Kupovina novog automobila

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Mac
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2017, 17:30
Garaža: Bmw G05, Targa, Macan

Re: Kupovina novog automobila

Post od Mac »

Xepoj87 napisao: 03 Feb 2018, 19:09 Kabal, cestitam :)
Ja bih isao na elektricna sedista i ventilaciju sedista za smesnih 1000e u jacem paketu, ali ima nas raznih, ja bolujem od opreme :D

Mac, vidi da li sportski izduv moze naknadno da se ugradi, jer je to bukvalno najbitnija opcija u sportskom autu :)
Cestitam i tebi na izboru, pravi auto u toj klasi, i ako je 2.0, a super je i boja :doubleup:
Jos je rano za cestitke, ali u svakom slucaju hvala......trebamo da razjasnimo nedoumice.

Eto, elektricna sedista, ima ih, danas sam ih bas drndao a nema ih na spisku....doduse onaj deo za povlacenje napred nazad je manuelni.

Moze, o tome smo razgovarali, ali je duplo skuplje nego kad ide u doplati.
Mada, kad sam ga danas upalio, nisam mogao da verujem koliko brunda i kako dobro zvuci, bas dobro.....bas sam se pitao kako tek zvuci sa sport opcijom.Gledao sam dosta snimaka na Youtube ali uzivo zvuci mnooooogo bolje, mogu da kazem idealno.
Doduse nisam palio one Carere od 200k eur, ali za moje kriterijume strava.....ali svakoko sportski izduv.

Inace boja vise vuce na narandzasto, dosta je atraktivna i spada medju cetiri najskuplje...oko 2600 eur.......ostale metalik su 850 eur, dok su crvena, bela, crna i zuta zero.

Inace ima onaj sistem kao bmw DDC, stim sto moze da se spusti za 10mm.
ikac2000 napisao: 03 Feb 2018, 19:16 Inace u DE se nista ne kupuje po List Price.

Obicno ide 15 do 30% ispod, bar za narodne aute.
Danas jedan lik odveze novog kajena(stari model) sa 20k opreme, dizel,.......bas nakrcan za nesto preko 70k eur....ali je izlazeci model, na to moze da se dobije dobar popust......za novi model kako kod koga od 5-14% posto.......kod Opela nesto vise.
Vidim da su u Engleskoj dosta jeftiniji.....samo strpljivo, nece pobeci.
Korisnikov avatar
Mac
Reactions:

Post od Mac »

Dare4x4 napisao: 03 Feb 2018, 19:36
Xepoj87 napisao: 03 Feb 2018, 19:09 Kabal, cestitam :)
Ja bih isao na elektricna sedista i ventilaciju sedista za smesnih 1000e u jacem paketu, ali ima nas raznih, ja bolujem od opreme :D
Isto sam i ja takav po pitanju opreme ali ipak puno toga se i ne koristi posle. Sedište namestiš jednom i to je to. Svaki auto ima elektro podesive retrovizore, a realno podesiš ih jednom i nikad više.
Pridružujem se čestitkama. Odličan je paket opreme. Sad vrebaj neke zimske gume ;)
Ja sam u pakovanju isao u drugom pravcu, spartanski, ali najbolje felne, izduv, keramik brake.......posto bih ga vise koristio za poneki Track day u okruzenju nego za svakodnevnu voznu, u principu ga samo zbog toga i kupujem i malo vikendom kroz kosutnjak :) .......cak nisam stavio ni multifunkciju ni tako neke stvari bez kojih ne bih mogao u autu koji svakog dana koristim.

Ali u ovom momentu idem na ovaj naradzasti model sa ovom opremom koji imaju na stanju(ako dogovorimo ono sto smo dogovorili) jer ko ce da ceka 4 meseca :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Fantazija, mislim da bih izboksovao popust i uzeo ovog, ko ce cekati 4m nakon sto si ga okusio :)
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Mac
Reactions:

Post od Mac »

Dobio sam ja ok popust, i to fin popust.

