bus da ima sopstvenu trasu van ostalog toka saobracaja i isto da kruzno ide na opisanim npr, trasama na 1-5 minuta.

Nema sveobuhvatnog resenja za Beograd dok se ne napravi metro sistem kao komplet sto je krupan zalogaj i novcano i vremenski ali ne moraju ni da se prave megalomanski projekti linija metora za koje nema resursa pa se odavno nalaze na cekanju. Na papiru je lepo linija metroa kraj Ustanicka- Tvornicka ali je ocigledno da je skupo, sporo i zahtevna trasa toliko mnogo da nema realizacije.

Moze se poceti od jedne kruzne linije gde je najlakse pa nadogradjivati.
Ono sto sam predlozio kao kruzne linije tramvaj/ebus se moze u godinu dana napraviti.

Najsveziji primer u okruzenju je Sofija gde je nedavno znatno prosiren metro uz vrlo brzu gradnju. Imaju slicne finansijske mogucnosti, slicne potrebe, slicne gradjevinske sposobnosti lokalnih firmi. Bugari se mogu konsultovati za iskustva i savete.

Najbolji metro koji sam koristio je u Bukurestu, veoma brzi ulazak na stanice, lako presedanje izmedju linija, tacan, brz, linije dobro rasporedjene.

Koliko je meni poznato mi smo "dobrovoljno" naterani da uzmemo francuze da rade metro uz skupe varijante gradnje.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Drugar vec vise godina ide Beovozom od Pancevackog mosta, do Tosinog bunara i cak i ako zivi na 300m od stanice i posao mu je slicno udaljen od stanice na Tosinom, ide tim vozom, jer je najbrze.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

300 metara je mnogo, ne kapiram? :D

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Stanica za bus mu je na 100m, a omasio sam 300m, samo za 1km :kezo: I meni nesto delovalo kratko kada sam zamislio u glavi posle :)
Sada pogledah na Gmapsu i ima 1.3km do stanice kod Pancevca, iz Vojvode Dobrnjca :)
Onda ima i jedno pola kilometra do posla :D
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori