TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od ikac2000 »

Ne znam kako bu sado bilo vise optereceno, al ajde.

Nije to mehanicki sklop.

Mada, mozda je i bolje da se sve zameni, da imas istu temperaturu svetlosti po celom ekranu.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ne znam, tako mi nešto napriča čovek, ne razumem se u to. 10 evra je ta jedna lajsna sa diodama a "ruke" su 30 evra, njemu kaže svejedno, isti je skoro posao zameniti jednu ili svih 7 lajsni koliko valjda ima unutra. No iz njegovog iskustva bolje je zameniti sve pa si opet miran neki duži period. Kaže da mu niko još nije došao ponovo kome je sve menjao. Pišem sve ovo da bi i drugi na forumu imali neki reper koliko to košta i šta mogu očekivati jer ovo današnje đubre od televizora izgleda nije projektovano da traje duže od garancije. :(
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

U koji servis si nosio?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

U ovaj, zato jer jedini u NS-u rade do 18.00:

https://plservis.rs
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Sasa koja dijagonala je na LG-u? Ako je 32 inca, mislim da je bolje dodati nesto manje od 100e na cenu popravke i uzeti npr nov Fox 32 sa 3 godine garancije.

edit: sad vidim da je 42.
Poslednja izmena od Ralee u 14 Feb 2018, 15:46, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

42 inča, smart, wireless... po specifikacijama odličan model, isplati mi se više popravka. Mada ni ona nije baš jeftina.

TT

Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Ne bilo ti mrsko, nadji kontakt od Orbita i pozovi ih i opiši im svoj kvar i pitaj za cenu popravka.
Orbit je valjda ovlašteni servis za LG (Da ti je TV crkao u garanciji).
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Imaš na YT tutorijale
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ja sam dobio Samsung TV sa CFL (neonkama) koje su sve pocrkale pa je bio za otpad. Imao 62,000 sati rada do tada.

Sam sve to povadio tako što sam rasklopio na sastavne delove LCD panel, postavio LED trake, sklopio panel, ugradio, podesio i eno radi perfektno već 2 godine kao PC monitor 43 inča. Sve sam odradio.

LED trake mogu da se kupe u radnji, nije posebno komplikovano popraviti LED TV.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Saša napisao: 14 Feb 2018, 12:34 Odneo TV na popravku (LG 42LB580V) - dijagnoza: crklo pozadinsko osvetljenje. Nije sve već jedna "lajsna" sa diodama (ili kako se to već zove) ali majstor sugeriše da zamenimo sve jer će po njegovim rečima ostalo/staro biti više opterećeno i može se desiti da vrlo brzo opet crkne. Trošak 100 evra (70 delovi + 30 ruke), garancija 6 meseci. Ako se odlučimo da menjamo samo to što je crklo (10+30 evra) - garancija 3 meseca. Naravoučenije: ubuduće kupovati samo ono što ima najdužu garanciju (TV je star malo više od 3 godine). :(

p.s. Menjam sve, šta da radim. Malo me buni tako kratka garancija, 6 ili 3 meseca, skoro da i nema razlike...
Meni je skoro crklo 5 dioda, 50 evra sam platio zamenu. LG star malo manje od 4 god. Kad sam ga odneo serviseru pitao me je za pozadinsko osvetljenje, tj na koliko sam ga podesio. Posto mi je TV podesio lik koji ga je doneo (madjarska varijanta) nisam znao. Kad je zamenio diode pozvao me je i rekao da je pozadinsko osvetljenje bilo podeseno na maksimumu i da bi sigurno duze trajalo da je bilo na 50%, a ne bih nista izgubio na kvalitetu slike. takodje mi je ponudio da zamenim sve ali mi se to tada ucinilo kao bacanje para.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

100% pozadinsko je po defaultu bilo (i sada je) na oba LG televizora koja imam (standardan mod slike).

TV je popravljen i čini mi se da to pozadinsko sad jače svetli nego ranije ali imam i 4 x 7 blagih senki/mrlja (4 vertikalno, 7 horizontalno) koje se vide na svetlim/belim scenama). Moraću ga izgleda opet nositi u servis (posle praznika) ako to u međuvremenu ne nestane samo od sebe. Baš me nervira, jedva se vidi ali samo u to gledam. :(
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Al ste me ispresecali :ccc:, moj je 42LB671V, 3g+star, za sada sljaka ok.

S
Kad reče osvetljenje, ručno sam podesio levele po preporuci expert 1 i 2 ali 80% gledanja mi je na one levele živopisno i sport koji hebu kevu sa svetlinom i bojama.

Koliko sati su Vam radili?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

3 godine i dva meseca je star, ne znam koliko je sati radio. Gde se to može videti?
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

U meniju.
tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

Neki predlog za TV 40 tak inca, smart, full hd? cena do 50k.
Odgovori