BusPlus i Komunalna policija

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Dobro veče

Post od NexT »

ali je i dalje poenta da deda nije trebao to da uradi...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Oni prvo treba da rese problem gospodja koje setaju kucice koji seru svuda po gradu, a one to ne kupe. To MORA da im bude prioritet. Posle kada uvedu red u gradu sto se toga tice, onda mogu da predju i na neke druge stvari.
Najcesce ih vidjam samo kako sede i piju kafu u kaficima i nista ne rade.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

NexT napisao:ali je i dalje poenta da deda nije trebao to da uradi...
Sta on covek zna, verovatno mucenik nema ni 8 razreda osnovne skole...
Da te neko napadne, kako bi reagovao? Ne bi izvukao neku sipku iz PUGa da ga munes?
Naravno, da je klasican pandur, ne bi ti palo na pamet, al kad ti djubretar zavodi red... mislim.... :glavomuzid:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Samo postojanje komunalne policije za mene je besmisleno jer rade isti posao kao i inspekcije. Lakše je bil zaposliti još ljudi po inspekcijama. Međutim ovao je napravljena partijska kvazi policija u kojoj su zaposleni uglavnom ljudi koji nisu uspeli da se zaposle u policiji i sl.
Moje iskustvo sa njima je da su neznalice. Dobili su neko uputstvo i po njemu rade i pri tom debelo greše.

Što se tiče konkretnog događaja prvo bus plusovci, ako su bili prisutni, su trebali čoveku da naplate kaznu ili da ga pošalju kod vozača da kupi kartu i reše problem. Nema nikakve veze što je crnogorski državljanin.
Komunalci su trebali da mu napišu prekršajnu prijavu ili naplate mandatnu kaznu i gotovo.
Siguran sam da nemaju ovlašćenje da izbacuju ljude iz vozila, ali su to smislili kao neki truli kompromis kako ljudima ne bi pisali kazne od 5000dinara kad već ne smeju da daju podatke busplusovcima.
Sasvim sigurno nisu smeli da ga biju jer nisu napadnuti.
Pri tom im je nastup potpuno pogrešan. Barabska rečenica "šta, ti si jak" ili kako je već tačno zvučala je crvena marama na koju će svako da popizdi.
Da su rekli "gospodine prekršili ste član taj i taj tog i tog zakona (odluke) i po tom i tom članu ste dužni da napustite vozilo" epilog bi verovatno bio mnogo miroljubiviji.

Ovo je još jedan dokaz da je busplus loše koncipiran jer se prepliću privatno pravni i javno pravni interesi.

Jedino gde sam video da komunalci rade je Ada gde maltretiraju bicikliste koji voze po pešačkoj stazi, a da pritom sami voze bicikle (ne službene nego iznajmljene sa sve onim karticama što vise ispod sedišta). Takođe sam ih video kako se voze po biciklističkoj stazi pritom ne dirajući pešake koji tu statiraju. Kad im to kažem oni popizde.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Javni prevoz - BusPlus

Post od pedja »

Blic: Komunalni policajac tukao putnika bez karte u autobusu

Jutros sam bas prosao pored busa i pitao se da li je moguce da drze bus desetak minuta i da ljudi prelaze u drugi.
A evo i zasto...

http://youtu.be/T88A8Nk7Rn0

Edit: sada videh i na drugoj temi :oops:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Da imaju iole pametnu ideju kako da reaguju i da nam objasne kako su magarci radili po PS-u i zakonu već bi bili na svim medijima, ali nemaju pa kupuju vreme.

Grad: Ispitaćemo slučaj, ako su policajci krivi, tražićemo kaznu

Član Gradskog veća Beograda Željko Ožegović izjavio je danas da će gradske vlasti tražiti da se ispita slučaj u kome je jedan komunalni policajac rukom u stomak udarao putnika koji nije želeo da napusti autobus gradskog
prevoznika.
-Grad Beograd će tražiti da se slučaj ispita i da li je bilo prekoračenje sile i tražićemo da se, ukoliko postoji krivica, (policajci) disciplinski sankcionišu - rekao je Ožegović povodom snimka na Jutjubu.
Načelnica Komunalne policije Gorjana Obrenović rekla je za agenciju Beta da je zatražila izveštaj i službenu belešku o tom slučaju i da će sutra imati precizne informacije o incidentu.

izvor Blic
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Day Walker napisao:Mislim da su Urosu resili neki komunalni problem..

