Paja ima dobrog majstora, samo ga treba uhvatiti, da ima vremena. Videću možemo li da se uklopimo, da odemo do njega, a voleo bih da imam neku alternativu, ali proveren servis tj. majstor.
Ovaj Kalos je star 5-6 godina, prešao 75.000 i u ovlašćenom gde ga ona vozi su rekli da je neophodno raditi veliki servis na 60.000km i naravno, odvalili cifru od 200e. Ok, nije to tako skupo kad se pogleda da je ovlašćeni servis, ali siguran sam da može uštedeti bar 50e, a i pitanje je da li treba da radi veliki servis.
Evo šta kaže uputstvo za Aveo/Kalos 1.4 (2004)

Opet ona priča naših ovlašćenih servisa da se skraćuje servisni interval zbog lošeg goriva, a niko ne može da objasni kako loše gorivo utiče na stanje kaiševa, španera i vodene pumpe.
Inače je ovaj auto problematičan po pitanju potrošnje, a ona kaže da troši nenormalno, pisao sam već o tome negde. Pa treba i to utvrditi, da vidimo koliko troši i ako je to preterano, onda da se utvrdi gde je problem. U svakom slučaju, ne gine mi zezanje sa majstorima, jer njoj ne mogu da ostavim da se time bakće.