Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...
- Vlada11070
- Pridružio se: 29 Jan 2017, 01:33
Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...
Našao sam ga sajtu, škoda je u pitanju, prevarant neki. Ajde svi da ga pitamo za taj interval..
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
Predstavite se da ste iz Beograda, posto je rekao da mu Beogradjani posebno idu na k*rac. A samo sam ga pitao da li dovozi automobil na neki blizi auto pijac tipa NS ili BG, da se ne cimam do Sombora ako postoji opcija.
Koga on misli da prevari tim pristupom?
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
ima raznih majmuna a sto se tice sevisnog intervala ako je auto iz Italije (sto se vidi po knjizici) uopste me ne cudi da je mali servis radjen tek na 50k km sto i nije lose obzirom da se kod njih neretko desava da uopste ne rade male servise i servise uopste
to sam cuo i procitao na vise mesta, ono tipa da ulje retko menjaju, rade samo ono sto moraju i kad moraju i sl. ne znam dal je istina ili ne ali ima raznih ljudi a i cinjenica je da iz Italije uglavnom stizu najgora kola po mom iskustvu, ali ima izuzetaka naravno. Moj auto je uvezen iz italije 2013. god. i stvarno sam bio i ostao prezadovoljan u svakom pogldu, ocuvan i reklo bi se odrzavan, ali znam par primera ljudi mi iz okruzenja koji su kupili teske krsine, samo ulickane ali mehanicki upropascene

Čisto sumnjam za auto u garanciji da ga ne održavaju kako mora.
+1
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Sent from my MI 5 using Tapatalk
https://youtu.be/mtAMSIncxUY
ne mora da znaci, odrzavanje u garanciji je obicno znatno skuplje nego sam da odrzavas u nekom neovlascenomservisu a i preteruju sa ucestalim posetama servisu samo da bi uzeli pare, ja imam par drugara koji su kupovali nove automobile i odustajali od garancije sto u pocetku sto posle prvog servisa kad vide sta je i kako i poceli sami da ih odrzavaju jer im je mnogo povoljnije a nista manje kvalitetno.nidza napisao: 29 Dec 2017, 13:05 Čisto sumnjam za auto u garanciji da ga ne održavaju kako mora.
Drugar kad je kupio novi auto pre 6-7 god. i otisao na prvi servis ovi mu nalupali neke stvari da menja i sto nije trebalo nego da bi zadrzao garanciju moras jer kao sumnjaju na ispravnost istih, ne secam se konkretno sta je bilo ali sta je realno moglo da se desi posle par hiljada km jer nije presao vise, ok mozda na 20-30k km da se oseti neki zamor delova ali posle 5-6 nema sanse pa i da je zastava u pitanju, plus sto mu je prvi najblizi ovlasceni servis bio 100km od kuce.
Tako je i u inostranstvu, ne odrzava svako isto auto, posebno ne srbi, turci, i ostale nacije koje tamo uglavnom prezivljavaju ( sa izuzecima naravno), to dosta zavisi i od mentaliteta.. Eto ja sam imao strica u nemackoj, koji je pocetkom 90ih imao nov auto, pa kad je video kako ga klepaju po usima za svaku sitnicu i servis i on batalio pa odrzavao auto u nekoj neovlascenoj garazi gde je prolazio povoljnije a auto vozio preko 10 godina bez problema, znam jos jednog naseg coveka koje je sad tamo i isto ima nov auto ali kaze da mu se ne isplati da ga odrzava u ovlascenom servisu, isao prvih par servisa i digao ruke. tako da ima raznih slucajeva ne cvetaju ruza ni tamo svakom.
ako i odrzavaju auto u garantnom roku to obicno bude 2-3 god i onda se to zapostavi, pa kad prodje 10ak godina takvi automobili idu dalje, uglavnom u siromasne zemlje poput nasih, a za tih 7 godina posle garancije svasta je moglo da se desi sa autom
-
- Banned

ovo je objavljeno na oglasu.
mene sad zanima jedna stvar, da li se po broju motora/sasije negde moze uci u istoriju vozila, da li su servisi zavedeni ili nesto slicno tome. zapravo me vise cak ne zanima da li stvarno pustili 50k km bez servisa nego da li je ova servisna falsifikat i da je auto presao ko zna koliko, sto bas nije neka preporuka za TSI motor koji sigurno ne prelazi koliko moze TDI
Što se zayebavaš s tom džukelom? Vidiš da je istom olovkom sve napisao iz jednog cuga, ko zna šta sve još mulja...
