Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: Dobro veče

Post od maniaxxx »

Cestitam konkurencijo😁
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

ftj napisao: 29 Dec 2017, 22:15 Kako mislis plasi te da cemo ostati, to je vec gotova stvar. Sledece godine se gasi pruga za prevoz opasnih materija bez da je izgradjena obilaznica a zeleznicka jos koju godinu. Ostace zgrada u vidu muzeja. Jedino da iznenada izgube svaku vlast sto je prakticno nemoguce.
Kao što sam napisao - plaši me da ćemo ostati bez stanice, a da novu dobiti nećemo. Prokop je rupa bez dna, godinama daleko od potpune realizacije.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa ok al to ce se desiti tako da nemas sta da se plasis :)
A prokop moze da se zavrsi dokle oces, to nece ama bas nista resiti.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Pa da. Nije problem što nema stanične zgrade, nego što ne postoji laka komunikacija sa ostalim delovima grada. Ne mora metro... S obzirom koliko je lokacija zapravo blizu centra (samo izolovana auto-putem i petljama), da iskopaju pešačke tunele do Karađorđevog parka, Slavije, Glavne stanice, bilo bi dovoljno.

Ali problem je što niko neće da kopa, jer to košta, a nije atraktivno za slikanje. Tako smo ostali bez podzemnih prolaza na Slaviji (što je trebalo da bude suština njenog uređenja), a dobili šarenu muzičku fontanu. Tako je i prethodna vlast odlučila da metro (koji će se svesti na tramvaj) u budućnosti prelazi preko Mosta na Adi, umesto ispod Save.

EDIT: Podzemne prolaze na Terazijama (sa sve izlazom u Balkanskoj), kao i onaj kod Doma omladine / Nušićeve izgradila Kraljevina Jugoslavija.... kao početak gradnje budućeg metroa...
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Juče sam prvi put bio u Rajićevoj (TC), sa namerom da obiđem, da vidim šta ima. Pre toga sam bio 2x na par min, ciljano, ušao u radnju i uz'o.

Utisak: Neće me više videti, osim možda ako baš zbog nečega budem opet morao da odem - ciljano.

Dobra stvar je parking, ali ne kada su gužve, jer se u Kralja Petra ne može izaći od haosa. Sada čak nisam ni išao kolima (em je TNG, za koji ne znam ko kontroliše zabranu, em sam išao da prošetam po gradu i popijem nešto). Ovako mi je pola sata super za parkiranje, kad idem u biblioteku.

Elem: loša higijena uopšteno, a toalet katastrofa. Valjda dosta ulazi i sa ulice, samo zbog toaleta, ali je svakako prljav, smrdljiv, skučen, svašta nešto. Dosta nedovršenih stvari po ćoškovima, kada se malo zagleda, loše održavanje, iako je na prvi pogled sve svetlo i lepo. Nešto kao BIG Fashion, po otvaranju, samo što kolica sa malterom nisu ostavljana po hodnicima. Bezvezan je i raspored lokala po spratovima (oblik sprata/nivoa, sa "slepim" krajevima - ima lokala koji nisu prolazni, već hodnik vodi do njih i onda moraš nazad). Liftovi imaju neku čudnu logiku (mada verovatno je da postoji neki smisao), a stvar malo čupaju pokretne stepenice na dva mesta.

Razmišljao sam da li je utisak do gužve, ali i nije bilo toliko puno, čak osetno manje od Ušća u ovo vreme. Uopšteno mi je nekako bezveze. Više ljudi mi je prenelo isti utisak, pa mi je lakše, nisam jedini :D
Može nekome da se dopadne zgrada ili ne, ali u ovakvim objektima je valjda cilj da potrošačima bude prijatno i da te zadrže tu. Ja sam jedva čekao da izađem, iako sam imao dobru nameru.

Lokacija ih čupa, jednostavno - tuda prilazi ogroman broj ljudi. Kroz Knez retko idem, ali kako ni ranije nisam imao poriv da detaljnije obiđem ovaj TC, a prolazio sam pored, tek sada neću ući u nj'.

TT

Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Narod je stoka.
Ja sam bio nekoliko dana nakon otvaranja TC u Rajicevoj i već su zidovi u WC bili išarani, otisci djonova po belim zidovima itd.
Kao da je TC bio star 3 godine a ne 3 dana.
Nije to toliko do lošeg održavanja, nego jednostavno ne postoji način da promeniš loše navike kod ljudi.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ima i toga, lokacija ima svoje negativne strane. Pešački ulaz iz najprometnije pešačke zone, u istom nivou, to je u najavi problem. To su sigurno znali i trebali su da se pripreme, makar to značilo više ulaganja u čišćenje, više obezbeđenja, materijali koji se lako čiste od grafita, olovaka i sl.

Ne znam ko im radi održavanje, nisam uspeo da vidim, ali onaj lik mi ne deluje kao neko kome bih to poverio, a koliko sam video, ima i problema sa rukovanjem mašinom.

Drugo, onako rešen toalet nema opravdanje u posetiocima. Ali stoji i to da je toalet u prizemlju bukvalno javni/prolazni/ulični. Čini mi se da je onaj javni, u prolazu kod Albanije, u boljem stanju za sva čula. Ako možeš naplaćivati parking, a imaš ekskluzivni (valjda) objekat, možeš i naplaćivati toalet, ako nemaš fiskalni račun (kod sa istog) iz TCa. U Arkadu beše naplaćuju upotrebu toaleta?

Kako mi laički izgleda, polako će krenuti da se ispoljavaju sve mane u gradnji. Da li je do fušeraja ili brzine gradnje, ne znam, ali deluje da će početi polako da se raslojava. Kada se malo obrati pažnja, nisu sve zamaskirali.

TT

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Majku mu pa i da je javni toalet nije opravdanje da bude u losem stanju.

Ja sam ulazio par puta i istina nisam nesto puno istrazivao al meni se svidelo kako izgleda iznutra i sto nije klasican trzni centar ala usce/delta siti. Jedinu manu sam video sa liftovima a svidelo mi se sto unutra imas ful fotelje sa sve punjacem da zasednes ko covek dok supruga kupuje a ni ona terasa gore uopste nije losa.

Pitanje je da li ce opstati jer je cinjenica da je neuporedivo manje ljudi nego u uscu/delta sitiju a lokacija i izgradnja/odrzavanje znatno skuplje. Pa jos kad se izgradi 'najveci trzni centar na balkanu' u bg na vodi bice cupavo.
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

U NS ima javni toalet podzemni, svaka cast onim zenicama kako ga odrzavaju, blista. Naplacuje se naravno nesto sitno.

Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Podseti me gde je javni toalet, onaj deo kod Trcike? Skroz zaboravih.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Kad gledas u Gradsku kucu, sa leve strane...
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

To sa WC -ima je vrlo problematično svuda.
Npr .evo na moru u CG,na hotelskoj plaži (dakle nije baš za svakoga) ,imaju svoj toalet. I pazite ovo - nakon svake obavljene nužde, dolazi devojka da čisti WC. Dakle, čim neko završi, ona ulazi da čisti. Mnogi bi rekli, šta ima da čisti, ali ne bi verovali kako su ljudi u stanju da zaseru WC za 3 minuta. Neverovatno.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Izem ti glupu Prijovićku i dnevnu žurku i Werige!!! Nemogu zbog džipadžija, koji su došli da gledaju nju, svoj auto da parkiram ispred zgrade. Divljina!!!

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Cigo dlaku menja, ali ćud nikada

Slika

Slika
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori