Merenje prosečne brzine na auto-putu

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Merenje prosečne brzine na auto-putu

Post od Saša »

Ogi napisao: 05 Jan 2018, 17:03 120 nije normalno za auto put. Cak I nas.
Zavisi koji auto voziš, pa se tome i prilagodiš. U nekom već na 100 km/h maltene "letiš, a u drugom se ta brzina i ne oseti. :)
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

NexT napisao: Najvise volim ljude koji voze 100-110 na autp-putu, pa onda istom tom brzinom preticu autobus koji vozi 99... :uf:
Još bolji je bus/kamion koji pretiče isti takav, istom brzinom, na usponu na Rudnik Ibarskom, 39 vs 40km/h...

Skoro, na Ariljskoj rampi, pravac, taman da kolona pretekne nagomilane kamione i bus, ali... Ja bio poslednji, pa reko' čekaću taj pravac, valjda će svi preteći. Tako je skoro i bilo, dok nije ostao bus i Punto za njim. Vidim ja da se nećka, pa dam migavac i krenem, ali kreće i Punto. Sreća, pa je ispred prazan pravac, kamion u daljini ide ka nama. On pored busa, ja za njim, čak imam (neobjektivan) utisak da je bus brži od nas. Mašem putnicima iz busa, jednom po jednom, da prekratim vreme, opalim se po čelu, raširim ruke i viknem "ajde braaate". Pogledam njega, on gleda u retrovizor, odmahuje, sležući ramenima i smeje se, u fazonu: "Jeb*ga, bih ja".
Elem, pretekosmo nekako. Realno mi je bio plan da ga preskočim, čim se skloni, ali je toliko potrajalo da je pristigao kamion iz suprotnog smera, a jedva se nazirao kad krenusmo u poduhvat.

TT

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

nešto u poslednje vreme ko hipnotisani debili pretiču po 2-3 km. Voze 121, dok drugi voze 120. I tako se zalete u kolonu i bukvalno 10 km pretiče kolonu, a debil napravio još veću kolonu iza njega. Malopre slična situacija, morao sam da mu blicam da odjebe više. Mnogi, kao i ja, vozimo levom trakom 130-140 kmh.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Dve brzine dole, pedal to the metal i da vidiš kako Punto pretiče. :D

TT

Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Pa nije daleko od istine, imao sam prilike da provozam pre tri dana punto mk2 u sporting opremi/motoru kako god :) Prvo sam pomislio da ide ko moja astra, ali dok mi nije skrenuta pažnja da je to benzinac i da treba u više obrtaje da ga stisnem, i bogami ide brže od mene, osetno brže.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

passenger napisao: 05 Jan 2018, 21:40 nešto u poslednje vreme ko hipnotisani debili pretiču po 2-3 km. Voze 121, dok drugi voze 120...
Evo primera (pogledati od 02:20):
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

USKORO! Merenje srednje brzine od Niša do Beograda

Merenje i kažnjavanje zbog prekoračenja na osnovu srednje brzine na autoputu od februara primenjivaće se i na delu od Beograda do Niša.

– Naplatna rampa Vrčin – Naplatna rampa Niš (205 km): 1 sat, 42 minuta

http://niskevesti.rs/uskoro-merenje-sre ... -beograda/
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Taman cemo da ustedimo par evra za gorivo :-)

Evro po evro, novi auto :-)
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

A da li isto vremensko ograničenje važi i za kombi ili automobil sa prikolicom ?
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

vozio sam za praznike ka hrvatskoj ali mi nije izaslo nista na tiketu - simanovci sid ili koja je vec poslednja stanica pred granicu.

inace covek treba posteno da plati kaznu. ja sam letos jureci na trajekt imao prosek bubanj potok nis nesto sumanuto tipa 157km/h a uhvatio me onaj famozni radar pre niske rampe sa slicnom brzinom, nema razloga suditi se za takve stvari. daj boze da ostane 2500 kazna, sutiracemo se u dupe sa najnizim kaznama u evropi.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Ako se ne varam, bice 10.000 ta kazna, umesto sadasnjih 5.000.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Dare4x4 napisao: 11 Jan 2018, 21:19 A da li isto vremensko ograničenje važi i za kombi ili automobil sa prikolicom ?
Naravno, jer su stručnjaci sa Saobraćajnog fakulteta, Policije, Ministarstva Saobraćaja, Puteva Srbije,AMSS-a,NIS-a, PTT-a,FSS-a, Keramičarskog esnafa Srbije, Hapy tv i Informera zaključili da su nabrojana vozila predstavljaju jednaku opasnost u saobraćaju kao i putnička vozila pri istoj brzini.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
cikajowa
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2016, 13:35
Garaža: Toyota Corolla 1.6 VVTi Luna

Post od cikajowa »

gazza napisao:vozio sam za praznike ka hrvatskoj ali mi nije izaslo nista na tiketu - simanovci sid ili koja je vec poslednja stanica pred granicu.

inace covek treba posteno da plati kaznu. ja sam letos jureci na trajekt imao prosek bubanj potok nis nesto sumanuto tipa 157km/h a uhvatio me onaj famozni radar pre niske rampe sa slicnom brzinom, nema razloga suditi se za takve stvari. daj boze da ostane 2500 kazna, sutiracemo se u dupe sa najnizim kaznama u evropi.
Ne izlazi nista na tiketu, ako si prekoracio samo ce stici kuci. Bas pitsh ciku u kucici na naplatnoj juce.. ako je pandur sa njim u kucici onda se stampa i na tiketu, tako mi rece da mira zbog zakona, bem li ga

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Meni je u celoj priči najveći problem što ja na naplatnoj rampi uzmem karticu na kojoj se ne vidi ništa, pa onda i tu i takvu karticu na izlasku vratim. Na računu ne piše ništa, i onda ti posle dva meseca stigne na kućnu adresu. I, ja treba da verujem da je sve kako tamo stoji jer i nemam na osnovu čega da se žalim. Ne znam kako vi to vidite, ali meni je neprihvatljivo.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Dobiješ sve od suda i policije, ne od JP Putevi Srbije.
Odgovori