Kamera za kola
Re: Kamera za kola
Jel bolje da kamera dobija struju kad se da kontakt ili da koristi svoju bateriju i da se dopunjava po potrebi?
edit: jel u prosjeku nekom?
Послато са m2 уз помоћ Тапатока
edit: jel u prosjeku nekom?
Poslednja izmena od HKS u 13 Jan 2018, 18:41, izmenjeno 1 put ukupno.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Lično bih stavio kad se da kontakt.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Licno sam stavio da ima struju 24/7/365 , zanimljive stvari se snime kada ti je auto u servisu, na parkingu itd 

A kako ne isprazni akumulator?
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ima jako malu potrosnju.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Povezao si je na istu struju, ili si dodao neku eksternu bateriju?ddanijell napisao: 13 Jan 2018, 20:10 Licno sam stavio da ima struju 24/7/365 , zanimljive stvari se snime kada ti je auto u servisu, na parkingu itd![]()
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
u tom slučaju stavi non stop. Mislio sam da ne iscedi akumulator ako stoji auto duže od 4-5 dana.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
-
Direktno na 12v sa aku , na mestu na osiguracima gde ima stalnih 12v.
U svakom slucaju nije pozeljno da kamera bude na stalnih 12v ako se auto retko koristi ili stoji duze od 10-15 dana.
U svakom slucaju nije pozeljno da kamera bude na stalnih 12v ako se auto retko koristi ili stoji duze od 10-15 dana.
- klisko
- Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
- Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010
Moja kamera ima dve žice, jednu za stalnu struju, drugu za kontakt. Ovu drugu koristi da bi imala informaciju kada pokrenuti i zaustaviti snimanje.
Stalnu struju koristi da bi se upalila u sred noći ako detektuje pomeranje automobila ili buku. Zbog toga što ima stalnu struju joj ne treba ni baterija ni kondenzator. Kvalitet snimka nije neki, najveća zamerka mi je što su tablice razmuljane ako nema svetla.
Edit: naravno, ima i masu i činč za video out
Stalnu struju koristi da bi se upalila u sred noći ako detektuje pomeranje automobila ili buku. Zbog toga što ima stalnu struju joj ne treba ni baterija ni kondenzator. Kvalitet snimka nije neki, najveća zamerka mi je što su tablice razmuljane ako nema svetla.
Edit: naravno, ima i masu i činč za video out
Za tablice i slične detalje bitan je broj frejmova.
Meni Viofo A119 kada je na 1080p i 60 frejmova lepo prikazuje tablice. Kad se snimak pauzira, jasno se vide npr felne na kolima iako su snimljene u pokretu. Jedino nema šanse da očitam tablice po mraku jer je prejak odsjaj farova. Ne znam da li neko podešavanje to može da reši. Isto, na noćnom snimku se vidi samo deo koji farovi osvetljavaju iako nije totalni mrak.
Detekcija pokreta radi ali samo u neposrednoj blizini. Na karticu čiji je kapacitet oko 60GB može da stane oko 6 sati snimka u 1080p 60fps.
To bi bili neki prvi utisci.
Meni Viofo A119 kada je na 1080p i 60 frejmova lepo prikazuje tablice. Kad se snimak pauzira, jasno se vide npr felne na kolima iako su snimljene u pokretu. Jedino nema šanse da očitam tablice po mraku jer je prejak odsjaj farova. Ne znam da li neko podešavanje to može da reši. Isto, na noćnom snimku se vidi samo deo koji farovi osvetljavaju iako nije totalni mrak.
Detekcija pokreta radi ali samo u neposrednoj blizini. Na karticu čiji je kapacitet oko 60GB može da stane oko 6 sati snimka u 1080p 60fps.
To bi bili neki prvi utisci.
-
To je ono sto rekoh pre neki dan da hocu da dignem u 60fps jer sve sto se brze krece u scenama ima zamucenje , malo je 30fps definitivno.
Ovo za mrak i tablice i nije cudno, kamera dize nivo i pokusava da izvuce tamne scene, a tablica bude prepaljena, tu u principu nema leka.
Ovo za mrak i tablice i nije cudno, kamera dize nivo i pokusava da izvuce tamne scene, a tablica bude prepaljena, tu u principu nema leka.
A šta tačno predstavlja stavka "Exposure" ? Tu ima nekoliko mogućnosti, neki pozitivni i negativni decimalni brojevi ali ne vidim nikakvu razliku koji god da izaberem.
- klisko
- Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
- Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010
Minus treba da potamni sliku, plus da posvetli. Recimo, plus 1 će da pusti duplo više svetla u odnosu na ono što je kamera procenila da bi trebalo (ili će da podigne osetljivost senzora za toliko). To ne znači da će slika biti „duplo svetlija“.
- noodles
- Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
- Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi
Lično mislim da je najbolja opcija 1440p @30fps.Dare4x4 napisao: 13 Jan 2018, 22:12 Za tablice i slične detalje bitan je broj frejmova.
Što se tiče noćnog snimka, Viofo radi na dodavanju HDR opcije na nekom od narednih fw-a, pošto čip na kameri podržava. Ono što su zvanično objavili je obećavajuće:
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Bićemo strpljivi 
Kad smo već kod fw-a, da li neko ima fw za kopiju GS 8000L ? Hardverski je ispravna ali je bila počela da baguje. Kinez mi je poslao novi fw ali pogrešan i sada imam samo crni ekran. Probao sam još neke verzije koje sam nalazio po forumima ali ništa. Sa nekima imam zvuk na stiskanje tastera, sa nekima snima samo ton... ali sliku nikako da dobijem.
Kamera izgleda ovako

Kasnije sam nalazio i neki postupak kojim je trebalo da bekapujem stari fw ali već je bilo kasno

Kad smo već kod fw-a, da li neko ima fw za kopiju GS 8000L ? Hardverski je ispravna ali je bila počela da baguje. Kinez mi je poslao novi fw ali pogrešan i sada imam samo crni ekran. Probao sam još neke verzije koje sam nalazio po forumima ali ništa. Sa nekima imam zvuk na stiskanje tastera, sa nekima snima samo ton... ali sliku nikako da dobijem.
Kamera izgleda ovako

Kasnije sam nalazio i neki postupak kojim je trebalo da bekapujem stari fw ali već je bilo kasno