Vožnja pod dejstvom alkohola i narkotika
Re: Vožnja pod dejstvom alkohola i narkotika
Tnx Hokaj za info.
Zasto bi umro sa jednim promilom? Ne pijes nikako pa bi bila "borba za opstanak"?Saša napisao:Ja bih i sa jednim promilom u krvi verovatno umro. Taj što je naduvao 5.53 nije bio "neiskusan" sigurno, za takvu količnu alkohola u krvi a da ne umreš treba poduža (dugogodišnja) "vežba". Tu dakle nema slučajnosti, to su ljudi alkoholičari i njima jednostavno nije mesto za volanom. Čak i jednom da ti se desi da imaš toliko promila nije normalno, a dva puta i li više je već ogroman problem. I tu ne treba imati milosti. Bolje da se on vozi busom nego da nekog ubije.

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Jedno pivo mi već "udari u noge", a koliko je to alkohola, ne verujem ni da je 0.3?
Jedan promil bi me ubio, garantovano.
Nisam navikao, vrlo retko pijem alkohol, jedno točeno, kvalitetno, kad je neki dobar ručak u kakvom restoranu (ne ide jednostavno kola-kola uz to), pa i njega razvučem i to je to. Druga krigla mi već ne prija.
Zato i kažem da su ovi sa dva promila već dobro "utrenirani", čim su u stanju da sednu u auto... 
Btw, koliko cenite da je ovo promila?

Btw, koliko cenite da je ovo promila?

Prema kalkulatoru, jedno veliko 0.5l popijeno kroz pola sata i ako bi duvao odmah nakon sto popijes imas 0.3 (ako si tezi od 80kg onda imas nesto manje)
Sa istim uslovima ali 3 piva popijena kroz jedan sat dobija se 0.98
Ja imam onaj alkometar sa aliexpresa i lako sam dolazio do 1 promila (a to mu je i maksimum - 0.995), pa dok nisam skontao cudio se kako mi tako malo pokaza na dosta vecu kolicinu
Ja imam onaj alkometar sa aliexpresa i lako sam dolazio do 1 promila (a to mu je i maksimum - 0.995), pa dok nisam skontao cudio se kako mi tako malo pokaza na dosta vecu kolicinu

Poslednja izmena od HKS u 19 Feb 2018, 21:59, izmenjeno 1 put ukupno.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
83 kg. I to poslednjih dve-tri godine. Inače 10 manje decenijama... I eto vidiš kako imam pravu meru, a ne kao neki ovde... 

Bravo Mares. A jebote jesi baksuz 

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Cetvorocifrene su sigurno, nemoj da brines.Darko napisao:Kakva je prica sa inostranstvom. Ako naduvas u nekoj drugoj zemlji? Jel mogu da ti oduzmu dozvolu ili samo mogu novcano da te rebnu?
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Na primer u PL svaki, ali svaki put kada te zaustave, idu sa tvojim dokumentima u njihov auto i na mobilnom kompu sve proveravaju, da nisi pod zabranom, da te ne trazi sud, i sl.
Inace tamo je 0.2 dozvoljeno, a 0.5 nije prekrsajna, vec krivicna prijava. Sa preko 1.2 mislim da se ide direktno u zatvor.
Inace tamo je 0.2 dozvoljeno, a 0.5 nije prekrsajna, vec krivicna prijava. Sa preko 1.2 mislim da se ide direktno u zatvor.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ovo .2 je tek vrhunska vrednost.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
A Poljaci hvala Bogu postuju to...
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Ma taj kalkulator nema veze sa mozgom.HKS napisao:Prema kalkulatoru, jedno veliko 0.5l popijeno kroz pola sata i ako bi duvao odmah nakon sto popijes imas 0.3 (ako si tezi od 80kg onda imas nesto manje)
Pre par nedelja sam popio jedno 0.5l i jedno 0.3l pivo. 15 min posle zavrsetka tog malog piva su me zaustavili i dali mi da duvam u onaj aparat na daljinu. Nije identifikovao alkohol. E sad, da li je bazdaren da prepozna alkoholisanost preko 0.3 promila ne znam, ali sumnjam da bi bilo sta naduvao da su mi dali i regularan aparat.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Kalkulator nije svetinja. Cisto je tu radi neke orijentacije. A zavisi i koliko si brzo popio, ako si ga rastegao onda nista.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Sat vremena sam pio ta dva piva. Ne valja pivo kada se ugreje ili prestane da bude gazirano.