Saša napisao: 27 Dec 2017, 17:54
Na videu nije Strela-2M već verovatno Igla ili neko drugo oružje.
TT
Nije bas blizu pa se ne vidi dobro, mada trebalo bi da se razlikuje rezerovar za hlađenje IC glave(loptasti deo ispred prednjeg dela) koji Igla i Šilo imaju.
Moguće da je S2M mada sa njom oboriti moderan avion sa iskusnim pilotom-jako teško.
Nije Strela sigurno, ona ispod usta cevi ima ZIN ("zemaljski izvor napajanja", bateriju - prostije rečeno) koji je postavljena paralelno sa cevi, dok se na snimku lepo vidi taj rezervoar za hlađenje IC glave koji je pod uglom u odnosu na lansirnu cev. Evo kako izgleda Strela:
Evo šta se vidi na tom snimku (vidi se i "kugla"):
Plus, strelac baš karakteristično drži Iglu - da tako drži Strelu za vreme gađanja opekao bi dobro prste jer ZIN postane vreo vrlo brzo po aktiviranju.
Interesantni snimci ultrabrzom kamerom tj. usporeni prikaz ispaljivanja municije i dejstva iste:
Orbital ATK MK44 30mm BUSHMASTER II fired from Kongsberg MCT-30 turret on GDLS LAV
(kadar koji vidite kao preview ovog videa, je nasamom kraju, na 03:02)
Niko ih ne pipa, Ameri ih koriste kao meso i prave dramu bez veze. NJihovo ponasanje prema ruskoj manjini koja nije bas malobrojna ce na kraju i napraviti problem..
Nisu oni bez razloga najebali pod sovjetskom cizmom ne opravdam to naravno
Smesna mi je ta histerija koja vlada na zapadu i ostalim podguznim delovima Evrope
Taj deo jeste smesan, naravno da Rusija nece da napadne/izvrsi invaziju na Litvaniju jer bi to zapocelo sukob mnogo vecih razmera i najebali bi svi. Ali jbg, politika.
Sto se tice same Rusije daleko od toga da su i oni cvecka, ja ih licno ne volim ni malo.
Hm, iskreno ne znam kako bi ispalo. Ali verujem da su sanse da Rusija uradi tako nesto 0.0001%. Proslo je vreme kada su drzave napadale kako koga hoce i gde se sve resavalo sukobima. Barem sto se tice civilizovanijeg dela sveta.
Pa ako uzmemo da je trenutno najuboitija ratna tehnika Facebook, svasta je moguce Crnjak ali vise nego realan... Znaci ovde moraju da dodju najnovije verzije i desavanja sa istih. To je prava ratna tehnika 21 veka...