Zanimljivi oglasi BMW F10, F30, F80...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Zanimljivi oglasi BMW F10, F30, F80...

Post od Delija »

@JohnMcClane
Kad je van garancije Alpine upgrade muzike koji je na pola puta izmedju HiFi i HK ugradis za smesnih 400€.
M Sport vesanje nije za Srbiju i nase puteve, bar ne na F30 - ili adaptivno ili standardno. Adaptivno je vrlo retko i u Nemackoj, a ne kod nas.

Cena jeste malo jaca - sigurno moze nesto i dole, ali ne ispod 20k kako bi ti hteo :) - to nije uvezeno kljuse, vec auto kupljen nov u Srbiji i odrzavan u ovlascenom servisu sve vreme. Takodje, 320d imas na svakom koraku - 328i su retki.

Novi klot 330i je 38.5k €. Sa automatskim menjacem 41k. Inflacija :)

@ROCK
Muzika se lako odradi kad si van garancije - kao sto napisah iznad.
Fali najvise adaptivno vesanja, ali pazi da ne nadjes takav primerak za iole OK cenu - i to da je kupljen nov u Srbiji i sve vreme odrzavan u ovlascenom servisu. Jedva da se prodao koji 328i kod nas.

BTW, pise da je u garanciji. Mozda je produzio na 6 godina kao i ja.
Registrovan je do jula - moguce je da je do tada u produzenoj garanciji.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

Mislim da su sva non M vesanja ista (osim varijabilnog). Samo je razlika u enterijeru i exterijeru izmedju sport, luxury ili modern. Dok kod M paketa au drugacije vesanje, kocnice, enterijer i exterijer. Ali specijalista Delija ce ti reci tacno.
@Passenger platio sam 21500 a tad je jedan euro bio 1,1chf dok je sad 1,2.
Ja racunam tad koliko je placen ispod 20k eura.
Evo Delija me ispravio upravo. Adaptivno u Sport line ne znam da li ima 2 u Nemackoj a kamoli u Srbiji.
E za garanciju nisam video. Moguce da je produzio za 700e godisnje
JohnMcClane
Reactions:
Pridružio se: 01 Jan 2018, 21:48

Post od JohnMcClane »

ROCK napisao: 16 Jan 2018, 13:19 Mislim da su sva non M vesanja ista (osim varijabilnog). Samo je razlika u enterijeru i exterijeru izmedju sport, luxury ili modern. Dok kod M paketa au drugacije vesanje, kocnice, enterijer i exterijer. Ali specijalista Delija ce ti reci tacno.
@Passenger platio sam 21500 a tad je jedan euro bio 1,1chf dok je sad 1,2.
Ja racunam tad koliko je placen ispod 20k eura.
Ispod 20.000 eura , za auto star 3 god (ili 4) sa manjom kilometrazom i sa navi pro (koji je u u GB 2000 funti). Po tome je ovo jaka cena
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

Moj ima 2 linije na vratima pa zbog toga je isla cena dole a i dao sam kes pa i zbog toga je malo isla cena
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

@JohnMcClane
Sa nestrpljenjem cekamo da predstavis taj 328i sa svom tom opremom koji je presao 50k km, a placen je 18k € - po mogucstvu 2015. godiste i bez ijedne tackice :D
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
JohnMcClane
Reactions:

Post od JohnMcClane »

Delija napisao: 16 Jan 2018, 13:17 @JohnMcClane
Kad je van garancije Alpine upgrade muzike koji je na pola puta izmedju HiFi i HK ugradis za smesnih 400€.
M Sport vesanje nije za Srbiju i nase puteve, bar ne na F30 - ili adaptivno ili standardno. Adaptivno je vrlo retko i u Nemackoj, a ne kod nas.

Cena jeste malo jaca - sigurno moze nesto i dole, ali ne ispod 20k kako bi ti hteo :) - to nije uvezeno kljuse, vec auto kupljen nov u Srbiji i odrzavan u ovlascenom servisu sve vreme. Takodje, 320d imas na svakom koraku - 328i su retki.

