Univerzalne, ALL SEASON, M+S, gume kupovina da ili ne?
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Re: Univerzalne, ALL SEASON, M+S, gume kupovina da ili ne?
Usteda na koji nacin? Zar u oba slucaja ne trosis samo 4 tocka na autu? Ili vozis trenutno sa 8 paralelno? 

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Dok ne probas, neces znati. Ja cekam da mi se ova dva seta istrose i da kupim AS i sebi, corsa bi trebala da ih dobije ove godine.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
@ Trojanac
Ako imas 2 seta felni po meni se ne isplati. Ako nemas felne mozda bolje da investiras u to.
Ako imas 2 seta felni po meni se ne isplati. Ako nemas felne mozda bolje da investiras u to.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Nemam dva seta. Demontaža/montaža/balansiranje dva puta godišnje plus čuvanje guma jer nemam gde da ih držim. Nije to sad ušteda par stotina evra ali ipak je ušteda i plus je život jednostavniji.
Verovatno ću voziti na dva seta dok jedan ne bude za zamenu pa onda razmotriti i AS.
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Verovatno ću voziti na dva seta dok jedan ne bude za zamenu pa onda razmotriti i AS.
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Slažem se da je u toj situaciji AS bolja opcija. Ne znam kolika ti je godišnja kilometraža, ako nije velika to je još jedan plus u korist univerzalki.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Trojke, bolje 100€ u felne neke, nego AS
Koje su to felne za 100e ? tolko su senzori pritiska na ebay u najboljem slucaju 
Posto sam vec uzeo zimske i imam letnje, nekako sumnjam da bih se bavio prodajom polovnih guma (mada su letnje vozene 4 dana), da predjem na AS, ali ako uspem da potrosim gume (makar jedne), uzimam AS definitivno...
Na sportageu sam imao neki dunlop st20 koji je M+S i njih sam vozio kao letnje, a imao sam prave zimske. Uglavnom sam se sutao u dupe sto sam davao pare za zamenu guma

Posto sam vec uzeo zimske i imam letnje, nekako sumnjam da bih se bavio prodajom polovnih guma (mada su letnje vozene 4 dana), da predjem na AS, ali ako uspem da potrosim gume (makar jedne), uzimam AS definitivno...
Na sportageu sam imao neki dunlop st20 koji je M+S i njih sam vozio kao letnje, a imao sam prave zimske. Uglavnom sam se sutao u dupe sto sam davao pare za zamenu guma

Using Tapatalk
Zimske polovne čelične uber ružne felne su 100€ za većinu kola
Nema senzora kod Trojanca
Nema senzora kod Trojanca
Neke ok polovne Felne su 300-500€ komplet. Ako hoce da tera zimske na celicnim to je isto ok resenje. Mada kakve su zime univerzalne su dovoljne u l 99% situacija...
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
O kojim ciframa za felne vi pricate? Nisu to 17-19 za Audija ili BMW, samo treba da sluzi, mogu i celicne, mislim da su 15 kod Trojketa, takve celicne felne po komadu nisu vise od 30e u korektnom stanju.

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Prodavao je neko na forumu set irmscher 16" za 100e. Kasno sam skontao.
Meni je problem sto zimske vozim 3k km, a letnje oko 10 do 12.
Letnje stignu da se potrose, zimske ostare brzo.
Zato mi je AllSeason Letnja sa zimskim karakteristikama najekonomicnija i bezbednija varijanta.
Letnje stignu da se potrose, zimske ostare brzo.
Zato mi je AllSeason Letnja sa zimskim karakteristikama najekonomicnija i bezbednija varijanta.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
CC nema konkurenciju, ova GoodYear što je išla uz auto ima M+S ali i dalje je letnja. A ni na planini ne verujem da bi pravila problem...
Ja se isto dvoumim da prodam oba seta zarad CC... I odlaganje diže cenu ako nemaš gde da ih držiš van sezone.
Ja se isto dvoumim da prodam oba seta zarad CC... I odlaganje diže cenu ako nemaš gde da ih držiš van sezone.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Po meni, ako neko ima bar jedan sezonski set da valja onda nema poenete da u tom trenutku kupuje celosezonsku gumu.
A ako već imaš dva seta od čega su jednan nove gume a drugi gume u sasvim dobrom stanju, nema tu potrebe razmišljati o prodaji postojećih kupovini celosezonskih.
Celosezonske za naše uslove imaju smisla. I po trenutnom stanju stvari najverovatnije će brat uzeti za koji mesec jer nema letnji set, a zimski je za otpis. Pa je situacija sasvim čista.
Trošak demontaža/montaža/balans... vredi razmisliti o dodatnom setu, pa da sam menjaš na parkingu. Sa nekim običnim čeličnim 15" felnama, taj trošak isplatiš za jedan vozni vek seta.
A ako već imaš dva seta od čega su jednan nove gume a drugi gume u sasvim dobrom stanju, nema tu potrebe razmišljati o prodaji postojećih kupovini celosezonskih.
Celosezonske za naše uslove imaju smisla. I po trenutnom stanju stvari najverovatnije će brat uzeti za koji mesec jer nema letnji set, a zimski je za otpis. Pa je situacija sasvim čista.
Trošak demontaža/montaža/balans... vredi razmisliti o dodatnom setu, pa da sam menjaš na parkingu. Sa nekim običnim čeličnim 15" felnama, taj trošak isplatiš za jedan vozni vek seta.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Samo treba imati na umu potrosnju gume, na testovima je bila 1.6mm/10kkm, ako neko prelazi velike km tesko da se isplati, a i kada sara padne ispod 4mm za zimu ne prolazi. Mislim da CC nova dolazi sa nekih 6-7 mm, uglavnom manje nego recimo GY Vector 4s.Ji 4Tze napisao: 08 Feb 2018, 12:53 CC nema konkurenciju, ova GoodYear što je išla uz auto ima M+S ali i dalje je letnja. A ni na planini ne verujem da bi pravila problem...