Jes, ja sam ih zvao zbog nekog psa kog je jedan od stanara drzao zatocenog u dvoristu i koji je jadan besomucno lajao ceo dan i noc, pojavili su se istog dana i naredili da se pas ukloni iz dvorista i prekosutra nije bilo psa. Takodje sam zvao drugi put zbog komsije koji drzi staforda i koji nikada nije na povocu i nema brznjicu, a pas izgleda zastrasujuce i deluje jako nepredvidljivo, tada sam pisao mail da se raspitam za obavezu oko povoca i brnjice, ekspresno su mi odgovorili a javila mi se inspektorka za te poslove sa zivotinjama i dala mi broj mobilnog telefona da njoj direktno prijavim ako bude jos nekih problema, nikad je vise nisam pozvao jer su svracali i rekli komsiji da mora da bude na povocu valjda izmedju 8 i 23h i da mora stalno da nosi korpu.

Edit: Mislim da samo svako treba da bude inspektor i da prijavljuje sve redom sto misli da treba i sto smeta i nek rese 30% prijava i eto boljitka. Ovih dana zovem da sklone dva komsijska krsa neregistrovana zbog kojih nemam gde da parkiram.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

To sam i ja radio, al su me uputili na neku inspekciju (ne znam tacno koju, ne secam se). Ugl, posle par dana se pojavio lik koji je slikao kola i ostavio upozorenje, a onda su neke sklonili vlasnici neke pauk...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

e to za krseve na parkingu koji su nepomicni bukvalno godinama ( ne preterujem ) treba i meni...
sto se tice ovog slucaja, ne znam samo kako je regulisano kad oni stranom drzavljaninu, pa makar i crnogorcu napisu neku kaznu, koji je mehanizam da mu se nesto naplati?
s jedne strane to, ali sa druge je bahanalisanje ovih primata, za koje nemam reci...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/343380 ... u-autobusu

srecom, nisu se zamerili cobanu sa brda koji ne zna za svoja prava i tuzbe, tako da ocekujem da ne ostane na ovome :sreckovic:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

A na samom kraju snimka se vidi kako je ovaj drugi rekao i pokazao na ovog sto snima, al se ne cuje sta je rekao
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Al ste digli frku, malo udarili packu debelom. Ne znam kako, ali prema meni su uvek bili pristojni u autobusu, a koristim GSP mnogo. Inače kad god je prekoračenje ovlašćenja u pitanju pljuje se policija, a kad je frka, na 1 se cimaju poznanici sa značkama(koji opet, da bi izašli u susret, debelo krše svoja ovlašćenja, što pozitivno pravna što moralna)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Pa poznanici se cimaju upravo zbog ovakvih kao na snimku. Ne secam se kad sam zvao nekoga zato sto sam ja napravio gresku a oni sve radili po PS-u (pritom mislim na obicnu policiju, sa ovim djubretarima nisam imao kontakta)

I ne se*i, kakva packa, budale se izivljavaju bez razloga...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Ne znam sto sam onda ja platio ako se CG student vozi za dzabe, onda sam ja budala. I treba da ga izbace, a ako nece da izadje onda da ga nateraju pa sve da mu se zena poradja. Jer gde je granica prekrsaja dovoljno malog znacaja da se moze gledati kroz prste? Nema je, il postujes sve i primenjujes sve, ili nista. Sto meni ne propuste da naplate registraciju jedne godine ili struju i Infostan, samo koji mesec, ne vise? Mogao bih i nekad hleb da dobijem za dzabe, kad moze karta moze i hleb, ionako je jeftiniji od karte. A neko da se svercuje. Nek su ga prebili sto nije platio, i trebali su jos.
Odgovori