aviator napisao:Ujednačen i temeljan teh. pregled rešava veliki deo problema.
To se pre gledalo i stelovalo na tehnickom, kao i spone i vesanje.
Danas se zamlacujemo sa folijama, koje su realno na poslednjem mestu za bezbednost. Ok ne sme napred, ok treba atest pozadi, ali daj da resimo prvo kocnice, trap, signalizaciju, pa da onda idemo na folije.
Meni se cini da su na udaru vise 'bjesna' auta sa skroz zatamljenim staklima. Ja ovih dana prolazio pored nekoliko patrola ali ne masu jos uvijek .
Elem, sinoc pored mene staje golf u traku za skretanje desno, ali sa namjerom da ide pravo. I vidim ima folije, ali veoma lose namjestene (vjerovatno neko samouk). Kad je otisao ispred vidim iz Holandije . Pa ako u Evropi mogu takvi da se vozaju sta oda zakeraju kad smo i mi na putu za prikljucenja Evropi
Kazne mogu da ukapiram, al iskljucivanje iz saobracaja i skidanje tablica je zaista izivljavanje.
Nov auto sa folijama je neispravan i ne moze da se vozi, a krs bez kocnica ispravan...
Jbt, ima folije a nema atest? Pisi kaznu i za 5 dana da se javi sa autom tu i tu, ili bez folija ili sa atestom...
Jutros u 6 me na magistrali halogeni novi bmw kec toliko zaslepljivao, da sam izgoreo, mislim da nisu bila duga, vec rastelovan nov odlican far, ali ide 10ak metara iza mene I kolje, kod mene u kabini dan, a guzva ne mozes obici.
Ne ponosim se, ali sam iskilavio da me obidje pa sam vozio 10km iza njega sa dugim svetlima dok nisam se smirio I odustao.
Jbg znam da je sitnicavo I malodusno sa moje strane, ali bas sam prsao, za matora kola em razumem donekle da si rastelovani, a obicno su im I izgoreni matirali farovi pa nemaju tu snagu, inace mi stvarno to retko smeta.
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56
nemam problem uvek sam najsporiji
Sve ovo ce se, kao i sve ostalo, selektivno primenjivati. Ok, ne moze da ti resi drugar policajac, pa cak ni neki nacelnik, ali i nad popom ima pop i i dalje cemo vidjati kola sa zatamnjenim staklima, u privatnom vlasnistvu, kao i kola sa blinkerima itd.
Znam i Kurtu i Murtu, koji su bez blama ugradili blinkere u kola, jer su svesni da imaju vetar u ledja. Pored toga, tema o zatanjenim staklima, ksenonima i sl. je za nas sa jeftinijim kartama...
Ako neko resi da radi atest za zatamnjena stakla nikako ne u amss-u! Idite u vincu ili na masinski fakultet! U amss na zrenjaniskom putu gde se inace radi atest radi jedna teska budala, vratice vas i za najmanu sitnicu, koja uzgred moze biti bilo sta i sto nema veze sa staklima. Mog drugara su vratili zato sto mu je jedan pojas pozadi neisparavan ,a dosao je da radi atest za stakla. Mene su vratili zato sto sam imao ksenonska svetla na autu, a dosao sam da radim atest za zatamnjena stakla sto nema nikakve veze jedno sa drugim.
Bezite od amss nisu normalni!