somi-car napisao:Vidim da se dosta vas razume u fotografiju i ''alat'' koji se za to koristi. Paznju mi je privukao ovaj model
http://www.tehnomanija.rs/fotoaparati/f ... s2800.html
Deluje skroz ok za moje amaterske potrebe i cena je vise nego odlicna. Mislio sam da pazarim pa me zanima sta mogu da ocekujem od ovakvog modela?
Da ti ja iz mog iskustva kazem, takvi aparati (prosumeri) su najgluplja kategorija aparata jer nisu ni tamo ni ovamo. Preveliku su da ih svuda nosas sa sobom, kad god ti treba nemas ga sa sobom jer te mrzi da ga vucaras. Sa druge strane slike koje pravi su daleko od DSLR aparata sa kojima je slicne velicine, zapravo slike su manje vise iste kao i na nekom Ixusu koji staje u dzep.
Dakle ja uvek savetujem ili neki Ixus ili DSLR, nesto izmedju po meni nema previse smisla.
Inace ja sam pre par godina kupio Canon sx20 pa sam ga samo par puta koristio, mrzelo me uvek da ga nosim i uvek sam birao Ixusa koga takodje imam a slike su zaista vrlo slicne. Dslr je druga prica, njega kad vuces bar znas zasto ga vuces ali to je druga cenovna prica a pozeljno je i znati ponesto....