Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...
sad sam gledao njihov sajt. rade skode sada, kao i gomilu brendova, ocito nema tu nista specijalizovano jer izmedju ostalog imaju i lizing flotu. sa druge strane cu videti da li ce nesto reci na mejl sa servisnom, mislim da im se ne bi dopalo da saznaju da neko kod njih lupa pecate u laznim balkanskim servisnim knjizicama za neku sicu evrica.
Sta si ti njemu rekao nakon onih gadosti?
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Ovo je hit. Zalepiti temu. Lik ga otera u pm, ovaj se I dalje interesuje za auto.
Vidi časti ga večerom za teranje I falsifikovanje serv.knjige
Vidi časti ga večerom za teranje I falsifikovanje serv.knjige
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
specijalizovani su za one automobile ciji im logoi stoje gore na vrhu sajta, njih prodaju nove i vrse servisnu uslugu, ne znam gde si video skodu, mozda u ponudi prodaje polovnih vozila ali to je ocigledno nesto iz zamene staro za novo ili sl.gazza napisao: 31 Dec 2017, 00:43 sad sam gledao njihov sajt. rade skode sada, kao i gomilu brendova, ocito nema tu nista specijalizovano
u svakom slucaju nije ni bitno, ako bas hoces da teras pricu do kraja kontaktiraj ih mailom i pokusaj da saznas neke detalje oko yetija ako je moguce, mada sto kolege kazu ne znam cemu sve to posle reci koje ti je uputio prodavac pa sve i da se takva skoda vise nikad ne pojavi na oglasima
Sto se tice servisne, i istog rukopisa. Ja sam imao par kola koja sam prodavao, koja su imala izgubljenu servisnu. Onda sam u ovlascenom uzimao duplikat, gde je ispune na osnovu podataka iz sistema. Tada bi neko pomislio kada vidi servisnu da sam je ja ispisao , ali svakako moze da se proveri.
A i inace servisna je sporedna stvar pri pregledu polovnog automobila. To je poslednje sto bih gledao, i sluzi mi za proveru svog vec ranije donetog zakljucka na osnovu pregleda stanja samog vozila.
Popunjena originalna servisna kao i vozilo odrzavano redovno iskljucivo kod dilera nije bas neka pouzdana garancija da vozilo nije pohabano.
Na primer, dizel auto koji koristi firma a koji je na lizingu. Ima redovnu servisnu uredno overenu a auto je koriscen tako da cim se upali onako hladan odmah po gasu, i tako svaki dan vise puta koriscen. Takvim rezimom upotrebe ubrzano se haba motor pa i nije bas neka povoljna kupovina bez obzira na fino ispcatiranu servisnu.
Firma koja koristi i nije vlasnik nije zainteresovana i taj auto se vozi kao tudj, sto ce reci nimalo ne pazi kako se vozi.
Popunjena originalna servisna kao i vozilo odrzavano redovno iskljucivo kod dilera nije bas neka pouzdana garancija da vozilo nije pohabano.
Na primer, dizel auto koji koristi firma a koji je na lizingu. Ima redovnu servisnu uredno overenu a auto je koriscen tako da cim se upali onako hladan odmah po gasu, i tako svaki dan vise puta koriscen. Takvim rezimom upotrebe ubrzano se haba motor pa i nije bas neka povoljna kupovina bez obzira na fino ispcatiranu servisnu.
Firma koja koristi i nije vlasnik nije zainteresovana i taj auto se vozi kao tudj, sto ce reci nimalo ne pazi kako se vozi.
- zrnkemiki
- Pridružio se: 18 Mar 2014, 11:33
- Garaža: Audi A5 2.0 190KS
Ima li ko iskustva sa placem ALDI Automobili? Nadjoh interesantnu Insigniu kod njih.
-
- Banned
To su ovi kod Dunav stanice? Ako jesu, meni svaki auto koji sam tamo video deluje da je presao milion i da su na njemu radjena barem 3 dubinska pranja i 3 voskiranja.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Aldi nije iz BGa?
Imperial je do Dunava.
TT
Imperial je do Dunava.
TT
-
- Banned
Tacno, izvinjavam se
- zrnkemiki
- Pridružio se: 18 Mar 2014, 11:33
- Garaža: Audi A5 2.0 190KS
Aldi ima i u Sapcu i u BG. Konkretno:
https://www.polovniautomobili.com/putni ... i-cosmonav
https://www.polovniautomobili.com/putni ... i-cosmonav
Barem nisu "posoljeni" kao oni iz severnih zemalja.OMP napisao: 29 Dec 2017, 13:00 ima raznih majmuna a sto se tice sevisnog intervala ako je auto iz Italije (sto se vidi po knjizici) uopste me ne cudi da je mali servis radjen tek na 50k km sto i nije lose obzirom da se kod njih neretko desava da uopste ne rade male servise i servise uopsteto sam cuo i procitao na vise mesta, ono tipa da ulje retko menjaju, rade samo ono sto moraju i kad moraju i sl. ne znam dal je istina ili ne ali ima raznih ljudi a i cinjenica je da iz Italije uglavnom stizu najgora kola po mom iskustvu, ali ima izuzetaka naravno. Moj auto je uvezen iz italije 2013. god. i stvarno sam bio i ostao prezadovoljan u svakom pogldu, ocuvan i reklo bi se odrzavan, ali znam par primera ljudi mi iz okruzenja koji su kupili teske krsine, samo ulickane ali mehanicki upropascene
E sad, da li ga Luiđi nije održavao ili je nešto drugo u pitanju - ne se znaje.
