Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Re: Dobro veče

Post od jaksa »

U nedelju je auto, neki doblo ili slično, ispred mene na ibarskoj (doduše, nije auto put) lansirao već mrtvu srnu ili nešto slično a veliko sa puta u šiblje pored pri osamdeset na sat. Skoro se nije primetilo da ima ičega na putu jer se boja divljači utapa u okolinu. Odmah su se zaustavili a ja nisam primetio oštećenja onako u prolazu.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Vladapetr napisao: 07 Feb 2018, 22:22 Na autoputu vepar? Totalno neverovatno.
Nama je izleteo jelen na istarskom Y, i to baš velik. Drugar imao totalku ( ja sam vozio iza njega ), ali to kriju putevi Hr ili njihovo lovačko društvu, u svakom slučaju nikakvih problema sa povratom štete nije bilo, a nije imao kasko drugar.
Korisnikov avatar
Dani
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Okt 2014, 02:41
Garaža: BMW F10 530d

Post od Dani »

Vladapetr napisao: 07 Feb 2018, 22:22 Na autoputu vepar? Totalno neverovatno.
Da. Jos noc bila, on nije ni skonto na prvu sta je udario. Unisteno auto, sreca njemu nista nije bilo.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Preseku ogradu ili se ukrade i slicno i izleti ti zivotinja. Ima toga i kod nas, procitajte ispod clanka u komentarima sta se sve radi.

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... perisu.php
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Jednom s kamiona stvarno otpao rezervni točak. Vozač je srećom stao posle par stotina metara i jurio ga po putu. Moglo se desiti i da ne primeti.

Tokom 1990-ih se dešavalo da seljaci KRADU žičanu ogradu pored auto-puta, pa da životinje slobodno izlaze na njega.

Ali ovi što oštećuju ogradu ili postavljaju stvari po putu da bi neko namerno na njih naleteo su najveći ološ. S njima bi trebalo po kratkom postupku. Čuo sam za neke druge zemlje, ali iskreno, mislio sam da kod nas nema takvih stvari.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

jaksa napisao:Danas je ta spodoba Mask idol, a niko ne zna ko je ovaj sa slike.
Nije on idol nikome, nego to sto on radi je želja i nedostižno mnogima
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Dani napisao: 07 Feb 2018, 22:13 Drugar je unistio A7 prije pola godine, kad mu je na autoputu u HR izletio vepar. Totalka, sreca imao kasko.
Pa dobro, šta nam to govori? Da treba da izbegavamo auto puteve? Da treba da vozimo isključivo po lokalnim seoskim džadama da bi izbegavali veprove koji "izleću" na auto put? Tom logikom niko u USA ne bi smeo da izadje ni na jedan highway, zato što se tu i tamo dešavalo da ponekad i neka cessna u nevolji sleti na isti.
Najlogičnije za putovanje je(bar po mojoj logici) izabrati najširi, najbolje obeleženi i "najpraviji "put, a to je po pravilu autoput, kako god se u kojoj državi zvao. Nebitno koliko košta.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

dragvorl napisao:Preseku ogradu ili se ukrade i slicno i izleti ti zivotinja.
Nista nije nemoguce. Imali smo nedavno lisicu na Podbari, divlju svinju na Limanu... Zivotinje tumaraju, nadju put. Nije ograda na autoputu svemoguca, ima iskljucenja, ukljucenja, pumpi... Milion mesta gde se moze proci.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Mom šuraku i meni, u pola 4 ujutru, pre 6 godina, na 700 metara od nas izletelo krdo srna (najmanje 7 jedinki). Da nije Hyundai imao svetla kao nov auto, ne znam da li bi preživeli. Naime, par srna je refleksno stalo na kolovozu, dok smo se mi približavali brzinom od oko 80 km/h. Međutim, u poslednjem trenutku, sklonili su se. Lokacija : pravac na putu Temerin - Nadalj, posle lakat krivine prema Nadalju.

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

@slobo Ta divlja svinja je napala jednog cuvara, cuva decko one kucice na pontonima. Bas mi je pricao drugar, on ima kucicu na Ribarcu pa je cesto tamo. Kaze nasao neko stene, odrano od batina. Kako se oporavljalo, ovaj ga izvede u setnju sa jos jednim kerom. Taj labrador sto se oporavljao nije preziveo napad, drugi ker povredjen a i on je fasovao manje povrede.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Neidentifikovane osobe ukrale su dva i po kilometra zaštitne ograde na deonici novog auto-puta Niš-Dimitrovgrad i to od mesta Jelašnica ka tunelu Bancarevo, saznaje agencija Beta od meštana Jelašnice.

Lopovi ukrali dva i po kilometra ograde sa autoputa kod Niša

http://rs.n1info.com/a362892/Vesti/Vest ... oputa.html
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

A malopre ljubitelj rece kako se to radilo 90ih i bas pomislih da repliciram kako se to i danas desava i eto ova vest me pretece.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Stavis kaznu jedno 15 godina za ovakvo delo i da vidim kad bi opet krali ogradu.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

To posebno rade ovi sakupljaci sekundarnih sirovina. Kilo gvozda 20 kinti, sta zna dete sta je 200 kila.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

snork napisao: 08 Feb 2018, 05:37 Jednom s kamiona stvarno otpao rezervni točak. Vozač je srećom stao posle par stotina metara i jurio ga po putu. Moglo se desiti i da ne primeti.
Jednom poznaniku je pala betonska greda sa kamiona i uletela u njegov auto. Samo cudo ga je spaslo.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Odgovori