Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Stefane, bice uskoro Mi7, a osim njega ce Xiaomi izbaciti jos 5-6 dobrih modela ove godine. Mada je pitanje kakve ce im biti cene.
Ma znam, al njega ne uzimam u razmatranje, sigurno ce cena biti momacka. Pa evo sad je Mi6 i dalje preko 350e, za moj ukus mnogo.
Mi note 3 se namece kao dobra opcija jer je malo jeftiniji, a u sustini ima samo malo slabiji procesor sto pretpostavljam da u normalnom radu necu da osetim. U sustini ja sam i sa Mi5 skroz zadovoljan, apsolutno nemam realnu potrebu, osim sto hocu da probam dual kameru
Mi note 3 se namece kao dobra opcija jer je malo jeftiniji, a u sustini ima samo malo slabiji procesor sto pretpostavljam da u normalnom radu necu da osetim. U sustini ja sam i sa Mi5 skroz zadovoljan, apsolutno nemam realnu potrebu, osim sto hocu da probam dual kameru

Osim sto ima slabiji procesor koji manje trosi, ima vecu bateriju i bolje kamere (pogotovo prednja). Kad na sve to dodas da je Mn3 dobrano jeftiniji od Mi6, stvar bude jasna.
Послато са m2 уз помоћ Тапатока
Послато са m2 уз помоћ Тапатока
Sad videh za prednju kameru, to jeste plus. Mada, meni kod Mi Note 3 dve stvari smetaju, sirok je za moj ukus (gledam da sirina telefona bude do 71mm) i ima senzor otiska napred, sto bih hteo da preskocim na sledecem tefonu, mnogo mi vise odgovara kad je pozadi
A ja mislio da je bolje 16:9
http://c.mi.com/thread-36756-1-1.html
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
http://c.mi.com/thread-36756-1-1.html
MiA1 je tel koji nije skup, ima dobru kameru, i odličan zvukstefanan napisao: 13 Feb 2018, 00:03 Svidja mi se sto ima 2x2 kamere, ja gledam da to imam na sledecem telefonu. Ali ta baterija iz mog ugla nije niste spec, cak je i losa, gledam na GSM areni endurance rating 76h, Po meni je dobra baterija ako izvlaci 5-6 sati SOT, sto otprilike bude preko 90h njihov endurance
Plus je što je android one, pa nema MIUI nego čist android
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Kamera je odlična u dnevnim uslovima ali uveče je baš loša 
Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Malo sam proucavao sada istoriju ovih Nokia telefona i HMD kompanije iza.
Bio sam ubedjen da su iza HMD-a Kinezi, madjutim nisu, stvarno je zaista finska kompanija sa vlasnickim udelom evropskih fondova. Fakat su u kompaniji gomila bivsih radnika Noki-a i jos uvek su poprilicno povezani sa Nokia kompanijom.
Zapravo imaju mnogo vise prava da nose Nokia logo nego sto sam mislio.
Bio sam ubedjen da su iza HMD-a Kinezi, madjutim nisu, stvarno je zaista finska kompanija sa vlasnickim udelom evropskih fondova. Fakat su u kompaniji gomila bivsih radnika Noki-a i jos uvek su poprilicno povezani sa Nokia kompanijom.
Zapravo imaju mnogo vise prava da nose Nokia logo nego sto sam mislio.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Kad im Laki ne dise za vratom.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
A jebajga, to je većini kineza za neku normalnu cifru boljkahavijer napisao: 14 Feb 2018, 10:20 Kamera je odlična u dnevnim uslovima ali uveče je baš loša
Tu sigurno i note serija nije ništa bolja
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Hahaha , vidi ovo, šta ste se okomili na Lakija 
I mene je A1 razočarao kvalitetom fotki. Na području kamere se vidi najveći zaostatak Xiaomia. Npr.telefoni od 150eur ili 300eur i od 450eur- kvalitet fotki svima je osrednji i daleko iza LG ili Samsunga. Sve ostalo je OK.

I mene je A1 razočarao kvalitetom fotki. Na području kamere se vidi najveći zaostatak Xiaomia. Npr.telefoni od 150eur ili 300eur i od 450eur- kvalitet fotki svima je osrednji i daleko iza LG ili Samsunga. Sve ostalo je OK.
^ a Mi note 3 jesi li koristio? Opet kuditi telefone od 150eur kako nemaju kameru kao Samsung od 250 eura je glupo.
I postoji rijesenje za onog ko hoce povoljan tel i kameru u fulu, a zove se Huawei Honor 9.
I postoji rijesenje za onog ko hoce povoljan tel i kameru u fulu, a zove se Huawei Honor 9.
Xiaomi iz nekog razloga ima problem sa slikanjem u uslovima slabog osvetljenja, ali to je nešto do njihovog programa za kameru. Generalno taj problem imaju odavno, sećam se kad sam uzeo mi4, devojka uzela s5. Po danu mi4 pravio bolje slike, ali u sumrak s5 bolji.
Na manuelnim podešavanjima ili ako se stavi gcam daje dobre fotke
Na manuelnim podešavanjima ili ako se stavi gcam daje dobre fotke
^ imaju sa tim malo problema, ali mi note 3 daje pristojne slike.
Recimo na ovom mom uz jednu modifikaciju (otkljucavanje bootloadera) i instaliranje gcam sa pixela2 moze dosta da se popravi kamera.
Recimo na ovom mom uz jednu modifikaciju (otkljucavanje bootloadera) i instaliranje gcam sa pixela2 moze dosta da se popravi kamera.