Хало картице се могу купити на већини трафика. Ја сам пар дана користио говорнице јер ми се телефон био оштетио, а нисам имао замену, и једном сам нашао личну карту 87. бабе у делу где се ставља Хало картица

Полицајац192 napisao: и једном сам нашао личну карту 87. бабе у делу где се ставља Хало картица
+1Полицајац192 napisao:По мом мишљењу, Хало говорнице би требало оставити за случај када нпр. неко нема мобилни телефон или га има, а није га понео, батерија празна итд... да се може у случају опасности позвати број хитних служби.
Хало картице се могу купити на већини трафика. Ја сам пар дана користио говорнице јер ми се телефон био оштетио, а нисам имао замену, и једном сам нашао личну карту 87. бабе у делу где се ставља Хало картица
Da, s obzirom da imam i rodbinu u Koznici. Kad ih vidis, doveo bi ceo RTS, i Prvu, i sve one srceparajuce momente bi doziveo, ali oni eto imaju nokije sa pripejd karticom. Jos imaju oko 80 godina.Ogi napisao:To ti je neverovatno ? Onda ti je sigurno jos neverovatnije da neki nemaju ni za hleb.
Meni su skoro tako oskrnavili fasadu i kucu.snork napisao: 24 Dec 2017, 15:53
Ima još jedna stvar koja je estetski vrlo loša, a to je što je EPS počeo da postavlja strujomere po uličnim banderama. Rade to već par godina po selima, ali sada su počeli i po širem centru Beograda. To je navodno da bi sprečili krađu struje. Ono što je ružno je što debeli energetski kablovi silaze do strujomera, pa se onda ponovo penju na banderu, a kutije otežavaju prolaz pešacima tamo gde su trotoari uski. Umesto toga, trebalo je da postave strujomere sa daljinskim očitavanjem na banderama, pa tako vrše kontrolu.
To tako je van standarda. Ujedno i nebezbedno.snork napisao: 25 Dec 2017, 11:35 Ovako, na zidu kuće je po standardu, tako bi svi trebalo da imaju. Naravno, prilikom gradnje sam odrediš mesto gde će se nalaziti.
Ljubitelju, ti govoriš iz perspektive današnjeg državnog uređenja i današnjih zakona. U socijalističkoj Jugoslaviji je bio standard ovako kako sam napisao, tj. ne znam da li je negde bilo formalno napisano, ali Elektrodistribucija je zahtevala takvo izvođenje instalacija. Sve (ormar, strujomere, tablu sa osiguračima) je kupovao vlasnik kuće i sve je to bilo njegovo vlasništvo. Pretpostavljam da se sećaš, EPS je tek negde posle 2000. počeo da traži potpis ugovora kojim strujomer predajemo u njihovo vlasništvo, a oni se obavezuju da će ga "održavati" (i počeli su na osnovu toga da nam naplaćuju uslugu očitavanja).ljubitelj napisao: 25 Dec 2017, 20:58 To tako je van standarda. Ujedno i nebezbedno.
Merni uredjaj je vlasnistvo i obaveza prodavca robe (struje u ovom slucaju) i ne sme se nalaziti na privatnom posedu tj nedostupan za kontrolu i rad.
...
Niko nema pravo da ulazi u privatan posed, ponajmanje nenajavljeno i neidentifikovani radnici nekog privrednog drustva.
Ovako je po svetu a i sada po nasem zakonu pri izgradnji novih prikljucaka struje.
...
Trebalo bi i svi stari strujomeri da se premeste, naravno o trosku EPSa.
Takodje, daljinsko ocivatavanje novih elektronskih digitalnih strujomera je obaveze EPSa i oni treba da kupe i plate ugradnje modula za ocitavanje.