Poznanik je uvozio kola iz Italije, tačnije njegov rođa. Prvo, oni takođe kupuju na placevima u Italiji ( udario prevarant na prevaranta) i ne mogu da biraju nego uzimaju u paketu.
Spreme pare, i pitaju šta ima za taj iznos a žabar im ponudi svoj paket od 10 automobila. Kažu najčešće 3 totalna krša, 3 solidna ( ne sjajna - nego samo ok) i 4 havarisana koja se ne isplati popravljati u Italiji ( ali u Srbiji se isplati).
To se sređuje u Srbiji a pri tome se izvare tako fino da tzv "zone deformacije" više nemaju svoju ulogu pri sudaru.
Nema planskog savijanja, amortizacije - neka koske vozača amortizuju sudar.
Opet sa kolima sa severa je problem što su posoljena i što im je vraćana kilometraža još na švapskom placu ( prema nemačkom ADAC-u, čak 30% vozila u Nemačkoj ima vraćenu kilometražu).
I šta onda čovek kupuje kad ode na plac u Srbiji?
Evo ovo:

ne znam ja uvozim kola iz CH i uglavnom kupujem od vlasnika, sto se soljenja tice jbg skoro svaka zemlja sa klimom slicnom nasoj soli puteve to je relativno ali gledas da kupis dobar auto.
svajcarac nece sigurno da vrati km, to mogu ovi gastarbajteri sto preprodaju kola (srbi, turci, siptari i sl.) ali koliko znam kod njih je zakon prilicno strog za sve pa i za to, tako da ne verujem da se zezaju sa tim previse.
slupana kola nemam nameru da uvozim pa makar imao i 3x vecu zaradu, bolje uvoziti po 2-3 auta ali kvalitetna nego sleper krseva za iste pare.
ja za svaki svoj auto cuvam fotografije sa oglasa sa kog sam ga tamo kupio tako da kupac uvek moze da vidi da auto nije kupljen slupan ili u nekom raspad stanju
svajcarac nece sigurno da vrati km, to mogu ovi gastarbajteri sto preprodaju kola (srbi, turci, siptari i sl.) ali koliko znam kod njih je zakon prilicno strog za sve pa i za to, tako da ne verujem da se zezaju sa tim previse.
slupana kola nemam nameru da uvozim pa makar imao i 3x vecu zaradu, bolje uvoziti po 2-3 auta ali kvalitetna nego sleper krseva za iste pare.
ja za svaki svoj auto cuvam fotografije sa oglasa sa kog sam ga tamo kupio tako da kupac uvek moze da vidi da auto nije kupljen slupan ili u nekom raspad stanju
Ja sam u zadnje vreme gledao kola iz CH koja su ovde. Uglavnom, većina su korozivno oštećeni, stanje daleko od dobrog. To u poredjenju sa autima iz Italije.
Auta iz Nemačke su isto često u lošem stanju što se limarije/korozije tiče.
Spolja i na slikama sjajno i bajno a ispod vešanje, pod, auspuh oštećeno. Boja i sve spolja je odlično na prvi pogled.
Nisam mnogo komada gledao i vrlo verovatno imam pogrešan utisak ali ono što sam video verovatno ne bi prošlo tehnički pregled u CH ili D i onda završi kao "nur export" primerak.
Tamo se uzme za bagatelu skoro kao otpad a ovde se nabiju cene i čekaju žrtve.
Skoro svaki model koji sam gledao radi poredjenja ima višu prosečnu cenu u CH nego što se ovde nudi po oglasima.
A tek opisi- stanje garažirano, odličan limarijski, utegnut... i tako većina lažno predstavljena pa je i sve ostalo sumnjivo.
Dosta auta ima u popisu opreme na oglasu i stvari koje fabrika nikada nije konstruisala
Auta iz Nemačke su isto često u lošem stanju što se limarije/korozije tiče.
Spolja i na slikama sjajno i bajno a ispod vešanje, pod, auspuh oštećeno. Boja i sve spolja je odlično na prvi pogled.
Nisam mnogo komada gledao i vrlo verovatno imam pogrešan utisak ali ono što sam video verovatno ne bi prošlo tehnički pregled u CH ili D i onda završi kao "nur export" primerak.
Tamo se uzme za bagatelu skoro kao otpad a ovde se nabiju cene i čekaju žrtve.
Skoro svaki model koji sam gledao radi poredjenja ima višu prosečnu cenu u CH nego što se ovde nudi po oglasima.
A tek opisi- stanje garažirano, odličan limarijski, utegnut... i tako većina lažno predstavljena pa je i sve ostalo sumnjivo.
Dosta auta ima u popisu opreme na oglasu i stvari koje fabrika nikada nije konstruisala