Održavanje ulica - Beograd

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Re: Održavanje ulica - Beograd

Post od snork »

Glavni problem sa Vrčarem i bližim delom Voždovca je eksplozija gradnje, pri čemu ne postoji elementarna saobraćajna infrastruktura. To su sve bedne, uske ulice, trotoari su zakrčeni parkiranim vozilima, a kroz njih saobraća i GSP. Asfalt se može popraviti (pri čemu tekuća vlast ni za to nije voljna/sposobna), ali jedino pravo i trajno rešenje je da se naprave normalne ulice, pa onda grade objekti.

Evo slike sa jednog drugog sajta, kako je to bilo zamišljeno pre 30-40 godina (a nije realizovano zbog raspada zemlje i haosa koji je usledio). Tamno plava linija je bila regulisanje i ispravljanje uskih grla između Vukovog spomenika i Ustaničke. Debela crvena linija je nastavak izgradnje Kumodraške sa duplim i razdvojenim trakama (kao što je urađeno od Darvinove do Kumodraža). Tanka crvena linija je završetak proširenja Zaplanjske (urađeno samo od Centralnog groblja - prekoputa je sada i TC Stadion, prema periferiji). Predviđena je i normalna petlja za izlazak na auto put, umesto onog "privremenog" nadvožnkaka i horora u ulicama Husova i Miška Jovanovića.

Trebalo je i da se stadion "Obilića" izmesti, a Južni bulevar produži do Zvezdare, kao i da proširi 14. decembra (sadašnja Cara Nikolaja II) i Žička , kako bi normalno nastavljalale na Vojislava Ilića.

Slika
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ma kakve normalne ulice pa objekti.
Kamioni uništavaju ulice, use*u majstori sve okolo.mnogo reda tu treba uvesti.

Po Lekinom i Zvezdari samo ruše, kopaju i grade. Mrtvi 'ladni zatvaraju ulice, kada se kome ćefne. U redu kad dođe betonjerka i sl, na kratko, ali da majstori parkiraju na ulici i zatvaraju traku po čitav dan... Cirkus.

Oko njih i njihovih kratera je bukvalno slalom, sa elementima minesweeper-a.

TT

Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Prodjite Juznim bulevarom I okolinom, od M. Gorkog na gore... ludilo, 15 gradilista najmanje, svi kopaju gde I kako hoce, sada dosao i vodovod I raskopao ulice od kojih je jedna asfaltirana prosle godine. Bukvalno raspad sistema, nema pravila, nema nicega, svako radi sta hoce, zatvaraju, unistavaju... haos bukvalno.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Nije haos. Sve je pod kontrolom. Probaj ti da blokiraš ulicu, srušiš nečiju privatnu imovinu, izgradiš piljarnicu u parkiću...
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Ogi napisao: Bukvalno raspad sistema, nema pravila, nema nicega, svako radi sta hoce, zatvaraju, unistavaju... haos bukvalno.
nema veze sa ulicama ali u tom kontekstu, srusena cuburska lipa, posle 90 godina ovi joj dodjose glave, pre par meseci mihajlovac na b.brdu, anarhija :-(

Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

@snork

Kod nas u Kumodraškoj se priča o proširenju starog dela, nacrtali neke kote u dvorištu, nemam pojma koji je plan.

A Zaplanjsku ne bih komentarisao, jer je od široke ulice napravljen parking.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Za metro garant :D
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Juce sam vozio po sirem centru, tako da kazem, od petlje Mostar do Poenkareove na Paliluli pa do Tasa... Pa sam se udenuo u onoj slepoj ulici kod ustavnog suda (dvosmerna, a sirine za jedna kola, interesantno...ovaj sto naidje kasnije ili mu je malo zgodnije nego onom drugom, ili vozi u rikverc sto metara ili se penje na drvo). Elem, nisam mogao da se ne setim Ogija. Rupa stotinu i jedna, neke i da se guma raspara, ako se brze naidje. Na bul. Kralja Aleksandra tramvajske sine... Bas raspad. U stari Bg idem redje nego na Novi Bg, mozda jednom-dvaput godisnje i stvarno se ne secam da je nekad bilo kao sada.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Dorcol je raspad otprilike kao Vracar. Zalio sam se davno na Dusanovu, Parisku a Dobracina je bila ovakva I kada sam pre godinu dana isao na rodjendan u Dorcol Platz. Znaci tuga. Ide mi se u NS da mi auto prodise - autoput, izlaz sever, Bulevarom Evrope do Daga - put savrsen. :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Prelaz preko sina u Dusanovoj iz Venizelosove u Francusku je kao penjanje na ostar trotoar.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Kamere na semaforima to resavaju ocas posla.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Xepoj87 napisao: 18 Feb 2018, 12:22 Prelaz preko sina u Dusanovoj iz Venizelosove u Francusku je kao penjanje na ostar trotoar.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
O, da. I iz suprotnog smera isto. Sve je meni jasno I rupe I sve, imam razumevanja ali da stoji tako GODINAMA, e to ne razumem. Taj prelaz na primer nije pipnut sigurno dve godine, verovatno I duze.
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Nije mi jasno, nemam i necu da imam razumevanja za bandu neradnika i lopova kojima uredno placam odrzavanje ulica, puteva i ostale infrastrukture.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Evo, ja bih da se pobunimo :)
Odgovori