Muke sa kineskim felnama

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Re: Seat Ateca 2.0 TDI CR 190ks 7step DSG 4motion

Post od Velja »

Vladapetr napisao: 01 Dec 2017, 15:04 Ovu budževinu komentarišete vi koji uglavnom ne znate kako taj prsten inače izgleda, od čega se pravi i čemu služi.

Savršeno dobro znam kako prsten izgleda, od čega se sve pravi i čemu služi. Imao sam ih na svojim kolima pre nego što si ti stasao da voziš :)

Pravi prsten (makar bio od plastike) je čvrsto pozicioniran i izjedna napravljen, pa ne može nikada da se razlista ili da mu se pomeri deo koji bi završio izmedju felne i glavčine gde ne treba.

Dag je predložio izolir-traku samo da se provali problem, a kasnije bi svakako trebalo razbušiti felnu na neku standardnu širinu i umetnuti prsten.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Delija potenciras tih mesec dana i tri odlaska a lepo je Danijel rekao da nije mogao da ode ranije zbog privatnih problema. Dakle to nije greska servisa sto su gume i felne tamo stajale i to ne bismo trebali da komentarisemo kao sto ni Danijel to ne radi jer je visa sila.

Kupio je felne i gume, nije resen problem posle vise puta, vracene su pare u potpunosti i to je to. Ne znam gde vi odrzavate automobile ali izgleda da idete kod bezgresnih majstora, narocito kada uzimate kineske delove nekoliko puta jeftinije u odnosu na OEM.

Vlado svi znamo kako radi i sta radi prsten, ne moras da pametujes.

EDIT: Opet su uleteli neki postovi izmedju. Valjda ce Tapatalk da uvede obavestenje o novim postovima kao sto ima na webu.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Velja napisao: 01 Dec 2017, 15:25
Vladapetr napisao: 01 Dec 2017, 15:04 Ovu budževinu komentarišete vi koji uglavnom ne znate kako taj prsten inače izgleda, od čega se pravi i čemu služi.

Savršeno dobro znam kako prsten izgleda, od čega se sve pravi i čemu služi. Imao sam ih na svojim kolima pre nego što si ti stasao da voziš :)

Pravi prsten (makar bio od plastike) je čvrsto pozicioniran i izjedna napravljen, pa ne može nikada da se razlista ili da mu se pomeri deo koji bi završio izmedju felne i glavčine gde ne treba.

Dag je predložio izolir-traku samo da se provali problem, a kasnije bi svakako trebalo razbušiti felnu na neku standardnu širinu i umetnuti prsten.
Vreme je potpuno nerelevantno za znanje, i medved je u šumi po 50 godina pa ne postane šumar :rofl:

Ne videh da je @ddanijel napisao: evo rešio sam problem sa limenkom piva, pakujem familiju pa sad na put oko sveta. Eno u nekoj od narednih poruka da čeka ovog što mu je prodao felne da dogovore odlazak kod njegovog strugara da ih sredi. Ali je naravno lakše uhvatiti se za limenku pa moralisati.
Kuzmanovic napisao: 01 Dec 2017, 15:29 Delija potenciras tih mesec dana i tri odlaska a lepo je Danijel rekao da nije mogao da ode ranije zbog privatnih problema. Dakle to nije greska servisa sto su gume i felne tamo stajale i to ne bismo trebali da komentarisemo kao sto ni Danijel to ne radi jer je visa sila.

Kupio je felne i gume, nije resen problem posle vise puta, vracene su pare u potpunosti i to je to. Ne znam gde vi odrzavate automobile ali izgleda da idete kod bezgresnih majstora, narocito kada uzimate kineske delove nekoliko puta jeftinije u odnosu na OEM.
Da, grešnim majstorima je očigledno dozvoljeno da te oteraju u pm i zatvore ti vrata zauvek ako se usudiš da reklamiraš proizvod koji očigledno nije ispravan. Zato ja idem kod bezgrešnih ;)

Kuzmanovic napisao: 01 Dec 2017, 15:29Vlado svi znamo kako radi i sta radi prsten, ne moras da pametujes.
Na žalost, rekao bih da ne znaš - inače se ne bi toliko zgražavao i na kraju pitao ko će da mu balansira točkove sa tim prstenovima.
Poslednja izmena od Vladapetr u 01 Dec 2017, 15:36, izmenjeno 1 put ukupno.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

I da oce da ide na Hunter sad kad je sve u redu.

Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Ja ne znam da li se ljudi u ovoj temi samo prave blesavi ili sta. Covek 10x ponovio da je jedini problem servisa Uno sto su mu rekli da u servis vise ne dolazi. Bez razloga. To je sve. Sve ostalo su odradili profesionalno. To realno i nije fer sa njihove strane, jer ni on nije kriv sto je do toga doslo. Mogli su da pruze ruku, i da kazu jbg ispalo je kako se nisu nadali i to je to. Ne da oni jos budu nadrndani na njega.
ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

Ma ponovio sam jos x stvari vise puta kao i to da sam kupovao kompletne tockove 2x pa opet pola njih nije shvatila poentu svog ovog pisanja.

