Krenuo u Aleksandriju da odrzim neka stomatoloska predavanja, i ovo posem "zarobljen" u Kairu na aerodromu. Umalo nismo izginuli prilikom sletanja, pa je pilot posle 3 pokusaja ipak odlucio da preusmeri let na drugi aerodrom. Turkis erlajns, BG-Ist-Alexandrija x3-finalno Kairo. Leteo sam par puta kroz lose vreme, ali je ovo sas bilo zajebano. Cak se malo i osoblje pogubilo kad drugi put nije uspeo da sleti.
Maksimalni broj pokusaja sletanja je 2, i to ako pilot ima pouzdane meteo podatke da ce se situacija popraviti za drugi prilaz.
Turkis "Globaly Yours" je poznat da voli da siluje sletanje.
Pojma nemam da li je bila Doha, Kuvajt ili sl., pokusavao je dok je imao goriva. Ostali su se uveliko razbezali. A onda je ostao bez goriva i morao da sleti, pa kud pukne...
Sigurno je 3x pokusao, a cetvrti put je pokusao i onda "skrenuo" ka Kairu.
Ovo sam uslikao na ekranu ispred sebe, gde je zelena linija ono kako se kretao avion.
Drugi pokusaj sletanja je najiskrenije bio bas zajeban. Airbus 2x3 sedista, pa 30+ redova, sve puno, mislim da je pola ljudi vristalo i bilo van sebe. Ja nisam vristao ali mi nije bilo svejedno.
Bilo bi lepo da se jedan od tih B737-300 ostavi za muzej. Ipak su oni obeležili jedan period u razvoju jugoslovenske i srpske avijacije. Ja bih ga ofarbao u originalne boje u kojima su dolazili: viewtopic.php?f=25&t=120&start=7071