sto se japanaca tice benzinski motori su im jedni od pouzdanijih i kvalitetnijih u svetu, vecina nosi lanac umesto zupcastog tako da je sa te strane sigurniji. mazda 3 je dobar izbor, prilicno kvalitetan auto sa lepom opremom i dopadlljivog dizajna, kvalitet izrade veoma dobar.
od alfi preporucujem dizel, ok su i benzinci ali je dizel dosta pouzdaniji. kod benzinaca umeju da zezaju bobine, svecice (8 komada, kvalitetne oko 100e set) verijator faze (50ak evra reparacija koja obicno nije dugog veka, nov preko 100e, motor 1.6 sa 105 konja nema varijator faze ostali imaju) ti motori troskare ulje po difoltu (fabricka deklarisana potrosnja 400g na
1000km, u realnosti to bude 0,5-0,7l na 1000km i kod tih motora se ulje proverava na svakih 1000km

) dihtung dekle bregastih cesto pusta ulje, itd. itd. trapovi su malo svileniji kod svih alfi (147-156), to moras odmah da znas, komplet prednjih viljuski (4 komada, reparirane, 100e+ ruka) pozadi je trap manje vise ok uglavnom stradaju silenti (12 komada, mada 4 su problematicna, cca 5-10e po komadu) to je onako grubo oko alfi mada ima tu jos da se pise.
grande punto ok, solidni benzinski motori, dizeli jos bolji, sam auto solidan, lep dizajn, solidni materijali unutra mada fiat ko svaki fiat, realno najlosije italijansko vozilo, iako je najvose volim italijane
ibica/polo, izbeci benzinske motore 1.4 16v, nisu se najbolje pokazali, 1.2 je pak 3 cilindra i meni licno slabasan i ne volim trocilindrase, tu je tdi najbolja opcija
lancia Y po meni jako dobar auto, skoro sam je prodao i bas mi se svidja u svakom pogledu, sve verije motora su odlicne, auto je na bazi punta, motor, kocnice, vesanje deli sa puntom i cena odrzavanja kao za za punta a auto neuporedivo kvalitetniji i opremljeniji, usecaj u voznji kao da vozis auto vise klase. (mana moze biti kao i kod punta i grande punta, city servo, zna da zeza senzor polozaja volana, oko 100e nov)
mini je lep auto, drzi cenu, odlicne vozne osobine, tvrd ali zato dobro lezi, vecina nosi bmw motore pa je odrzavanje malo skuplje, malo veci potrosac.
ostale automobile ne mogu da komentarisem jer ih nisam vozio, posedovao niti se previse zanimao za iste.