Ne brže od života!
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Ne brže od života!
Mislim da.je do sprovodjenja kaznene politike, nemci takodje brzo voze gde im se to tolerise I krse ono sto je mala verovatnoca da budu kaznjeni.
Ali ono sto se rigorozno sprovodi to se postuje, zato slabo ima divljanja po gradovima, nekih budzevina na autima, mislim ima I svega toga tamo, ali u promilima.
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
Ali ono sto se rigorozno sprovodi to se postuje, zato slabo ima divljanja po gradovima, nekih budzevina na autima, mislim ima I svega toga tamo, ali u promilima.
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
Potpuno različit mentalni sklop svesti dve nacije po tom i mnogim drugim pitanjima.
U Srbiji imaš gomilu puteva gde može bezbedno da se vozi 100km/h, a ograničenje je 60 recimo, bez vidnog razloga. Na tim deonicama svi voze minimum 80, koje vrlo često policija toleriše, dok ne dođe vreme za punjenje budžeta, onda za 5 minuta naklepaju 200 kazni i za taj dan su završili. U isto vreme imaš standardna mesta gde se dešavaju nesreće, koja se izmene tek kada neko blizak vlasti ubije nekog, pa krene haos po medijima.
U Nemačkoj imaš gro magistralnih puteva sa ograničenjem od 100km/h gde ima krivina u kojima je potpuno nemoguće voziti toliko bez škripe guma, i gle čuda, niko ne ganja do škripe, ljudi dobro procenjuju situaciju ispred sebe, uspore, posle ubrzaju.
Kad se poklope birokratija i realnost, kada se ulože sredstva u pravu prevenciju i edukaciju, kada pravda prestane da bude selektivna, tada će i kod nas biti kao kod Nemaca. Mi smo kombinacija nestručnosti i korupcije, što u paketu ozbiljno ometa normalan život i razvoj.
U Srbiji imaš gomilu puteva gde može bezbedno da se vozi 100km/h, a ograničenje je 60 recimo, bez vidnog razloga. Na tim deonicama svi voze minimum 80, koje vrlo često policija toleriše, dok ne dođe vreme za punjenje budžeta, onda za 5 minuta naklepaju 200 kazni i za taj dan su završili. U isto vreme imaš standardna mesta gde se dešavaju nesreće, koja se izmene tek kada neko blizak vlasti ubije nekog, pa krene haos po medijima.
U Nemačkoj imaš gro magistralnih puteva sa ograničenjem od 100km/h gde ima krivina u kojima je potpuno nemoguće voziti toliko bez škripe guma, i gle čuda, niko ne ganja do škripe, ljudi dobro procenjuju situaciju ispred sebe, uspore, posle ubrzaju.
Kad se poklope birokratija i realnost, kada se ulože sredstva u pravu prevenciju i edukaciju, kada pravda prestane da bude selektivna, tada će i kod nas biti kao kod Nemaca. Mi smo kombinacija nestručnosti i korupcije, što u paketu ozbiljno ometa normalan život i razvoj.
Dobar post.
+1
+1
Korupcija se toliko odomacila, i ne samo za zadnjih 25 godina vec za period od citavog jednog veka. Jako je tesko to iskoreniti. Ne verujem da cemo mi uopste to doziveti, mozda nasa deca.
Lako država stane tome na put, ako hoće
Ali neće
Jbg
Ali neće
Jbg
Netacno a stvarno me mrzi da (ponovo)obrazlazem zasto. A porediti npr. ibarsku sa putevima u nemackoj gde je ogranicenje 100 kmh je cisto povrsno gledanje na stvari. Daleko smo mi od lakog resenja tako sto cemo samo podici ogranicenja.U Srbiji imaš gomilu puteva gde može bezbedno da se vozi 100km/h, a ograničenje je 60 recimo, bez vidnog razloga.
Jeste površno je, pa zato i nema smisla niti je prethodno pomenuto takvo poredjenje.A porediti npr. ibarsku sa putevima u nemackoj gde je ogranicenje 100 kmh je cisto povrsno gledanje na stvari.
Slažem se sa konstatacijom da ima i kod nas puteva istog ranga nemačkih gde je tamo 100 a ovde 60km/h odredjeno. Ili čak i 50km/h.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ja mislim da je prica o "srpskom" mentalitetu, inatu i sl besmislena. Svi su u osnovi ljudi, i samim tim slicni. Na nemackim ili kojim god forumima je ista prica, gleda ko kako da izbegne kaznu, kuka se kad nekog uhvate, zasto bas tu i to, a nema tamo i ono itd...
Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока
Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока
Ima qrac da se tako kreativno izrazim.ljubitelj napisao:Jeste površno je, pa zato i nema smisla niti je prethodno pomenuto takvo poredjenje.A porediti npr. ibarsku sa putevima u nemackoj gde je ogranicenje 100 kmh je cisto povrsno gledanje na stvari.
Slažem se sa konstatacijom da ima i kod nas puteva istog ranga nemačkih gde je tamo 100 a ovde 60km/h odredjeno. Ili čak i 50km/h.
Zemun-Borča?
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
nidza napisao: 22 Jan 2018, 15:39 Potpuno različit mentalni sklop svesti dve nacije po tom i mnogim drugim pitanjima.

