Porodicni automobil do 4500-5000 eur, vase misljenje

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Re: Porodicni automobil do 4500-5000 eur, vase misljenje

Post od Heineken »

Uh komsija muku mucio sa mazdom 6 2.0.Set kvacila sa zamajcem kaze da je platio preko 100 hiljada sto je po meni za auto tog godista preterano. Bilo je neke muke i oko remonta dizne ali ne znam do kraja sta je uradio.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

reparacija dizne za taj auto je 80e a polovna je oko 100e, niakd ne crknu sve dizne i to je cena kao i kod vecine dizela, jedino je jtd tu jeftiniji od ostalih gde polovna dizna kosta 30-40e i kod reparacije se menja ulozak koji nije toliko skup.
sto se tice seta kvacila pa jbg gledas auto sa dobrim kvacilom i zamajcem, ne znam konkretno za mazdu koliko kosta ali uvek moze polovan zamajac koji ne moze biti toliko skup a cena seta kvacila manje vise slicna kao i kod drugih kola
Poslednja izmena od OMP u 23 Jan 2018, 12:25, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
integralac
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2018, 02:13
Garaža: Fiat Coupe 16vt

Post od integralac »

Na uzorku od 7 mazdi 6 2.0 dizel mogu da kazem da je auto za cenu kostanja mnogo dobra kupovina
naravno restajling verzija i jos ako je motor od 143 ks :isplazijezik:

Mazda 6 je dobra i kao testno vozilo za majstora
nije teska za rad kako se misli i ko ne zna da je radi i nije neki majstor
--------------------------------------
https://www.facebook.com/LanciaLegend/
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

nista ne fali ni prethodnoj verziji tj ne-restyle sem sto ima problem sa korozijom mehanicki je manje vise sve isto
Korisnikov avatar
integralac
Reactions:

Post od integralac »

Dosta su motori unapredjeni, verzija motora iz restyle je posle isla u novi model
Ostala mehanika prilicno slicna, skoljka takodje dosta antikorozivno unapredjena
Generalno auto je bolji, u avakom segmentu je cacnuto i poboljsano

Ko nije vozio preporuka da ode da proba i uporedi sa ostalim brendovima
Tesko da ima auto slicnog kvaliteta za ove pare koje trenutno kosta
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

OMP napisao:sta znam ali restyle verzija i nema od 136 konja, sve su 121 i 143 samo do 2005 je bio taj od 136 nisam cuo da se neko zali na ove restyle verzije a sledeca generacija mazde i ne postoji sa 2.0 motorom sto je bas bez veze, 2.2 najslabiji.
ja bih mozda za sebe uzeo 3ku samo ne znam jel pametnije 1.6 dizel ili benzin, vidim da ti imas dizelku pa daj neki info
Varijanta sestice sa 136ks je best buy po meni.
Imali smo na Mazda forumu slucaj skoro sestice sa 121ks gde je covek otisao u servis na (preventivno) stelovanje ventila, tamo mu majstor ukrao dizne, stavio neispravne i tada krece njegova patnja od nekoliko meseci, vucaranje po servisima, ukljucujuci i ovlasceni, potrosio skoro 1000 evra na razna nagadjanja nasih (vele)majstora i nije uspeo da resi problem. U ovlascenom su mu u nedostatku ideja (kojih uzgred i nisu imali mnogo) predlozili da se promeni kompletan motor.
Na kraju je prodao auto tako upola cene.

Za ovu drugu varijantu od 143ks nisam cuo da je bilo nekih specijalnih problema, osim klasicne boljke danasnjih dizela sa DPF.
I da, setovi kvacila za ove japanske varijante motora jesu papreno skupi.

