Širokoj lepezi različitih verzija i kod nas vrlo popularnog modela Suzuki Vitara, uvoznik, prodavac i serviser, beogradski Euro Sumar, priključio je i bogato opremljenu varijantu SE – Special Edition.
Suzuki je za ovaj model blago restilizovao Elegance paket opreme, pa, uz malu razliku u ceni – uz doplatu od 210 evra - kupac dobija naslon za ruku na vozačevom sedištu, sedišta obložena sa dve vrste kože, nove detalje u unutrašnjosti (lajsnu centralne konzole, krugove oko ventilacionih otvora, ležište ručice menjača u bakarnoj boji), prednju hromiranu masku sa modela Vitara S, nove aluminijumske naplatke i led svetlosne grupe.
Vitara SE, sa poznatim benzinskim motorom 1.6 i opcijama pogona 2WD i 4WD je odmah spremna za isporuku, ali je lager ovako opremljenih automobila ograničen. Cena ovakvog, kompletno „konfigurisanog“ automobila iznosi 16.650 evra (sa svim dažbinama, u dinarskoj protivvrednosti) uključujući i metalik boju, dok u SO COLOR verziji košta 17.050 evra.
Euro Sumar podseća da je Suzuki Vitara četvrte generacije, od uvođenja na tržište 2015. do danas, na 37 evropskih tržišta proglašena automobilom godine u svom segmentu, a i dalje čvrsto drži poziciju jednog od najpopularnijih modela u klasi gradskih (kompaktnih) krosovera.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Nije mi jasno šta Suzuki radi - taj auto je već više od mesec dana izložen u salonu na NBG. Izgleda jako dobro, čudi me da tek sad ide reklama. Ima reklamu i u autobildu od 8.12.
To je ona "bronze edition" kako sam našao na internetu ali kod nas se tako ne zove. Sve je jako solidno ali motor je 1.6 plus menjač sa 5 brzina. Za malo više para dobija se vitara S sa 1,4T koja je estetski ispod ovoga, kome je to bitno.
Pa sad, videćemo. Danas kupiti slabašni atmo konstruisan pre 15 godina i nije baš najbolji izbor, koliko god bila dobra ponuda. Za te pare radije bih vozio Sandero STEPWAY Ambiance 0.9 TCE koliko god Clio bio Renault, a Sandero Dacia. Da ne idemo dalje sa malo skupljim konkurentskim modelima.
Vadi ga garancija, zimske gume i odlični uslovi finansiranja. Ali opet...