U nekoliko redova objasnjeno stanje stvari. Posebno u zadnjoj recenici.

Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Paracin - Zajecar, Pozarevac (naplatna rampa) - Petrovac, itd. Ima puteva gde bi ogranicenje moglo da bude 100 kmh, izuzev naseljenih mesta, koja su se nasla na sred puta zbog srpske gluposti (da napravimo kucu u njivi do asfalta), pa su se tako cela sela nasla na regionalnim/magistralnim putevima, a putevi su namerno izvlaceni van sela.ftj napisao: 22 Jan 2018, 18:01Ima qrac da se tako kreativno izrazim.ljubitelj napisao:Jeste površno je, pa zato i nema smisla niti je prethodno pomenuto takvo poredjenje.A porediti npr. ibarsku sa putevima u nemackoj gde je ogranicenje 100 kmh je cisto povrsno gledanje na stvari.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Kad rekoste ibarska, juče Golf dvica i neki kombi, frontalni udes, kod Lajkovca, kod OMV pumpe.
Baš sam se prekjuče čudio što je tamo crna tačka kad ono... Kapiram da bi kružni tok tamo dosta popravio stvari a lako bi ga napravili.
Baš sam se prekjuče čudio što je tamo crna tačka kad ono... Kapiram da bi kružni tok tamo dosta popravio stvari a lako bi ga napravili.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Da su putevi iole bolji (odnosno da nisu ovako iskrpljeni već normalni) po celoj Vojvodini bi se van naselja moglo slobodno staviti 100 km/h. Hrvati su po Slavoniji koja je slične konfiguracije stavili odavno 90 km/h.
Primetio sam da na stvarno dosta mesta po gradu Kelnu ima ogranicenja od 70, ne tupe ga bespotrebno sa 50 gde ima uslova za to.
Inace stigla mi u subotu prva kazna zbog 10 kmh vise na autobanu, 10 eur
Fascinantno mi je sto mi niko ne trubi dok se vucem. Pitao kolegu zasto, i kaze "Pa zato sto je zabranjeno". Povrh toga imaju tolerantniji temperament, a inat nije ni priblizan srpskom. Isto kao Poljaci.
Inace stigla mi u subotu prva kazna zbog 10 kmh vise na autobanu, 10 eur

Fascinantno mi je sto mi niko ne trubi dok se vucem. Pitao kolegu zasto, i kaze "Pa zato sto je zabranjeno". Povrh toga imaju tolerantniji temperament, a inat nije ni priblizan srpskom. Isto kao Poljaci.