Novi klot 330i je 38.5k €. Sa automatskim menjacem 41k. Inflacija :)
Jel si ti ugradjivao muziku i kako zvuci?
Sto se tice uvoza to je zabluda , kao sto znas mozes da proveris za svaki BMW da li je odrzavan u ovlascenom servisu, tako da ne mora da je po defaultu svaki uvezen auto neodrzavan i izakan , ako nista bolji su i putevi u Nemackoj, tako da ne mora nekod da bude prednost sto je auto kupljen u Srbiji.
Sto se tice rasprostranjenosti 320d i 328 i to nazalost ne ide u prilog tim retkim automobilima jer se takvi autombili teze prodaju ( pa je laksa mogucnost za korekciju cene ) i vise se trazi dizeli do 2 litre.
JohnMcClane
Reactions:

Post od JohnMcClane »

Delija napisao: 16 Jan 2018, 13:29 @JohnMcClane
Sa nestrpljenjem cekamo da predstavis taj 328i sa svom tom opremom koji je presao 50k km, a placen je 18k € - po mogucstvu 2015. godiste i bez ijedne tackice :D
uvek imas ironicne komentare :) , ja sam samo napisao sta mu nedostaje , nisam rekao da treba sver to da ima za 18k niti za 20k
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Naravno da sam ironican :)
Svi bi kad pazare da dobiju auto za kesicu kikirikija, a kad prodaju da ga debelo udaju.

Videces i sam da svaki koji kosta malo ima neku manu - nesto mu fali.
Onom tvom savrseno opremljenom (stvarno to mislim - nisam ironican za ovo :D) je falio "samo" automatski menjac i predjenih skoro 200k km. Drugom ce faliti nesto drugo. Ako je sve savrseno - onda je cena visoka. I tako u krug.

Sto se tice uvoza...
Meni najvise znaci da upoznam licno vlasnika - onog ko je vozio i odrzavao auto. To mi cesto govori o autu vise od "servisne knjizice" (ovde je elektronska - nema papira). Iz Nemacke tesko mozes tako da pazaris auto jer ako ga pazaris direktno od vlasnika onda nema povrata PDV-a. A ako pazaris neki vracen sa lizinga - onda nemas pojma ko je i kakav vlasnik bio.

Elem...
Ako je sve ok sa ovim primerkom - vredi ~20k sigurno. Oprema moze biti bolja, ali je sa druge strane u (produzenoj) garanciji. Ne vidim zasto bi lagali oko toga, ali i to moze da se pita i proveri.
Prodaje ga Delta (verovatno je neko zamenio za novi auto), tako da mu to bez sumnje nabija cenu (verovatno su oni njemu racunali ~20k). Cena je uvek manje ili vise dogovorljiva.

Ja licno ne bih ovaj pazario - cekao bih nesto sa boljom opremom.
Ali sam i svoj cekao 2 godine - nema trika da bih sledeci auto ni blizu toliko cekao :glavomuzid:

Sto se tice ozvucenja - nisam ugradio, jer sam jos uvek u garanciji. Nisam hteo da kupusam auto.
Cuo sam kako zvuci i dobro je. Nije ni ovako toliko velika razlika izmedju baznog i HiFi ozvucenja (pa cak i HK) dok ne pojacas, ali kad pojacas je razlika ocigledna.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ne znam sta je ok u toj ceni, pa podji od sebe kolko si ti bolje prosao nego ovo sto ovde kazes da je ok kupovina. Auto imao preporucenu cenu 40k evra(znaci placen bar par iljada manje), a sad 6 godina i 100k km kasnije trazi vise od 50% vrednosti. Burazer je platio peticu placenu 57k eur sa 5 godina i 120k km od prvog vlasnika za znatno manju cifru nego sto ovi traze.

S druge strane, verovatno nema drugih u ponudi pa je svako racionalno poredjenje nebitno za tu pricu. Ja bih svakako gledao da li moze da se uveze nego platio ove pare.
JohnMcClane
Reactions:

Post od JohnMcClane »

@ delija Pokusavam da budem objektivan i da sagledam realno, ne da ubijem cenu ,
Sto se tice 328i, mogu da prihvatim da to sto je auto kupljen ovde i relativno malu ima km, da je to prednost ali i dalje mislim da je je 20k jaka cena (o ovoj ceni koliko traze , ne treba ni raspravljati)
Imao si jedan 328i koji je bio nakrcan opremeom isto odrzavan u ovlascenom servisu i stajao je mesecima, imao sve od opreme osim AT i malo vecu km. I bio je star 4 godine dok je ovaj star 6 i kostao je je 6. 000 eur manje nego ovaj pa se jedva prodao
Poenta je da se ti automobili tesko prodaju i da to sto su retki im ne dizu cenu. Kao sto nema nijednog 330d u ponudi , niti bi se taj automobil prodao lako i po dobroj ceni zato sto je jedini u Srbiji

Slazem se za onaj 325 da fali automatik i da ima vecu km ali je noviji isto tako 2 godine i ima sve zivo od opreme , tako da mislim generalno da je zaokruzeniji paket iako bi mi nedostajao sport AT
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

@ftj
Ja sam mu sracunao 9k opreme po tadasnjim cenama (kad sam ja konfigurisao 328i) + 700€ za zastitu, a sam auto je 2014. kostao 34.290€. Znaci 2014. godine je kostao ukupno oko 44k €. Rekao bih da su ili napisali pogresnu cifru ili su napisali cenu sa fakture - 2012. sigurno nije kostao 3500€ manje.

