Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od nenad.fil »

Jbg nekako me nikada HTC nije radio, verovatno grešim ali kod mene je posle Nokija i simbijana uvek bio mainstream, Samsung i iPhone. Nekako se nikada nisam odvažio da kupim nešto drugo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Da li na iPhonu može da se podesi različiti volume za notifikacije, zvono, media...? Ne videh to.
nenad.fil
Reactions:

Mobilne telekomunikacije

Post od nenad.fil »

Misliš poruka jedno, alarm drugo, viber trece itd? Sad ću da proverim pa pisem

Edit: upravo proverio sve može u podešavanju aplikacije.

Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

nenad.fil napisao: 09 Feb 2018, 17:43

Superboss,

Jbg android kao android, dugo sam se borio da ne pređem na iphone ali sam na kraju ipak kapitulirao.

Jednostavno, promenio sam mišljenje , za ono sto SADA meni treba iphone je dosta bolji. Još mi fale mnoge stvari sa androida, ali iphone nadoknađuje iste: baterijom, kamerom, redovnim i čestim update-ima, stabilnim pouzdanim softverom, aplikacije rade fenomenalno...

jbg ništa ne zakucava, nema frame dropove, čini mi se da mi je s7 edge radio bolje od npr.s8 plus. Zakuca galerija, crashovale neke aplikacije, random battery drain, sve je to pocelo jako da me nervira na telefonu od 800-900 eura. Zato je posle 6 meseci otišao u oglase, a ako tako krene i (za sada veoma dobar) iphone, i on će još brze u oglase a onda prelazim na kineze Slika

Jasno.Osimca je odličan telefon, verovatno i sedmica nije mnogo daleko po kvalitetu.

Nisam fanboj ni jednog ni drugog, malo mi čudno da s8+ ima tako glupave bagove. Realno to se može oprostiti kinezima koji koštaju do 200e.

Samsungovom flagshipu nikako.

Naravno, Apple ima ovu baljezgariju sa namernim usporavanjem uređaja. Nadam se da se neće tek tako lako izvući sa tim-zbog korisnika.

P.S: a koliko sam van priče o IOS, uopšte nemam pojma kakva je uopšte ponuda sada sa programima za IOS? Sigurno nije blizu androida, osim za osnovne stvari naravno?

Ma koliko mene lično android izvodio iz takta, teško bih sad prešao na nešto što nema pandan google store. Ne u smislu ideje, nego raznovrsnosti.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Sorry ali Kinezi do 200 € nemaju takvih problema.

Послато са m2 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

:ovacije:
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

superboss napisao:
nenad.fil napisao: 09 Feb 2018, 17:43

Superboss,

Jbg android kao android, dugo sam se borio da ne pređem na iphone ali sam na kraju ipak kapitulirao.

Jednostavno, promenio sam mišljenje , za ono sto SADA meni treba iphone je dosta bolji. Još mi fale mnoge stvari sa androida, ali iphone nadoknađuje iste: baterijom, kamerom, redovnim i čestim update-ima, stabilnim pouzdanim softverom, aplikacije rade fenomenalno...

jbg ništa ne zakucava, nema frame dropove, čini mi se da mi je s7 edge radio bolje od npr.s8 plus. Zakuca galerija, crashovale neke aplikacije, random battery drain, sve je to pocelo jako da me nervira na telefonu od 800-900 eura. Zato je posle 6 meseci otišao u oglase, a ako tako krene i (za sada veoma dobar) iphone, i on će još brze u oglase a onda prelazim na kineze Slika

Jasno.Osimca je odličan telefon, verovatno i sedmica nije mnogo daleko po kvalitetu.

Nisam fanboj ni jednog ni drugog, malo mi čudno da s8+ ima tako glupave bagove. Realno to se može oprostiti kinezima koji koštaju do 200e.

Samsungovom flagshipu nikako.

Naravno, Apple ima ovu baljezgariju sa namernim usporavanjem uređaja. Nadam se da se neće tek tako lako izvući sa tim-zbog korisnika.

P.S: a koliko sam van priče o IOS, uopšte nemam pojma kakva je uopšte ponuda sada sa programima za IOS? Sigurno nije blizu androida, osim za osnovne stvari naravno?

Ma koliko mene lično android izvodio iz takta, teško bih sad prešao na nešto što nema pandan google store. Ne u smislu ideje, nego raznovrsnosti.

Naopako da Apple store ne moze da parira Androidu. U proseku su bolje aplikacije za iOS iz dva razloga.
1. Lakse je razvijati aplikacije jer developeri ne moraju sa se ebavaju sa 100 verzija i podverzija Androida, API-a i 10 000 razlicitih modela telefona.
2. Apple store iako ga koristi manje korisnika developerima donosi daleko vise novca nego play store pa je vecini bitnija aplikacija za Apple nego za Android.

Takodje Apple mnogo striktnije kontrolise sta se stavlja na app store nego Google pa nama toliko smeca.

Jedini nedostatak je sto npr u Srb neke aplikacije ne postoje za iOS a postoje za Android, ili su bolje za Android. Ovo je specificno za Srbiju ali ne i za vecinu drugih zemalja.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Zasto na playu ne mogu da instaliram android auto? Pise mi da nije dostupan za nasu zemlju.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Slika
nenad.fil
Reactions:

Mobilne telekomunikacije

Post od nenad.fil »

@superboss

Istina je, apple je malo zas*ao stvar sa namernim usporavanjem, ali je zato ponudio i novu bateriju za 29 USD. Takođe, pogađalo je samo starije iphone uređaje, tačnije one čiji je battery health otišao ispod ne znam koliko %. Koliko sam ispratio apple se izvinio, ponudio nove baterije za realno smešnu cenu, i sada u ios 11.3 beta 2 profilu obezbedio gašenje cpu throttling-a.

Sto se tiče Samsung flagship-a odavno kao sto i sami znate postoji neka teorija kako Samsung radi isto sto je apple dokazano uradio sa svojim update-ima. Moram da primetim da je vrlo moguće da i tu ima istine jer se i meni lično dešavalo da mi telefon prosto gore-lošije radi posle update-a, a najbolje je radio out-of-the-box.

Sto se aplikacija tiče, Laki je sve lepo objasnio. Lično mišljenje: sve ios aplikacije rade odlično, čak i one koje su originalno google-ove., YouTube, gmail, Duo, google maps... sve na iosu rade perfektno.

Korisnikov avatar
stefankmn
Pobednik Garaža - Kup takmičenja
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI

Post od stefankmn »

Gde mogu naci ove pločice sto se lepe na telefon u sklopu magnetnog nosaca telefona u kolima?

Ili eventualno uradi sam varijanta i neka 3m traka. Ali za to nemam uslova :DSlika

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Aliexpress. Ja sam poručio, mada još nisu stigle pa ne znam jesu li čemu. Ali su džabe pa što da ne probam.

Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
stefankmn
Pobednik Garaža - Kup takmičenja
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI

Post od stefankmn »

Porucio si celi nosac? Uzeo to i ja sa alija. Ali treba mi to brzo, ne mogu bas čekati mesec dana

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Ima toga i kod ovdašnjih Kineza.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Meni radi posao onaj klasican nosac sto se lepi na staklo, imam tastere samo pozadi pa mi ne smeta. Imao sam i onaj 'tepih' na koji se stavi telefon, izdrzao je moj stil voznje cak nedelju dana.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Odgovori