Ne brže od života!
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Re: Ne brže od života!
Ja lagano zaustavim kola ne sred ulice i saopstim im koliko su pametni.
Sto se tice ovog da i u sporednim ulicama stojis sa detetom na crvenom, ja bas imam dilemu i nisam siguran kako bih se postavio. Ne znam da li bi nekada trebalo u tim situacijama praviti prekrsaj ili da sve bude po ps-u. Razlog je da dete jednog dana ne dodje u situaciju da bude pogubljen kada sa drugarima tako prelazi ulicu i onda se nadje u opasnoj situaciji. Tesko da ce ono ostati da stoji na semaforu i ceka zeleno ako ceo copor dece pocne da prelazi put kad ne treba, pa je pitanje da li po tom osnovu mozda treba malo olabaviti.
Sto se tice ovog da i u sporednim ulicama stojis sa detetom na crvenom, ja bas imam dilemu i nisam siguran kako bih se postavio. Ne znam da li bi nekada trebalo u tim situacijama praviti prekrsaj ili da sve bude po ps-u. Razlog je da dete jednog dana ne dodje u situaciju da bude pogubljen kada sa drugarima tako prelazi ulicu i onda se nadje u opasnoj situaciji. Tesko da ce ono ostati da stoji na semaforu i ceka zeleno ako ceo copor dece pocne da prelazi put kad ne treba, pa je pitanje da li po tom osnovu mozda treba malo olabaviti.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
I mene muči ta dilema. Decu vaspitavam da poštuju pravila, ali nisam siguran da je to najbolje vaspitanje za život u Srbiji.
Kad ne možemo da ih naučimo da lažu, kradu, otimaju, ponašaju se divlje.
Jedino neke časove da im uzmemo
Ili sami sa 18 da se ubace u neku stranku.
Jedino neke časove da im uzmemo

Ili sami sa 18 da se ubace u neku stranku.
Vaspitavajte decu prema svojoj savesti.
Naravno da treba da poštuju pravila, još bolje je da im put do uspeha bude težak, ali ispravan, i da budu okruženi sličnom takvom decom i takvim ljudima kad odrastu.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Naravno da treba da poštuju pravila, još bolje je da im put do uspeha bude težak, ali ispravan, i da budu okruženi sličnom takvom decom i takvim ljudima kad odrastu.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Odoste u krajnost sada...
Uh, ja bas vodim racuna o tom prelazenju na obelezenim mestima. Mozda sam dva puta do sada pretrcao ulicu sa detetom u rukama, ali samo iz razloga jer nas je svaki put uhvatio pljusak/nevreme.
Kad vodim klinca iz vrtica mogu lagano da secem put i za cas sam kuci. Ovako svaki put "okolo" na semafor. Jos dok je bio u kolicima sam mu pokazivao crvenog i zelenog ciku
Gesendet von meinem SM-J500FN
Kad vodim klinca iz vrtica mogu lagano da secem put i za cas sam kuci. Ovako svaki put "okolo" na semafor. Jos dok je bio u kolicima sam mu pokazivao crvenog i zelenog ciku

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
I sigurno si sto puta morao da odgovoriš na pitanje "a zašto ovaj bezobrazni čika prelazi na crveno" 

Nismo jos dosli do toga 

- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Svoje dete takođe učim da isključivo prelazi ulicu "dok je zeleni čika na semaforu". Ali, svaki put se desi da neko pređe i kad je crveni čika. I to dete zbuni. A mi joj kažemo da je taj čika /teta jako bezobrazan i da to nije lepo ponašanje.
Послато са D6603 уз помоћ Тапатока
Šta bi tek morao da objašnjavaš u Beču...
- noodles
- Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
- Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi
da se nadovežem na poruke ispred, situacija od pre par meseci...
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Ovo je svakodnevna pojava, njima je svuda zebra.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Ako čika+teta prelaze ulicu onda bi prešli, ako čika+čika prelaze onda bi iz revolta preskočili taj pešački.Velja napisao:Šta bi tek morao da objašnjavaš u Beču...

- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Ispade čovek ...