@JohnMcClane
Cenu treba da ubijes, naravno...
23k nije ok cena za taj paket opreme, ali 20-21k jeste ok cena. Ispod nece ici sigurno. Iole krsten 328i se pojavi u oglasima svake prestupne.

Evo malo cena i ponude u Nemackoj - najjeftiniji je 21k € i nema povrata PDV-a:
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sear ... MATIC_GEAR

Kod nas, najjeftiniji BMW 3 / 3GT / 4 20d kupljen u Srbiji koji nije presao vise od 125.000 km kosta 20.500€ i to ovaj skoro pa klot sa odvratnim enterijerom:
https://www.polovniautomobili.com/putni ... 0-d-modern

Sledeci je za 20.990 - naravno, klot:
https://www.polovniautomobili.com/putni ... ousine-aut

Sledeci za 22.990 je 328i o kom diskutujemo:
https://www.polovniautomobili.com/putni ... sport-line

A posle njega 26.800 za ovaj 320d M Sport kog kolje samo nedostatak Professional Navigacije:
https://www.polovniautomobili.com/putni ... ive-m-pack

Sve ostalo je skuplje + izbor nikakav.

Ako imas kesh - najbolje pravac Nemacka. Ali kao sto vidis - ponuda nije jeftina.
Ne bih uzimao nesto sto je neko vec uvezao - jer zna se sta placevi uvoze. Opet ne uvoze 328i uopste.

Takodje, ono sto je problem sa uvozom je nesrecni EUR 1 obrazac - svasta nesto se mulja oko toga i ne bih voleo da mi iz carinske inspekcije zakucaju na vrata za 6 meseci...
Poslednja izmena od Delija u 16 Jan 2018, 15:10, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

JohnMcClane napisao: 16 Jan 2018, 14:51Imao si jedan 328i koji je bio nakrcan opremeom isto odrzavan u ovlascenom servisu i stajao je mesecima, imao sve od opreme osim AT i malo vecu km. I bio je star 4 godine dok je ovaj star 6 i kostao je je 6. 000 eur manje nego ovaj pa se jedva prodao
Ti mislis na onaj crni lesh koji je presao preko 200k km? :zbunjen:
Nemoj me zezati. Pa to je kanta od auta bila jos dok je bio u NSu i dok su ga bankari vozili. Iscukan kao uskrsnje jaje.
A uz to i nije imao nikakvu specijalnu opremu osim professional navigacije.
JohnMcClane
Reactions:

Post od JohnMcClane »

Ovaj si preskocio
https://m.mobile.de/auto-inserat/bmw-ba ... ml?ref=srp

17500 sa povratom pdv i sa istom opemom
kao u Delti. Dal mu nesto fali ne znam, kaze vlasnik "generaly in good condition" 😀
JohnMcClane
Reactions:

Post od JohnMcClane »

Delija napisao: 16 Jan 2018, 15:07
JohnMcClane napisao: 16 Jan 2018, 14:51Imao si jedan 328i koji je bio nakrcan opremeom isto odrzavan u ovlascenom servisu i stajao je mesecima, imao sve od opreme osim AT i malo vecu km. I bio je star 4 godine dok je ovaj star 6 i kostao je je 6. 000 eur manje nego ovaj pa se jedva prodao
Ti mislis na onaj crni lesh koji je presao preko 200k km? :zbunjen:
Nemoj me zezati. Pa to je kanta od auta bila jos dok je bio u NSu i dok su ga bankari vozili. Iscukan kao uskrsnje jaje.
A uz to i nije imao nikakvu specijalnu opremu osim professional navigacije.
Direktor ga je vozio Budimpesta- Novi sad. 186000 km, profi navi, HK, 18ice , kozna sedista na dugme sve itd, m volan .
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Teski lesh. Sta mislis zasto su slike bile tako tamne i mutne da se nista ne vidi na njima?
Uostalom, mogao si i sam da odes da ga pogledas - kad vec juris 328i.

Elem, pazari 320d - puni su ih oglasi. Daleko lakse ces naci opremljen auto po ok ceni, a moze i fino da se "chipuje".
Odgovori