@Kuzmanovic
Sta je lose u tome sto hocu na hunteru da proverim i sad doteram tockove 100% ?
Sve sto radim u zivotu radim do kraja, znaci nista ne ostavljam polovicno reseno i zato sam hteo sad na hunteru da se proveri i izbalansira ali na unutrasnjem krugu felne, sto vecina vulkanizera ne radi nego stezu konusom spolja, a kod alu felni to nije po pravilu jer niko ne garantuje da je spoljni krug (gde ide plasticni poklopac) u osi sa unutrasnjim koji je naknadno obradjivan u fabrici na masini i sireg precnika.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Vlado, Markoni i ostali koji potenciranju (sada vec) teranje u pm da se ne dolazi u servis. Da li ste culi Ivanovu stranu price? Ako niste, nemate pravo da osudjujete

@Vlado, dobro ne znam cemu sluzi prsten. Sa tobom nemam nameru da ulazim u diskusiju jer imas veliko iskustvo sa time, a dobro znamo poslovicu iz Gezinog posta. ;)

Danijele i treba da imas 100% izbalansirane tockove ali ako ces vec da busis felnu zasto ne sacekas to da resis?

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Samim tim što je ovde napisao nekoliko postova, a nije komentarisao to što su Danijelu tražili da više kod njih ne dolazi - ivan je rekao svoju stranu priče.

Ako nećeš da diskutuješ onda nemoj, ove sitno podjebavačke fore ti ne stoje.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Markoni napisao: 01 Dec 2017, 15:37 Ja ne znam da li se ljudi u ovoj temi samo prave blesavi ili sta. Covek 10x ponovio da je jedini problem servisa Uno sto su mu rekli da u servis vise ne dolazi. Bez razloga. To je sve. Sve ostalo su odradili profesionalno. To realno i nije fer sa njihove strane, jer ni on nije kriv sto je do toga doslo. Mogli su da pruze ruku, i da kazu jbg ispalo je kako se nisu nadali i to je to. Ne da oni jos budu nadrndani na njega.
Sta je tu profesionalno? :zbunjen:
Od stava do toga da ne umeju da urade posao (taj konkretan).
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Kuzmanovic napisao:Vlado, Markoni i ostali koji potenciranju (sada vec) teranje u pm da se ne dolazi u servis. Da li ste culi Ivanovu stranu price? Ako niste, nemate pravo da osudjujete

@Vlado, dobro ne znam cemu sluzi prsten. Sa tobom nemam nameru da ulazim u diskusiju jer imas veliko iskustvo sa time, a dobro znamo poslovicu iz Gezinog posta. ;)

Danijele i treba da imas 100% izbalansirane tockove ali ako ces vec da busis felnu zasto ne sacekas to da resis?

Prvo, Ivan nije vlasnik servisa, nego radi tamo, pa daj da ga ne dovodimo u neprijatnu situaciju sa forumom i poslom da bira sta i kako da kaze. Bilo je kako je bilo, Ivana niko nije dirao, niti o njemu nesto negativno rekao.

Servis Uno je vise puta ispao aljkav, a sada su pokazali i da im gazda nije korektan.
Reklamacije su deo svakog posla i dobar gazda ce cak i na sebe da preuzme trosak i da se zahvali sto je neko resio da ostane musterija.

Ne znam sta je vas zbunilo, mi smo sve vreme znali da prica o prvim felnama i da je ponudio u Unu da kupi druge, za 200e vise, kada su mu rekli da nece sa njim vise da saradjuju.
Ocigledno ste banuli u temu iz pogresnih razloga, a niste sve citali.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

:plusone: sve potpisujem
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Vladapetr napisao:Vreme je potpuno nerelevantno za znanje
Setićeš se ove uvredljuve besmislice kad ga budeš i ti imao dovoljno iza sebe.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Mani me tih fazona u desetercu. Vreme (tj iskustvo) nikakve veze nema sa onim o čemu smo ovde diskutovali, ali si to ipak iskoristio da onako u prolazu pljucneš. Ja sam balavi klinac a ti eto pun životnog iskustva, pa se zgrožavaš nad time što je čovek sa tankim limom otkrio uzrok problema koji nisu znali da detektuju renomirani vulkanizeri, iz više puta. A ruku dajem da ovu temu i sve što je prethodilo raspravi nisi ni pogledao pre nego si uleteo sa bezbednosnim opaskama.
I po starom običaju, od celog posta si samo ovo našao za shodno da komentarišeš. Dalje objašnjavanje je uzaludno ;)
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Slažem se da je to Danijel kreativno odradio, ali imam utisak da će tako ostaviti do proleća.
Nije preterano moje podsećanje na bezbednost. Sasvim je normalna situacija da noću mora da zameni točak. Šta bi bilo da po mraku loše fiksira točak zbor pomerene limenke i nastavi dalje autoputem?
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ispravite me ako grešim, sa točkom kojem su svi šrafovi čvrsto zategnuti ne može da se desi ništa osim da trese na određenim brzinama jer nije potpuno u balansu. Opet pričamo "šta-ako", čovek je rekao da radi na tome da trajno sredi te felne.
Odgovori