ako je ovo ovlascen skodin servis u milanu onda se mogu videti sve servisi ako odes kod nekog naseg ovlascenog servisera kod nas, za sva kola koja su odrzavana u ovl. servisima to mora (trebalo bi) biti evidentirano u bazi podataka dostupnoj celoj evropi, znam da je drugar proveravao pasata iz uvoza kod nas u autokomercu a znam i jednog sto je proveravao za audi stim sto je za taj audi 60% servisa bilo falš tj falš pecat ovlascenog servisera, plus je auto presao 100tinak hiljada km vise nego sto je pisalo. a ovaj pasat je bio manje vise ok.
a ne znam ni ja sto se cimas sa tim ako te vec terao u materinu nije valjda to jedini auto na oglasima koji ti odgovara? i ova knjizica definitivno lici kao da je nastancovana od jednom kao sto rece kolega
a ne znam ni ja sto se cimas sa tim ako te vec terao u materinu nije valjda to jedini auto na oglasima koji ti odgovara? i ova knjizica definitivno lici kao da je nastancovana od jednom kao sto rece kolega
Meni kkada sam prodavao auto staro za novo u DE prvo pitali da li imam servisnu knjizicu sa ovlascenim pexatima.
Onda je bolja cena.
Onda je bolja cena.
-
- Banned
da u pravu ste lik je dzukela ali sam se sad vec malo zainatio, plus me zanima koji je nivo prevare ovde aktiviran.OMP napisao: 30 Dec 2017, 16:46 ako je ovo ovlascen skodin servis u milanu onda se mogu videti sve servisi ako odes kod nekog naseg ovlascenog servisera kod nas, za sva kola koja su odrzavana u ovl. servisima to mora (trebalo bi) biti evidentirano u bazi podataka dostupnoj celoj evropi, znam da je drugar proveravao pasata iz uvoza kod nas u autokomercu a znam i jednog sto je proveravao za audi stim sto je za taj audi 60% servisa bilo falš tj falš pecat ovlascenog servisera, plus je auto presao 100tinak hiljada km vise nego sto je pisalo. a ovaj pasat je bio manje vise ok.
jer, kao sto vidis u knjzici je originalni skodin print, ne znam da li to moze da se napravi. plus je informacija o prodavcu gde je kupljen auto ista kao servis odakle su pecati, sto je - ovo je najcudnije - isto kao nalepnica na dupetu automobila. znaci to se sve slaze na neki cudan nacin, zato bih proverio ovo.
inace yetija sa 1.4TSI motorom i to iz ove skorije generacije ima jako malo na trzistu, otprilike da se pojavi 1-2 godisnje.
Pa ne bi ga valjda kupio kad ti je lik rekao da se tjeras u krac?
Falsifikovanje pecata je vrlo jednostavno, cudjenje tome je kao da te zacudi vracanje kilometraze.
Послато са m2 уз помоћ Тапатока
Falsifikovanje pecata je vrlo jednostavno, cudjenje tome je kao da te zacudi vracanje kilometraze.
Послато са m2 уз помоћ Тапатока
sto se tice auto kuce odakle je ova skoda uvezena, tony fassina, to je poznata i stara auto kuca iz milana, jedna od jacih u italiji , nekad sam imao fiata kupljenog od njih oni su prvo bili zvanicki fiatov diler pa presli i na ostale italijanske marke pa i neke ne italijanske ali sa skodom nisu nikad zvanicno saradjivali koliko ja znam a i bacih pogled na njihov sajt gde nema skode u listi marki sa kojima rade, moguce da je skoda zalutala kod njih u nekoj zameni ili kako god ali auto kuca je ozbiljna i veoma poznata pa kontam da ova servisna knjiga moze preko njih da se proveri, probaj mailom da ih kontaktiras sa ovim fotkama ako te bas zanima toliko.
a i sa pecatima se svasta radi, danas je sve moguce tako da nista ne cudi.
a i sa pecatima se svasta radi, danas je sve moguce tako da nista ne cudi.