Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od kragujevac »

meidling napisao: 20 Jan 2018, 13:01 Ja sam u avgustu produzio licnu kartu i mogu ti reci da sam pozitivno iznenadjen,jer su me prozvali tacno u minut.Malo mi je bilo neprijatno jer u PU Leskovac rade samo 2 saltera tako da je cekalo najmanje 30 ljudi.Potvrda o zakazanom terminu se predaje kod dezurnog na prijavnici.
I meni je tako bilo pre dve godine kad smo klincima pravili pasoše u Kragujevcu. Zakazao termin preko E-uprave, došao tamo par minuta pre i službenica izlazi bukvalno minut pre termina i proziva nas. Ja se ono, već bio naoštrio da dižem frku ako zakasne (mada sam siguran da ih realno zabole što neko diže frku), ali stvarno su bili ultrapedantni i ljubazni. Jedna od retko uspelih sistematizacija u Srbiji. Sve pohvale.
Najtunjavije u celoj priči je osećaj da ideš preko reda, pošto lokalci koji ne znaju za E-upravu ili nemaju internet, a takvih je na žalost previše još uvek za takve poslove dolaze "na bum" pa čekaju po ceo dan i to im je kao normalno. Onda ti koji si u stvari sve u radio najbolje i najlogičnije moguće u njihovom sistemu logike ispadaš pizda jer upadaš preko (njihovog) reda. Mada, u ovom slučaju sam ja u "zabole me" fazonu, tako da me to ič ne tangira.
Jedino što bi možda bilo za popraviti je to što se preko Euprave mogu rezervisati samo termini dve nedelje unapred, i brzo se popune. Možda bi mogli da prošire to na neki duži vremenski period.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Nema čekanja na bum, lokalci koji ne koriste e-upravu takođe zakazuju ali "analogno" tj mora da dođe u PU i zakaže kad će da mu se rade dokumenta

A e uprava je do jaja.

Zakazao termin, nešto se zakomplikuje,skontam da ne možemo da stignemo pa rešim da promenim. Ne može nikako, i oni o tome znaju...
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

superboss napisao: 20 Jan 2018, 18:11 Nema čekanja na bum, lokalci koji ne koriste e-upravu takođe zakazuju ali "analogno" tj mora da dođe u PU i zakaže kad će da mu se rade dokumenta
Ne razumem zašto onda dolaze i čekaju ako su pre toga na ovaj ili onaj način zakazali termin. U onoj gomili kad smo mi došli na zakazani termin bilo je odokativno 30ak ljudi u čekaonici. Nema šanse da su svi zakazali termin, ako se termini (bar kod E-uprave je tako) bukiraju na 15 minuta. Mislim, ako je sav taj narod tamo došao po terminu, njih 30ak bi bilo dosta za 7 sati radnog vremena. I što bi onda dolazili tu i budjali dok ih neko ne prozove.
Ili se analogno terminira samo "datum" a ne i vreme ? :zbunjen:
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Upravo došao sa slave kod tasta i tašte, sav smrdim na dim, probilo do kože, samom se sebi gadim, skidanje do panja i odmah pod tuš. Katastrofa. :(

TT

Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

:kezo: :kezo: :kezo: isti slucaj
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Ko neke devojčice ste :kafa:
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Gledao sam jutros cene V Power supera na autoputu. 1.8 eur/l. Kada se sidje sa puta, na redovnoj pumpi 1.5.

Znaci ko dopuni 40 litara 12 eur razlike za par minuta off/on sa autoputa.

Ne znam u AT kakve su razlike, da li se isplati sici sa auto puta?

Za put od 3600 km usteda je znacajna.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

U A se i te kako isplati sići sa auto puta. Mi kad idemo prema Srbiji stajemo na granici A i HU u Parndorfu (JET pumpa), a kad se vraćamo sidjemo u Loosdorf (takodje JET).U Loosdorfu ima i McDonalds ko voli. Aktuelne cene goriva imaš na webu.
Ne sipaš valjda V-Power?
Poslednja izmena od kragujevac u 21 Jan 2018, 17:46, izmenjeno 1 put ukupno.
Ljuba Moljac
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

I ja sam stajao na bas toj pumpi u Pandorfu.

Znaci obavezno planiranje pumpi u navigaciji :-)

@kragujevac zaboravih da pitam, koji benzin sipas, E10, E5, premium,...?
Poslednja izmena od ikac2000 u 21 Jan 2018, 17:43, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Ja ih imam odavno u Igo favoritima. Ako kupuješ madjarsku vinjetu na licu mesta a ne online, najbolje ti je da staneš na Raststation Göttlesbrun na auto putu izmedju Beča i Nickelsdorfa, manja je gužva.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

Van autoputa je dosta jeftinije od 0.30 do 0.50 €.Pazite samo na radno vreme Jet pumpa radi od 5-23h.

Gesendet von meinem Samsung Galaxy Note 8 mit Tapatalk

Volvo XC90 II D4
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

ikac2000 napisao: 21 Jan 2018, 17:43 @kragujevac zaboravih da pitam, koji benzin sipas, E10, E5, premium,...?
U Nemačkoj najobičniji E10.
Za V8 atmosferca (i R6 pre njega) više nego dovoljna opcija obzirom da ja auto ne "vrtim" preko 2500rpm. Van Nemačke 91 ili najviše 95 oktana. Nikakve super, turbo, hyper, ultra, mega-giga verzije goriva. Benzin ko benzin, u uslovima kilave eksploatacije na moj način, mogu da mu sipam i benzin za Zippo upaljač, išao bi bez problema. :D
Poslednja izmena od kragujevac u 21 Jan 2018, 18:21, izmenjeno 1 put ukupno.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ti si druze kupio pogresan auto,pravi si pirkehead.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Lako moguće, za moje vozikanje bi mi bila dovoljno i 0,9L motorizacija. Na žalost, takve motore ne ugradjuju u automobile od 5m dužine sa opsegom opreme koja je meni bila zanimljiva. A nekako volim da vozim velike aute, valjda zato što su mi gabariti 196cm i 100Kg , pa nekako ne ide da se uzipujem u Golfa ili nešto slično tome.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

A8 2.0 :D

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Odgovori