Mene briga za plastiku, bitniji mi je motor i ogibljenje/amortizacija, kako auto leži na cesti i upija neravnine. Zvučna izolacija i tako to. To auto čini autom u vožnji, a ne vrsta ili kvalitet plastike na vratima ili tabli.
Zapravo sandero je dobar sto se tice plastike. Bas sam danas vozio stepway. Tabla mu je prilicno kvalitetno sklopljena, i evo posle skoro 50k km nista nema od cvrcaka. Mnogo bolja tabla nego u dusteru koji je znacajnije skuplji.
OurWorldIsFlat napisao:Off topic Kao da se polako (ali sigurno) pretvara u Suzuki SX4.
Off topic Ne kontam, u kom smislu..?
Sent from my XT1650 using Tapatalk
U smislu da dobija istu formu, a i pozadi (barem meni) lici dosta na SX4 (mislim na stariji SX4, ne SX4 - Cross). Dakle Dacia dolazi do necega sto je Suzuki uradio pre 10+ godina. Pri cemu ne mislim nista lose o Sanderu kada to kazem. Meni se dopada i trenutni Sandero, a i ovaj novi obecava.
Saša napisao:Mene briga za plastiku, bitniji mi je motor i ogibljenje/amortizacija, kako auto leži na cesti i upija neravnine. Zvučna izolacija i tako to. To auto čini autom u vožnji, a ne vrsta ili kvalitet plastike na vratima ili tabli.
Napisao sam ono više u smislu da bih ja (da sam na mestu proizvođača) više pažnje obratio tim osnovnim stvarima jer one daju glavni utisak u vožnji a ne obloge na vratima i plastika. Nećeš to u vožnji sigurno pipati i stalno dirati pa da ti je to od vitalnog značaja. Ali sigurno jeste kako auto upija neravnine, da ne zvekeće preko onih poprečnih izbočina, koliko se čuje u kabini i slično. Kad bi se tome posvetili ja bih odmah pristao da sve unutra bude najobičnija plastičetina, totalno mi je to nebitno.
Ne mora da znači, može biti spolja šta hoćeš a da se unutra auto obloži nekim kvalitetnim/modernim izolacionim materijalom i eto odgovarajućeg efekta bez skupog enterijera.
U Rusiji je sasvim normalno da rasklope enterijer novog vozila i kompletno ga prelepe izolacijom. Mnogi rade samostalno, a ima i servisa koji se bave samo time.
Ja sam svojevremeno radio izolaciju Nive pomoću Azmakond-a. Ima efekta ali ima i dosta posla, a tada nije bilo u ponudi kod nas ovih samolepljivih izolacija. Ne znam sada da li ima.
To ja planiram da odradim sa Puntom no sve manje vremena imam za takve stvari, nažalost. Nervira me drastično povećanje buke čim se pređe preko 70-80 km/h. Uskoro nabavljam i izolaciju haube, pa ćemo lagano.