Koliko je bitna godina proizvodnje prilikom kupovine?
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Koliko je bitna godina proizvodnje prilikom kupovine?
Ne znam da li je pametno kupiti nov auto koji je stajao dve, dve i po godine.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Sniženja i promocije ovlašćenih distributera
Otkud znas da nije npr. decembar 2010?
Nista ne moze da mu fali, samo ako tebi smeta sto je 2010. god
Nista ne moze da mu fali, samo ako tebi smeta sto je 2010. god
Brzine idu u H-a !!!

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Smeta, kako ne smeta, naročito kod dalje prodaje. Hajde ti objasni za četiri godine nekom kako auto nema šest godina, nego četiri. Ok, jeste spuštena cena u odnosu na 2012. godište, ali ipak, dva puta treba razmisliti kod ovakvih ponuda.
ma nije slobo samo to, nego otkud mi znamo, u kakvom prostoru (otvorenom/zatvorenom) drze auta. niko nam nece reci da mozda nemaju dovoljno veliki magacin, da auta budu unutra. 

Zato je i popust. Što se drugih stvari tiče ja bih pre paljenja zamenio ulje u motoru a ulje u kočnicama posle godinu dana.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
U saobraćajnoj se vodi po datumu prve registracije, ako se ne varam. Tako da će znati da je stariji 2 godine, samo onaj ko se baš bude udubljivao, a to retko ko radi. Moj je 2001. godište, ne znam mesec proizvodnje. Prva registracija januar 2003. godine i tako se vodi u saobraćajnoj, tako ću ga staviti i na oglas kad dođe vreme.
Posetite www.garaza.rs !
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Unošenjem VIN-a u servisnu bazu dobija se datum proizvodnje. Isti se nalazi na više nalepnica u unutrašnjosti kabine i u motornom prostoru. Na staklima piše godina i.t.d. Dakle, može se prećutati, ali lako će se videti o čemu se radi. Da ne govorimo o tome da se u međuvremenu model može restilizovati pa da se kola prodaju po godištu kada se prodavao restilizovani model, a da ona budu od pre restilizacije.
Trojke, zar se podatak o prvoj registraciji ne odnosi na prvu registraciju u Srbiji?
Trojke, zar se podatak o prvoj registraciji ne odnosi na prvu registraciju u Srbiji?
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Kako, kad je auto stigao 2011. iz IT?
A na njihovoj saobraćajnoj je pisalo 2003. i tako je prepisano dalje i upisano kod nas.
A na njihovoj saobraćajnoj je pisalo 2003. i tako je prepisano dalje i upisano kod nas.
Posetite www.garaza.rs !
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Hm, nije mi jasno kako to funkcioniše. Moj Punto je bio 2000. godište, kupljen u Belgiji, a u saobraćajnoj je pisala prva registracija 2004. što je godina kada je auto uvezen kod nas.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ljudi, ne mesajte strane propise i nase.
U Italiji se kao godina proizvodnje upisuje godina prve rege, a kod nas se prilikom uvoza to samo prepise jer je jedino sto se ima, ne izvlaci se vin. Za nova kolo to nije tako, jer je on jos onda ocarinjen i naravno da ce mu u saobracajnoj pisati 2010. I jeste to problem, zato je i popust, al treba videti u odnosu na druge da li je dovoljno velik popust jer to ipak nije mala stvar
U Italiji se kao godina proizvodnje upisuje godina prve rege, a kod nas se prilikom uvoza to samo prepise jer je jedino sto se ima, ne izvlaci se vin. Za nova kolo to nije tako, jer je on jos onda ocarinjen i naravno da ce mu u saobracajnoj pisati 2010. I jeste to problem, zato je i popust, al treba videti u odnosu na druge da li je dovoljno velik popust jer to ipak nije mala stvar
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
O Cruzu nema govora, teško se može sakriti godina proizvodnje u daljoj prodaji, mada je teško i kod polovnjaka koji su stigli iz uvoza, bez obzira na različitosti propisa koje si pomenuo. Ne piše u saobraćajnoj, ali piše na kolima na bar deset mesta.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Moja Astra je 2009. godiste
Tacnije 29 decembar 2009. je proizvedena, a kupljena u avgustu 2010.
Sta pise u saobracajnoj, nemam pojma, nije tu pa ne mogu da pogledam..
EDIT: U sasiji stoji da je 2010.

Tacnije 29 decembar 2009. je proizvedena, a kupljena u avgustu 2010.
Sta pise u saobracajnoj, nemam pojma, nije tu pa ne mogu da pogledam..
EDIT: U sasiji stoji da je 2010.
Brzine idu u H-a !!!

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Modelna godina se lako vidi iz samog VIN-a, deseti karakter je modelna godina. Doduse, modelna godina ne znaci da je auto tada i proizveden, primera radi, auto za modelnu godinu 2013. moze biti proizveden 2012.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Moj je proizveden u drugoj radnoj nedelji 2008. a na staklima mu piše 2007. tako da po staklima ne mora da bude tačno.
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Re: Koliko je bitna godina proizvodnje prilikom kupovine?
Naravno, ali da je prvi put registrovan 2009. i da ga reklamiraš pri prodaji kao 2009. godište, to što piše na staklima bi bilo dovoljno da neko vidi da nešto ne štima. Moj Suzuki je 2008. godište i sva stakla su 2008. izuzev jednog koje je 2007.