Samsung A5 (2017), napucaniji kontrastom i bojama (što se može dodatno uraditi u nekom programu i kod Xiaomi Mi A1), ali zato Xiaomi Mi A1 razbija oštrinom po celoj slici (ili bar ovaj konkretni primerak), što se ne može (ili teško može) naknadno korigovati kod Samsungovih slika.
Dati isečci su u svojim originalnim rezolucijama (16MP vs 12MP).
KLIK na LINK ISPOD SLIKE za "CELU SLIKU" u punoj veličini: Samsung A5
I kod Xiaomi-ja, kao i kod drugih, stvar je ranga kom telefon pripada. Ni kod Samsunga neki G*, A* ili J* nece praviti nocne slike kao S* pa tako ni neki A1 ili Redmi Note* nece praviti slike kao Mi5, Mi6 itd. Nemam puno nocnih, ali moze da se vidi.
Meni je kamera nebitna. Nisam je koristio ni kad sam imao n95 i bilo koji ozbiljniji fon. Baterija mi je najvaznija, a druga stvar da ne stavljaju 4gb rama a ono zakucava kao da ima 3x manje.
Sto se tice low light fotki, Note 8 za sada je nesto najbolje sto sam video (i fotkao). Po danu su vise manji svi slicni, recimo tesko ce biti razlike, mozda negde gde treba zesca dinamika (jak kontraliht naprimer ili puno senki), ali tek u losim svetlosnim uslovima se vidi koji fonovi imaju prednost. Ja isto na letovanje ne mogu da vucem DSLR. Cak i mali Sony fotoaparat koji sam nosio letos, cisto da mogu zumiram nesto, smara da ga vucaras pored telefona.
Na Note 8 moz iz ruke fotkas sta god oces uz fenomenalan kvalitet:
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Odlične fotke pravi Note8.
Ja sam otišao u radnju s namerom da uzmem Mi6 ali prodavac mi reče da ce Xiaomi za mesec-dva izbaciti na tržište mnogo novih modela i kao aj da ne bacam pare na stari model, predložio mi A1 ili Mi5 koji su tu negde. Medjutim,kod njih je baterija 3000mah ,a ja zapeo za jaku bateriju i na kraju uzeo Note 4X kojem je baterija 30% veća od A1 i Mi5.
A sto se tiče kamere...isprobao sam kamere onako iz ruke i meni kamera na svim tim Xiaomi deluje mnogo slabija nego na LG G2 i Samsung S5, koji su stari 4-5-6godina. Sve to odokativno.
Videcemo sta ce biti sa Mi7 ,ali nešto mi se čini da ce cena biti vrlo visoka, blizu S8 ili S9.
Sta je sa Meizu? Bili su dobro krenuli i sad ih nema.
A kakva su vam iskustva sa kvalitetom zvuka prilikom snimanja videa? To nisam nigde video da se komentariše. Moj Galaxy S5 Neo je tu kilav, kao i ostali mobilni koje sam imao ranije. Basovi tanki, skoro nepostojeći. Dok kad sam gledao snimak sa nekog koncerta koji je drugar snimao IPhone-om, lep, pun zvuk, maltene kao sa solidnim eksternim mikrofonom.
Sto se tice snimanja zvuka htc je uz lumije najjaci na tom polju, imaju te neke haac mikrofone koji su bas napravljeni za snimanje u bucnim okruzenjima, najbolje da potrazis na yt koncerte snimane tim telefonima.