Ali mi je prvo receneo da cene gledam na DE konfiguratoru i na to dodam 3%.
Na DE konfiguratoru plus tih 3% u ovoj opremi ovaj auto izlazi 70.300 eur......kod njih je 78.500eur.
To sam tek provalio kad sam dosao kuci i spakovao takav isti.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

U sportskom autu je drugacija prica, tu je oprema manje vazna, osim one koja dodaje sportskom osecaju i naravno, meni licno je obavezno da moze i opusteno da se vozi, pa zato sve GT4, GT3 i slicne hardcore verzije otpadaju, vec bas ovo sto ima ovaj narandzasto crveni, adaptivno ogibljenje. A naravno, tu je meni licno najbitniji i zvuk, a jos bolje je sto ima da se bira da bude tih i bucan.
Zato su mi GTS verzije Porschea omiljene, jer izgledaju bruka dobro, a nisu hardcore track automobili, vec normalni sa jacim motorom i sportskim paketom.

Inace, Cayman je postao jako pristupacan, jer kada uporedis da je Cayman ~54k, a Golf R sa istim motorom 43k, prosto je neverovatno koliko je mala razlika.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Mac
Reactions:

Post od Mac »

Mislis da mu adaptivno ogibljenje kvari "hard core" koncept?

Ono mu daje mogucnost da bude spusten za 10mm za razliku od stadardno setup ogibljenja.

Cinimi se da se malo razlikuje od Bmw-ovog ddc.

The 991S comes standard with PASM, so to be talking about a car without PASM we can only be talking about a base 991. The answer is yes, there is a difference. Cars without PASM are set up with springs and shock settings to give what Porsche considers the best balance between performance and comfort. The same applies to PASM, with the significant difference being the PASM cars shock settings are continuously real time adjustable. So PASM cars are able to be both more easy damping comfortable and quickly responding performance oriented as needed. Drive both. The biggest thing you will probably notice is the less compliant ride in the base suspension, especially around town or steady cruising, where the suspension is unable to adjust to softer settings as PASM would. But a fair number of people actually like this, as it also tends to make the car feel more responsive in these conditions. Feel, I said, not be! Because, with PASM, the instant your steering/brake/throttle inputs indicate the need for stiffer settings, stiffer settings you have. Actually its even more than that, as PASM adjusts not only on driver inputs but also road conditions, fore/aft/lateral forces, etc. The Sport setting, which you didn't ask about but is relevant, simply shifts the mapping up into a higher range. According to Porsche, even in Sport mode the softer comfort end of the range still extends down towards comfort beyond the standard car settings. So regardless of Sport being selected or not the PASM car will both out-perform and out-comfort the base car.

Inace u tih 54k nemas bukvalno nista od opreme.......da bi ga skockao bar 62-63k eur moras da spremis.
Ne znam kod golfa, ali mislim da je u standardu dobro opremljen.......a i na cenu verovatno utice i cena motora.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

cayman je prelep u ovoj boji, imao sam prilike da se vozim u nekim porseima mada ne u njemu, drugar imao nekoliko modela sve je nove kupovao, trenutno vozi macan gts a imao je i obicnog macana cini mi se bas sa ovim motorom kao u caymanu jako lepo isao a dosta tezi od caymana tako da cayman ubija sa ovim motorom
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pazi, ovde pricam o adaptivnom u odnosu na sportsko, a ne u odnosu na obicno.
Dakle, imas ogibljenje na GT4 modelu, koje je tvrdje i vise hardcore, kao u GT3 Carreri, a to je ono sto je dobro ako vozis po stazi auto, ali nije dobro ako hoces cesto da vozis svoj auto do posla, do grada, samo da se provozas i slicno, sto 99% ljudi i radi.

U A45 AMG imas obicno vesanje koje je vec dovoljno tvrdo i neudobno, a onda imas AMG sportsko vesanje(sacuvaj me Boze) i imas adaptivno, koje zapravo daje mogucnost boljeg lezanja od obicnog, a u isto vreme mozes izabrati da bude i udobnije.

Tako da ja ne bih gledao auto bez adaptivnog vesanja, ali to sam samo ja i moj nacin eksploatacije vozila ili onoga sto volim ili sto me nervira kod istih, ne mora biti isto kao kod drugih ljudi.

