Zdravlje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Re: Zdravlje

Post od sasha015 »

Grujic napisao: 18 Dec 2017, 13:00 Netacne ti obe izjave.
Prvo mali broj ide na visu, a vecina koja ide ide uz posao.
Ogroman broj doktora kuburi sa finansijama takodje...

Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока
Isto mogu da kazem i za tvoje tvrdnje da su netacne.
1.Svi,sve koje znam su na visoj,zavrsile visu ili ce ici na visu.Neke su i magistrirale,upisale i neki "sestrinski fakultet".
2.Ne znam ni jednog doktora koji kuburi sa finansijama.

Statistika me ne zanima,zakljucujem na osnovu informacija koje su mi dostupne.I na osnovu onog sta vidim sa svoja 2 oka i zakljucim sa ovo malo pameti sto mi ostalo.

I jos jedna stvar,sve ove seke koje ce da odu sa visom skolom i nemackim jezikom bit ce zamenjene i vec se menjaju sa vanredno skolovanim trgovcima,pekarima,"slasticarima",turizmolozima i drugim kojim je zdravstvo lako "uhlebljenje" putem neke finansijske ili "partijske" veze.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ja ti govorim sa velikim uzorkom, isto sto ja vidim i osecam.

Svi doktori koji nemaju zaledjinu u vidu resenog stambenog pitanja, roditeljske pomoci ili supruznika sa pristojbim primanjima, nemaju sjajne finansije nimalo. Osnovna lekarska plata nije dovoljna za izdrzavanje porodice i resavanje stambenog pitanja.

Sto se sestara tice, ni 30% njih nema visu, barem kad je rec o par klinika u kcs Nemaju jer pre svega nema svrhe, status vise nije ni potpuno priznat, od onih koje imaju visu velika vecina radi kao obicna sestra jer za to mesto im visa nije priznata, itd.

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ikac napisao:... i njen utisak je da doktori rade mnogo više te "obične" poslove, nego kod nas.
Drugar kad se selio za DE poveo je suprugu, med. sestru bez ikakve ideje da će ona tamo lako naći posao. Zaposlila se maltene odmah, jer je znala da da injekciju, namesti braunilu i svašta još nešto što je njima bilo čudno, jer tamo jedna sestra daje injekcije, druga stavlja braunile itd.
Ovo je bilo pre par godina i pre meni poznatog exodusa.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Kad sam bio u bolnici pre par meseci, jedna med. sestra mi je stavljala bronilu, davala injekcije, masirala itd. Jedino nije smela morfijum da mi daje, jer mora da ima položen test za to.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Kod njih je koliko cujem drugacije, ali je i brojcano stanje drugacije

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Heinz napisao:Bilo je tu skandala sa opremanjem KC Niš, čuće se valjda kako im funkcioniše ta oprema (koja je stigla u paketu sa krevetima i sl).
Ništa čudno.
Svašta čovek čuje i vidi, a ovo već i ne bi bilo novo :D

TT

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Naučnici stvorili kapi koje popravljaju vid

Naučnici sa Bar - Ilan univerziteta za nanotehnologiju u Tel Avivu tvrde da su stvorili kapi za oči koje mogu da poprave oštećenje rožnjače i trajno poboljšaju vid kod ljudi.
Izvor: nezavisne.com

Izraelski naučnici tvrde da je u pitanju revolucionarno otkriće, koje će pomoći svim osobama koje imaju probleme sa oštećenjem očiju.

Tim naučnika, sa doktorom Davidom Smadjom na čelu, testirao je do sada svoj novi proizvod na domaćim životinjama koje su imale oštećene rožnjače.

"Proizvod smo testirali na svinjama koje imaju oštećene rožnjače i pokazao se potpuno efikasnim jer su izlečeni svi simptomi bolesti očiju koje su imale životinje podvrgnute testiranju", rekao je doktor Smadja.

Novi revolucionarni proizvod izraelskih naučnika još nije testiran na ljudima, a tim naučnika koji stoji iza ovog proizvoda tvrdi da će prva rana testiranja početi krajem ove godine.

"Smatramo da će novi proizvod u potpunosti izlečiti probleme sa vidom kod ljudi i da u budućnosti neće biti potrebe za dioptrijskim naočarima", rekao je Smadja.

Naučnici smatraju da će revolucionarne kapi za oči jednako efikasno lečiti problem kratkovidosti i dalekovidosti, kao i druge probleme vezane za vid.

Ovaj revolucionarni proizvod takođe će omogućiti ljudima da se oslobode kontaktnih sočiva i pružiće im potpuno novi pogled na svet.

Sudeći prema pisanju magazina "Jerusalem Post", pacijenti će imati na svojim pametnim telefonima aplikaciju koja će izmeriti oštećenje njihovog vida, na osnovu čega će znati koliko kapi za oči treba da iskoriste.

"Ovaj princip smo već testirali na svinjama i pokazao se kao veoma efikasan, jer sve svinje podvrgnute testu nisu imale problem sa vidom nakon korišćenja kapi", rekli su naučnici.

Ono što još nije poznato jeste koliko će prosečan korisnik morati da koristi nanokapi za oči kako bi se u potpunosti rešio problema sa vidom, a nije poznato ni koliko će nove kapi za oči koštati na tržištu.

"Za sada moramo da sačekamo i vidimo kako će proći prva testiranja na ljudima, ali tim koji stoji iza ovog proizvoda je veoma optimističan", rekao je doktor Smadja.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

A ja budala keratoplastiku radio.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Moram na operaciju katarakte.

Interesuju me vasa misljenja, da li uraditi privatno ili drzavno I da li imate preporuku za nekog doktora ?
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Čini mi se da je fond počeo da plaća te operacije i privatnim bolnicama, zbog predugog čekanja.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Zakazao. :(
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Zavrsio juce operaciju. Sta ti je tehnologija, caleta su uspavljivali, sekli mu oko a meni bukvalno za 10 minuta nekim laserom / ultra zvukom I gotovo, apsolutno me nista ne boli, vid mi se vec drasticno popravio na tom oku iako je potrebno 7-10 dana da se kompletno vrati. Nakon mesec dana ponovo pronalazenje dioptrije za to oko I prilagodjavanje naocara I sociva (ugradjeno socivo je oko -1.5) .

Svaka preporuka za ovu bolnicu, ako nekome treba da mu preporucim I hirurga.
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Glavno da je sve u redu proslo, a medicina napreduje to stoji....
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Koja bolnica?
Ogi
Banned
Reactions: