I meni je tako bilo pre dve godine kad smo klincima pravili pasoše u Kragujevcu. Zakazao termin preko E-uprave, došao tamo par minuta pre i službenica izlazi bukvalno minut pre termina i proziva nas. Ja se ono, već bio naoštrio da dižem frku ako zakasne (mada sam siguran da ih realno zabole što neko diže frku), ali stvarno su bili ultrapedantni i ljubazni. Jedna od retko uspelih sistematizacija u Srbiji. Sve pohvale.meidling napisao: 20 Jan 2018, 13:01 Ja sam u avgustu produzio licnu kartu i mogu ti reci da sam pozitivno iznenadjen,jer su me prozvali tacno u minut.Malo mi je bilo neprijatno jer u PU Leskovac rade samo 2 saltera tako da je cekalo najmanje 30 ljudi.Potvrda o zakazanom terminu se predaje kod dezurnog na prijavnici.
Najtunjavije u celoj priči je osećaj da ideš preko reda, pošto lokalci koji ne znaju za E-upravu ili nemaju internet, a takvih je na žalost previše još uvek za takve poslove dolaze "na bum" pa čekaju po ceo dan i to im je kao normalno. Onda ti koji si u stvari sve u radio najbolje i najlogičnije moguće u njihovom sistemu logike ispadaš pizda jer upadaš preko (njihovog) reda. Mada, u ovom slučaju sam ja u "zabole me" fazonu, tako da me to ič ne tangira.
Jedino što bi možda bilo za popraviti je to što se preko Euprave mogu rezervisati samo termini dve nedelje unapred, i brzo se popune. Možda bi mogli da prošire to na neki duži vremenski period.