Slanje mail-a bez prethodnog poziva/kontakta
Slanje mail-a bez prethodnog poziva/kontakta
Zamislite da radite u firmi i stize vam na mail ponuda od druge kompanije. Nebitno cime se bave, ali ranije niste imali saradnju sa njima, tj niste imali dodira sa njima. Njihov proizvod/usluge ce vam verovatno trebati u nekom trenutku.
Da li bi bilo bolje da su vas iz te firme prvo pozvali telefonom i objasnili o cemu se radi,a potom poslali mail, ili bi vam bilo svejedno, posto u mail-u dobijete i katalog u kom je sve objasnjeno/predstavljeno? Pritom lista referenci ima 20ak vrlo uticajnih kompanija u Srbiji.
Da li bi bilo bolje da su vas iz te firme prvo pozvali telefonom i objasnili o cemu se radi,a potom poslali mail, ili bi vam bilo svejedno, posto u mail-u dobijete i katalog u kom je sve objasnjeno/predstavljeno? Pritom lista referenci ima 20ak vrlo uticajnih kompanija u Srbiji.
Re: Slanje mail-a bez prethodnog poziva/kontakta
Ajde priznaj kome hoces da saljes mailove 
Licno mrzim kad me zovu telefonom i nude mi nesto. Mail mi je OK, mada ako je neko dosadan (pa svaki cas salje mailove) onda i od toga posizim.

Licno mrzim kad me zovu telefonom i nude mi nesto. Mail mi je OK, mada ako je neko dosadan (pa svaki cas salje mailove) onda i od toga posizim.
Pa, i mene poziv podseca na top shop i ostala sra*a.
Samo sto su ljudi u Srbiji operisani od komunikacije mailom...
Inace, svakog septembra se salje nova ponuda kompanijama sa kojim saradjujemo i tada obicno ubacim i neke nove... Pogotovo ako imam preporuku...
Samo sto su ljudi u Srbiji operisani od komunikacije mailom...
Inace, svakog septembra se salje nova ponuda kompanijama sa kojim saradjujemo i tada obicno ubacim i neke nove... Pogotovo ako imam preporuku...
Od tih sto zovu telefonom mozes kod nas dobiti samo vashaka.
E sad preko mail-a ima i nekih zanimljivih nigerijaca. To moze da bude dobro.
E sad preko mail-a ima i nekih zanimljivih nigerijaca. To moze da bude dobro.
Reklamiranje telefonom je po meni vrlo primitivno.
Svaka firma ima svoj kontakt e-mail koji upravo tome i služi, tako da ne vidim ništa loše u kontaktiranju bez prethodnog poziva.
Svaka firma ima svoj kontakt e-mail koji upravo tome i služi, tako da ne vidim ništa loše u kontaktiranju bez prethodnog poziva.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Problem je samo da mail ne od u SPAM i bude obrisan pre nego se pogleda sadržaj.
Posetite www.garaza.rs !
Pa da, al jbg... Neki rizik uvek postoji... Moze da ode u spam i onima sa kojima se cujes...
Ali ima problem da niko ne odgovara na mailove, a posle nekog vremena se ti isti jave za saradnju...
Ali ima problem da niko ne odgovara na mailove, a posle nekog vremena se ti isti jave za saradnju...
Poslednja izmena od NexT u 19 Sep 2012, 15:27, izmenjeno 1 put ukupno.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Samo salji mejlove. Ozbiljne firme imaju ko je zaduzen da to cita i arhivira u bazu kontakata, telefonom mozes samo da iznerviras ljude.
Mene zovu maltene jednom dnevno sa ponudama, ili sa cuvenom recenicom "mogu li dobiti vaseg direktora", to je cist gubitak mog vremena. Mejlove imam u arhivi, i ako mi zatreba nesto nadjem ocas posla.
Gledaj da mejl bude profi, napravi kao newsletter (imas brdo dzaba templejta po netu), da privuce paznju i ostane zapamcen. Naravno, nikakva preterivanja tipa "Najbolja usluga u gradu!!!" ne dolaze u obzir, samo kratko i jasno, sa linkom na sajt. Nadam se da ste napravili sajt dosada?
Mene zovu maltene jednom dnevno sa ponudama, ili sa cuvenom recenicom "mogu li dobiti vaseg direktora", to je cist gubitak mog vremena. Mejlove imam u arhivi, i ako mi zatreba nesto nadjem ocas posla.
Gledaj da mejl bude profi, napravi kao newsletter (imas brdo dzaba templejta po netu), da privuce paznju i ostane zapamcen. Naravno, nikakva preterivanja tipa "Najbolja usluga u gradu!!!" ne dolaze u obzir, samo kratko i jasno, sa linkom na sajt. Nadam se da ste napravili sajt dosada?
Pa dobro, bre, nisam pocetnik
Sajt... ne pitaj me nista... Pricacu ti...
Ugl bice vrlo uskoro.

Sajt... ne pitaj me nista... Pricacu ti...
Ugl bice vrlo uskoro.
Što se mene tiče definitivno je mail dovoljan.
Ovi što zovu ili ne daj bože hoće da dođu kod mene izazivaju samo kontra efekat.
Najviše volim one koji zovu u goste, pa još ako se obilazak završi u kafani
Ovi što zovu ili ne daj bože hoće da dođu kod mene izazivaju samo kontra efekat.

Ja cenim i poštujem kad mi stigne mejl sa nekom ponudom uz objašnjenje odakle mu/joj moj kontakt, i idealno preporuka od tog nekog od koga je dobio/la kontakt.
Zvanje telefonom je
Zvanje telefonom je

Dobro je, svi se slazete

imamo i to, al se ne zavrsi u kafanivlajko napisao:Što se mene tiče definitivno je mail dovoljan.
Ovi što zovu ili ne daj bože hoće da dođu kod mene izazivaju samo kontra efekat.![]()

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Opasni me zivciraju ovi koji zovu, pa hoce da dodju "na samo desetak minuta".
Skoro zovem ljude i pitam posto je ono sto me zanima, a oni hoce da dodju. More mars bre u...
Necu da mi dolazis i nudis kojesta, hocu ono sto sam eksplicitno trazio.
Ja sam pravio i slao html mailove, sa ponudom. Vrlo jednostavno i pregledno. Nazalost, mail klijenti blokiraju slike/linkove, ali onaj koga zanima ce svakako pogledati.
Licno, ne smetaju mi pregledni i jasni mailovi, tj info ponude, sve dok me posle ne zove neki da smara.
Mogu ga obrisati i bez citanja, ali mi ne smeta.
Tptlk
Skoro zovem ljude i pitam posto je ono sto me zanima, a oni hoce da dodju. More mars bre u...
Necu da mi dolazis i nudis kojesta, hocu ono sto sam eksplicitno trazio.
Ja sam pravio i slao html mailove, sa ponudom. Vrlo jednostavno i pregledno. Nazalost, mail klijenti blokiraju slike/linkove, ali onaj koga zanima ce svakako pogledati.
Licno, ne smetaju mi pregledni i jasni mailovi, tj info ponude, sve dok me posle ne zove neki da smara.
Mogu ga obrisati i bez citanja, ali mi ne smeta.
Tptlk
Ima jedna firma koja me je toliko zivkala da sam na kraju batalio ubedjivanje sa budalama i odbijam pozive cim pozvoni telefon, a i zamolio sam ih par puta da me vise ne zovu...