I da, sto se tice izduva, povedi racuna da se auto dosta vise cuje kada je hladan, a ne znam da li si ga vozio negde, jer ako si ga samo upalio, mozda ima i nekog odzvanjanja, zavisno od okoline.
Takodje, naviknes se brzo na neki prosecan auspuh, pa ga i manje primecujes vremenom.
Korisnikov avatar
Mac
Reactions:

Post od Mac »

OMP napisao: 03 Feb 2018, 20:26 cayman je prelep u ovoj boji, imao sam prilike da se vozim u nekim porseima mada ne u njemu, drugar imao nekoliko modela sve je nove kupovao, trenutno vozi macan gts a imao je i obicnog macana cini mi se bas sa ovim motorom kao u caymanu jako lepo isao a dosta tezi od caymana tako da cayman ubija sa ovim motorom
Kako zvuci ovaj 2,0, posto ovi nemaju test vozilo.....opet mora da se pazari na slepo.

To je koliko znam bokser motor, trebalo bi to lepo da se vrti.

Xepoj87 napisao: 03 Feb 2018, 20:28 Pazi, ovde pricam o adaptivnom u odnosu na sportsko, a ne u odnosu na obicno.
Dakle, imas ogibljenje na GT4 modelu, koje je tvrdje i vise hardcore, kao u GT3 Carreri, a to je ono sto je dobro ako vozis po stazi auto, ali nije dobro ako hoces cesto da vozis svoj auto do posla, do grada, samo da se provozas i slicno, sto 99% ljudi i radi.

U A45 AMG imas obicno vesanje koje je vec dovoljno tvrdo i neudobno, a onda imas AMG sportsko vesanje(sacuvaj me Boze) i imas adaptivno, koje zapravo daje mogucnost boljeg lezanja od obicnog, a u isto vreme mozes izabrati da bude i udobnije.

Tako da ja ne bih gledao auto bez adaptivnog vesanja, ali to sam samo ja i moj nacin eksploatacije vozila ili onoga sto volim ili sto me nervira kod istih, ne mora biti isto kao kod drugih ljudi.
E to mi kazi, znaci dobro je imati adaptivno na ovakvom auto, vredi doplate...........ni ja nisam za neku totality hard core opciju.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Taj 2.0 je inline 4, motor iz Golfa R i Audija S3, kao i TTS-a. Jedino sto mi je otpocetka cudno, jeste to da mu nisu stavili jedno 350ks, jer je to nista za taj motor, a vise bi pristajalo Porscheu.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Očekujemo 2 nove teme sa predstavljanjem automobila :)
Čestitke obojici.
Korisnikov avatar
Mac
Reactions:

Post od Mac »

Xepoj87 napisao: 03 Feb 2018, 20:35 Taj 2.0 je inline 4, motor iz Golfa R i Audija S3, kao i TTS-a. Jedino sto mi je otpocetka cudno, jeste to da mu nisu stavili jedno 350ks, jer je to nista za taj motor, a vise bi pristajalo Porscheu.
E to nisam znao......Cayman S ima 2.5ccm i 350 ks.....to znaci i da u Boksteru ide inline 4?

jaksa napisao: 03 Feb 2018, 20:40 Očekujemo 2 nove teme sa predstavljanjem automobila :)
Čestitke obojici.
Nisam u toku, koja je druga prinova :) ?
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Mac napisao: 03 Feb 2018, 20:32
OMP napisao: 03 Feb 2018, 20:26 cayman je prelep u ovoj boji, imao sam prilike da se vozim u nekim porseima mada ne u njemu, drugar imao nekoliko modela sve je nove kupovao, trenutno vozi macan gts a imao je i obicnog macana cini mi se bas sa ovim motorom kao u caymanu jako lepo isao a dosta tezi od caymana tako da cayman ubija sa ovim motorom
Kako zvuci ovaj 2,0, posto ovi nemaju test vozilo.....opet mora da se pazari na slepo.

To je koliko znam bokser motor, trebalo bi to lepo da se vrti.

izvini moja greska ovaj u kome sam se vozio je bio ipak macan S, 3.0 biturbo, a imao je jos jednog kog je kratko vozio dok mu nije stigao gts, moguce da je bio demo vozilo ali ne znam koji motor je bio u njemu
Poslednja izmena od OMP u 03 Feb 2018, 20:53, izmenjeno 1 put ukupno.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Da, Boxter je samo cabrio verzija Caymana, sve je identicno.
Inace, i taj 2.5 je inline 4 turbo motor, samo sa 500 kubika vise :)
Zato mi je i cudno da su odabrali da ih ostave toliko underpowered, jer je 2.0 lagano mogao ici na 350, a 2.5 na 400ks.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Moraju da paze na klot carreru :)
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Odgovori