Dobro veče
Re: Dobro veče
Ako je tako onda uredu, to nisam to znao.
Verovatno se islo na sto duzi radni vek motora, po principu jeftinije je zamenitni kocnice nego raditi generalku. Moguce da je neki stariji manual bio u pitanju.
Verovatno se islo na sto duzi radni vek motora, po principu jeftinije je zamenitni kocnice nego raditi generalku. Moguce da je neki stariji manual bio u pitanju.
Kako je to rešeno kod automatika kočenje motorom?
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ko puno koči, puno troši 
Meni je razlika između brze i manijakalne vožnje samo par km/h u proseku, magistralne vožnje, ne više od 1-1,5l benzina razlike. A to je fazon nije 7.2 nego 8.2
SOHC motori ipak nisu tako rastrošni kao DOHC, ni Hondine kad porediš a kamoli Honda vs ostali.

Meni je razlika između brze i manijakalne vožnje samo par km/h u proseku, magistralne vožnje, ne više od 1-1,5l benzina razlike. A to je fazon nije 7.2 nego 8.2
SOHC motori ipak nisu tako rastrošni kao DOHC, ni Hondine kad porediš a kamoli Honda vs ostali.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Kod Vitare nizbrdo radi saltanje na niže brzine, ali to nije ni približno kako bih to radio na manuelnomHeinz napisao:Kako je to rešeno kod automatika kočenje motorom?
Ali, ima i manuelni mod, pa tako možeš bolje da odradiš spust niz planinu
Ja recimo sa Corollom imam istu potrosnju kao i Picasso ako gledam relaciju Zemun-NBGD, a to je 6,5 litara u proseku. Corollu doduse redje vozim sad mnogo, ali sam merio i potrosnja je ostala manje-vise ista. Stil voznje je takav da nikako nisam najsporiji u koloni ili na startu na semaforu. Naprotiv, volim da ocepim i sa benzinjarom i dizelom, ali to je samo agilno kretanje, posle idem na tecnu voznju i pratim saobracaj. U centru grada retko predjem toliko da mogu da konstatujem potrosnju. Sa dizelom sam imao potrosnju 5,1 litar do CG i nazad, sa 5 osoba. Sa benzincem ne verujem da bi moglo bas toliko malo s tim opterecenjem. Ali nije preterana razlika u potrosnju na magistrali, mozda do 1,5 litar maksimalno. Mojim stilom voznje dizel trosi 4,3 litre a beniznjara atmo 5,1 do 5,5. Na autoputu su isto tu negde (Picasso u rasponu od 6,5 do 7 ako govorimo o brzinama 130kmh i vise, dok Toyota potrosi 8 i vise ako se vozi preko 130 non stop), ali govorimo o motoru 1,3 od 75KS. I pored toga sto mi je dizel svakako jaci u svemu, meni je lepsa voznja benzinca, pa cak i toliko matorog.
Kod kocenja motorom i na nizbrdici board mi na Picasso pokazuje 0 litara. Sa oba auta kocim motorom uvek. Drasticno povecava vek kocnica a nisam primetio da ista fali motorima.
Kod kocenja motorom i na nizbrdici board mi na Picasso pokazuje 0 litara. Sa oba auta kocim motorom uvek. Drasticno povecava vek kocnica a nisam primetio da ista fali motorima.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Prema najavi prognozera, čeka nas još bar dve nedelje zimskog vremena. Do 10. marta nema ništa od zamene guma.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ima pingvini da nam se zapate.
TT
TT
- Sinisa G.
- Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
- Garaža: GTS, EVO500, GSI
Predhodna korsa dizel 1.7 101ks 7-7.5lit, a sadasnja benzinjara1.8 125ks 10-11lit.
Isti model isto godiste isti uslovi eksploatacije, plus je dizelka bila teza.
E sad, citajuci o potrosnjama benzinaca na forumu to me dovodi do zakljucka, da je dibidus u kvaru ili mi curi rezervar
Isti model isto godiste isti uslovi eksploatacije, plus je dizelka bila teza.
E sad, citajuci o potrosnjama benzinaca na forumu to me dovodi do zakljucka, da je dibidus u kvaru ili mi curi rezervar

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Nizbrdo radi, ali menjac mora biti ubacen u rikverc. Imam podzemnu garazu sa krivinom na nizbrdici i uverio sam se par puta da radi.DukeNS napisao:Sad ste me natripovali i više ne znam ni šta sam uradio. Probaću još jednom...
Sent from my MI 5s using Tapatalk
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Da, probao sam i ja danas. Ne znam sta sam do sada pokusavao. Mozda sam bio u prvoj ili u leru i ocekivao da stoji...
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Posetite www.garaza.rs !
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Narode, jel vama sa novijim automobilima rade radari, automatsko kočenje i ostali sistemi kada pada jako sneg? RAV danas malo luduje, javlja da je radar nedostupan, neće da upali tempomat, onda malo kasnije javi da je i "forward camera" nedostupna, pa onda da parking senzori ne rade... i tako to. Izgleda da ovi "high-tech-space" senzori ne vole sneg, odnosno kada se nahvata po prednjoj maski. 
Inače u NS-u ludnica kako pada, ima ga i po autoputu dosta, dok ovde u BG-u jedva malo...
TT

Inače u NS-u ludnica kako pada, ima ga i po autoputu dosta, dok ovde u BG-u jedva malo...

TT
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Ako je deo soferke naspram unutrasnjeg retrovizora prekriven snegom, ledom, blatom... nece raditi, logicno. Meni se jednom dogodilo da sam dobio obavestenje na tabli pa sam ocistio.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Jutros padao baš lepljiv sneg skoro horizontalno.
Boringly average, but also perfect for school run mums