Moja trojka je 1.6tdci. Sve sto vazi za Fokusa mk2 vazi i za nju, samo su karoserija i enterijer Mazdin, tako da, nemam sta posebno da kazem sto se vec ne zna. Nisam imao nikakvih problema, za svaki deo koji sam kupovao sam mogao da biram izmedju 4-5 proizvodjaca a ni za majstore nije nikakva egzotika.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

dpf se lako resi, to je problem i kod drugih kola, ovde kod mene u kraju uzimaju 150e znam ko je bas na mazdi i radio.

pa jbg to sto ga taj majstor izvacario i ukrao dizne ne znaci da je motor los pa mu pravio problem :) treba gledati uljunu pumpu na tim motorima kako sam vec napisao, to je vrv i jedini i najveci problem kod njih.

ja znam za par ljudi koji su se napatili sa fokusima sa tim 1.6 motorima ne znam dal je kod forda nesto specificno kod tih motora pa prave problem ali imali su muke, naravno ne generalizujem da je motor los samo konstatujem ovo sto znam sto opet nista ne znaci. ja bih radije benzinca mada nisam ni dizel iskljucio ako budem resio da uzmem 3ku
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Ne znaci da je motor los, ali vrati se na moj drugi post iz ove teme.

1.6 benzinac ne bih preporucio ni za sta osim za neku bas gradsku voznju i godisnju kilometrazu do 10k km. Uopste mi se ne svidja kako ide.
Korisnikov avatar
integralac
Reactions:

Post od integralac »

Pa ako je problem servisirati jednu verziju motora zasto nije problem servisirati i tu od 136?
Od 7 mazdi 5 su restyle verzija a od toga 3 trenutno u dvoristu i nesto nismo imali problem sa servisiranjem,
jedna od njih ima skoro 400k i izgleda i radi kao da ima 150k

Kako hocete ali ja i dalje ne vidim kvalitetniji auto te klase za kintu koliko kosta
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

A sta bi sa onom pricom da se na tom 2.0 ne mogu remontovati dizne? Denso ubrizgavanje valjda, koja je to verzija motora uopste?
Nemam ja nista protiv te mazde, vozio sam par puta i stvarno je ok auto ali eto treba uzeti u obzir cene potrosnih delova i odrzavanja.
Polovne zamajce i slicno ne bih nikada stavio, samo novo..
Korisnikov avatar
integralac
Reactions:

Post od integralac »

Mogu, cena 80+ a ima i polovnih da se nadju
Zamajac smo na jednoj menjali, 55000 nov
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Davno sam se raspitivao, ali mi je dobar majstor rekao da je pre ristajlinga za izbegavanje, te serije 136ks su imale bregastu od nekog losijeg materijala koja se valjda izlize, ne secam se tacno, 5brz menjac takodje zna da crkne, to je sve reseno sa ristajlom I menjac I motor.

Ostaje naravno problem korozije I sto je vrlo sklona ka istoj, pogotovo na kosevima, ali je to mnogo lakse iskontrolisati, a teze sakriti kada se gleda neki primerak.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
integralac
Reactions:

Post od integralac »

Admin moz lagano da promeni ime teme u Mazda 6 protiv ostalih :P
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Evo, da ubacim novog konja u trku, vectra c karavan ima ih do 5k i da budu 2007.+...Imas jtd motore i mirna Bačka.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

OMP napisao: 23 Jan 2018, 12:44
ja znam za par ljudi koji su se napatili sa fokusima sa tim 1.6 motorima ne znam dal je kod forda nesto specificno kod tih motora pa prave problem ali imali su muke, naravno ne generalizujem da je motor los samo konstatujem ovo sto znam sto opet nista ne znaci. ja bih radije benzinca mada nisam ni dizel iskljucio ako budem resio da uzmem 3ku
Generalno po Evropi taj 1,6 dizel motor je problematičan i kod Citroena i kod Pežao, Forda, Mazde, Volvoa..kako god da se zove. Svuda iste totalne havarije usled lošeg sistema za podmazivanje, sve do revizije negde 2007. godine kada je uglavnom problem sporadičan i nije više masovna pojava.
Ovo tvrdi statistika, ja ne znam nikoga ali sam pitao servisera sa dosta iskustva sa dizelima i potvrdio mi je da je 10ine slučajeva već imao i da izbegavam osim ako je čvrsto dokumentovano da je uradjen remont.
Odgovori