Srbistan - krađe kola, delova, goriva...

Elektro i mehanička zaštita
Odgovori
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Re: Srbistan - krađe kola, delova, goriva...

Post od ljuba »

Kada sam gledao E klasu pre neki dan bas sam pricao sa prodavcem oko alarma. Ugradnja (fabricka) kosta 500Eur-a a mene kosta 300 Eur-a ako mi ukradu auto (ucesce u steti) pa je skroz neisplativo, pa ga bas pitam ko to ugradjuje. On kaze da ih niko vise ne ugradjuje posto se automobili sve manje kradu :)

PS: Inace u NL obavezno osiguranje plus kradja (WA+) - najstandardnija mogucae osiguranje (bez kaska) je par eura skuplje (mesecno) od bazicnog obaveznog i ide u kombinaciji sa osiguranjem stakla (dobije se uz to)... Mada tu vrlo cesto nije osigurano ako ti nesto ukradu iz auta - tipa tockova ili multimedije, ali treba citati sitna slova :) zavisi od osiguravajuce kuce.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Cisto jedan info od decka sto radi delove(otpad), tj drugaru sto se pohvalio. Kaze od Mazde mu ne ostane ni sraf.
Tako da sto redji auto ne znaci da nece bito ukraden, neko vozi i Dodge a da nabavi deo je patnja.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Do sada nikad nisam uplaćivao puno kasko. Od kako kupujem auta u D uvek mi je delimično kasko bilo apsolutno dovoljno, i već mi se nekoliko puta isplatilo. Za E39 je delimično kasko bilo 83,50€ godišnje, a za XFa je 120,50€. Pokriva štete od oluje, loma stakla, sudara sa divljači, kradje (celog auta ili delova) i požara. Kod E39 dva puta pokrivena šteta od grada i jednom menjano vetrobransko staklo, a kod XFa jednom sredjivano vetrobransko smart repair metodom, što bi inače koštalo oko 100€.
Zato me u principu zabole vršnjak ako mi neko i ukrade auto, bitno je samo da osiguranju mogu da pokažem sve ključeve. To im je dovoljan dokaz da nije namešteno.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Ja nisam ni znao da je parcijalni kasko koji pokriva sve gore navedeno samo za nijansu skuplji od obicnog osiguranja, par evra mesecno bukvalno.

Mozda cu da ga doplatim :-)
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Izražavam značajne rezerve prema gorenavedenom u smislu cene i pokrića :)
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

https://translate.google.com/translate? ... t=&act=url

Meni je za npr kamper mesecna razlika bila 30 (WA) i 31,5 Eur (WA+) za BMW je ta razlika bila npr 75 Eur (WA) i 80 Eur (WA+). WA je obavezno osiguranje...
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Ovo je nešto izmedju, logično :)
Odlična opcija.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

jaksa napisao: 28 Dec 2017, 10:05 Izražavam značajne rezerve prema gorenavedenom u smislu cene i pokrića :)
Evo da te oslobodim tih rezervi....Ovo je foto od polise za E39:

Slika

A ovo je Screenshot za XFa, pošto sam promenio osiguranje i uradio polisu online:

Slika

Da ti sad ne tražim dokumente od regulisanih šteta od grada i račune za stakla, ako te bašbaš bude zanimalo, mogu i njih da uskeniram. :)
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Ok, jasno je sad, drastično je jetinije jer te ne štiti od štete koju sam naneseš.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

...koju SAM SEBI naneseš. Za štetu koju naneseš drugima je zadužena obavezna polisa.

Obavezno osiguranje štiti druge od tebe - stvar zakona
Delimično kasko štiti tebe od situacija na koje u najvećem broju slučajeva nemaš uticaja - stvar komfora.
Puno kasko te štiti od samog sebe. Od stvari na koje imaš uticaja ali zbog sopstvenog nehata, guzobolje, bezobrazluka, whatever hoćeš da ne moraš da vodiš računa o tome- stvar prevelikog komfora. Lepo ali košta malo preterano.
E sad, ja smatram da mogu toliko da pazim da ne treba samog sebe da štitim od sebe. Moje lično shvatanje stvari.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Kasko sam aktivirao 1x, kad sam sam očešao stubić u garaži, ali odosmo mi u kasko štete a ne u lopovluk :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Žena sazna za onu komšinicu, ti se sakriješ u kola...

https://www.youtube.com/watch?v=3YBhftZSlbM
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

maniaxxx napisao: 27 Dec 2017, 23:19 I posle neki ex članovi vode svađu sa mnom kako je BG siguran grad. Jebemti zemlju kde ne možeš mirno da spavaš bez 2 garaže 3 alarma 5 sigurnostnih po točku psa u avtu i još 4 privezanih za svaki točak i to normalno sa full kaskom i da naoružan ko rambo spavaš otvorenih očiju u avtu naravno parkiranim izpred policijske stannice. I to sve ako nemaš neki VAG, ako imaš VAG ni to ne pomaže.

Uglavnom u takvim stvaima se vidi da ne možeš da živiš isto u Srbiji ili u nekoj normalnoj zemlji i sve da imaš i veču platu u SRB. I nije to jedin astvar naravn.
Jel to opisuješ Sloveniju, pošto je broj prosečno kradenih automobila pri poredjenju sa Srbijom uporedivo sličan.
Koja je to normalna zemlja u kojoj nema kradje i lopova?

Nije sve crno -belo :)
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Kradu i ovde naravno ali ovde mi nije potrebno milijon zastita da bi opste mogao da osiguram npr vw. Ali jeste kasko za vw kod nad npr skuplji nego za hondu i volvo sa razlogom npr. Evo ja osim na golfu nikad nisam imao sigurnostne srafove i nikog skoro i ne znam ko bi jih imao.

@grujic

A o kojoj sigurnosti je isla tema da me malo podsetis? Mislim da u nijednom pogledu Srbija nije sigurna zemlja napram Slovenije npr. Jeste sigurnija od Sirije malo😀
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Lupetas, sa distance.
Odgovori