igor_harris napisao: 29 Jan 2018, 12:08
Ma poenta svakog posta clana 123456 na ovom forumu je - da si kupio bilo sta iz VW grupacije ne bi imao nikakav problem.
Simptomaticno je da svi koji imaju takve i slicne opaske kriju svoje olupine i ne smeju da ih predstave u ovoj temi.
Moj prvi auto je predstavljen na forumu pre 6 god (passat b6) a drugi pre 2 god (audi a6). Toliko o tvojim povrsnim i pausalnim informacijama. A sve to zbog rasprave jer sam izjavio da je kod mazdi problem rdja i da ne trebamo da auto cuvamo u dnevnoj sobi, da je ne bi pojela rdja. Bitno je da si ti to shvatio kao uvredu jer ko je jos cuo da mazde rdjaju

Tako da nije bitno sta kaze nego ko kaze.
Na praktičnom ličnom primeru cu objasniti kako je relativna stvar kada ti se auto pokvari. Na tadasnjem 3 godine starom passatu B6 mi je blokirala ELV (električna letva volana). Auto ne moze da upali i mora da se slepa u ovlašćeni servis i zameni taj deo, sto sam i uradio. 40 evra šlepanje i 240 e zamesnki deo. Problem resen. Desio se na idealnom mestu, na parkingu ispred zgrade. Za 50k koliko sam ga vozio to je bio jeda jedini kvar, ni gume, ni aku, ni brisace, nista. I s tim autom sam izuzetno zadovoljan. Tako da je sam trosak osim goriva bio 300 e za 50k.
Ali, nedelju dana posle toga sam imao uplaćen put u Veneciju i Veronu, porodično. I bili smo tamo 4 dana. Jel predstavljate koliko bi me više koštalo i novaca i zivaca, da se je kvar desio samo nedelju dana kasnije. U Italiji gde niko i ne govori engleski, gde je radni sat majstora 3 puta skuplji nego u Slo, gde bi morao da produzim odmor i pitanje da li bi uopste i smeo da ga produzim, dok ne stigne deo jer ga nemaju na lageru ......Tako da bih tada bio srecan kada bi prosao sa 1000 e.
E o tome vam pričam, da je svaki kvar relativan i da nista nije ni crno ni belo nego stvar treba sagledati sa svih strana
I da ponovim, mislim da bih do sada 100 puta prodao vladin auto, da sam na njegovom mestu
I jos nesto, nije isto kupiti audi a8 ili mercedes s od 50 000 e pa uložiti jos 5000 e, nego kupiti auto za 6 000e i uloziti jos 5000 e...