TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od tlazar »

Generalno se slazem za velicinu samo se meni na zidu ne bi uklopila lepo velicina od 49 inca i vise, taj komad zida je mali :)
Obisao sam malo prodavnice i jako mi se svidja ovaj daljinac iz lg-a, ima li sta slicno samsung? Ono sto sam ja koristio kod samsunga na smart tv deluje prilicno neupotrebljivo za smart funkcije.

Sent from my Z00D using Tapatalk

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ja imam ovakav i super je. Dosta kvalitetnije odradjen od sestrinog LGa

Slika

Ima sredisnji deo osetljiv na dodir (touch pad) plus reaguje na pomeranje..
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Samsung smart remote (koji se dobija uz seriju 61xx) je meni daleko bolji od LG magic remote, i kvalitetnije je izrađen.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Zato je LG WebOS najbolji na trzistu, dok je nazalost Sonyjev Android najgori :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

+1

Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Xepoj87 napisao:Pff, naravno da ne valja, smanji to za barem trecinu :)

Ja sam na 70-100cm od 46" na kompu i bas bi mi lepo cucnuo neki 55" 4k oled, ali otom potom :)

Auuu
Pa ti kad igraš igricu ko da si u njoj ,ekstra :-)

TT

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Meni je sonijev android skroz ok, imam i samsung i bolji mi je android.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Samsungov tizen mi bolji od WebOS, ne znam šta si gledao.
A i radi EON na Samsungu, na LG jok :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Memi je android ocajno radio kada sam probao na sonyju, ali bas kao da si stavili 1 core procesor unutra, dok je webos leteo, a imao dosta vise aplikacija od Samsunga.
Posto je to bilo pre godinu i vise dana, sada sam malo pogledao reviewove i vecina bas hvali moderni android, pogotovo zbog najvise aplikacija.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
tlazar
Reactions:

Post od tlazar »

Ipak sam odlucio da 49 nije preveliki :D

tako da su mi sada u prvom planu
https://www.comtradeshop.com/sony-sony- ... ll-hd.html
https://www.comtradeshop.com/lg-49lj594 ... vb-t2.html
http://www.winwin.rs/tv-audio-video/tv/ ... 22866.html

Ovaj lg mi je tu samo zbog daljinca tog, koji mi se jako svideo.

PS: Tehnomanija sajt je takva prevara...nikad vise kod njih ni u prodavnicu ni na sajt.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

TV nikad nije preveliki, videćeš brzo. :)

TT

Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Ja ne bih ni jedan od tih. Ako si vec podigao budzet toliko ja bih ovo: https://www.emmezeta.rs/multimedija/tel ... b23411c818

Na tim pocetnim Sony modelima je Linux ne Android. I gledaj na eponuda gde je najjeftinije, ComTrade je obicno medju skupljim.
tlazar
Reactions:

Post od tlazar »

Budzet sam povecao posto sam uzeo sliku velicine 49 inca stavio na mesto gde treba da bude tv i skontao da ipak nije preveliko za taj deo zida :) Tako da sada kada pogledam ponudu, tesko da ima nesto smart 49 inca ispod 70k

Imas li iskustva sa tim panasonic OS-om, kako on radi u poredjenju sa webOS?
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Jednom sam ga kratko cackao i svidelo mi se kako (brzo) radi. Evo ovde vidi sta kazu ovi sa Benchmarka za njega https://www.benchmark.rs/artikal/test_p ... 521#page-4
Korisnikov avatar
Djole
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 16:50

Post od Djole »

Tizen ne može biti nikako bolji od WebOS'a jer je praktično iskopiran webOS i naravno webOS poseduje puno bolju optimizaciju što je na svim testovima dokazano. Druga stvar webOS je prvi operativni sistem koji je korišćen na TV platformi, tizen je počeo tek godinu dana kasnije. webOS je izvorno HP'ova platforma koju je LG otkupio i nastavio da razvija kao projekat softwera na TV platformi. Ako poredimo sve sa današnjim smart sistemima prosto nema konkurenciju po pitanju funkcionalnosti i optimizacije, ajde da kažem tizen je jedini koji parira u tome. LG već 3 godine unazad dobija nagrade kao najbolji SMART TV (webOS).

Adroid kao andorid nije najbolje rešenje za TV (moje mišljenje ) zašto, zato što jako brzo puni keš, nema preciznu optimizaciju sa TV interfejsom i vrlo često dosađuje sa nadogradnjama, sigurnosnim propustima i sl, količina virusa koje postoje neću da napominjem jer i to sve više postaje potencionalni problem.
Dakle andorid za telefon ili tablet mogu da razumem, ko baš želi android na televizoru, može dokupiti smart box. Andorid na sony i philips televizorima upamtite nema isti play store i ne mogu se koristiti sve aplikacije kao na telefonu i tabletu , dakle dosta je ograničen jer ne postoji optimizacija svake aplikacije/igrice za televizor što je i logično.

Linux je tek promašaj , tako da kupovinom recimo XE7 serije sony'a koji je i najinteresantniji našem tržištu upravo zbog cene ćete dobiti jako loš, ružan i nefukncionalan smart interfejs i pored toga LG'ev IPS ili samsungov VA ekran u njemu jer Sony jelte ne proizvodi ekrane dugi niz godina. Primećujem da su i drastično snizili cene da bi opravdali trenutni kvalitet, a hvala bogu većina našeg naroda hrli ka nekada znanim i jakim brendovima pa će lagano da iskešira nešto što misli da je istog kvaliteta kao i pre 10-20 godina. :zbunjen:

Dakle koliko god mrzeli LG kao nekog pionira u TV izdanju, morate biti svesni da je jedino LG napravio nešto revolucionarno povodom TV tehnologije u to smatram na SMART operativne sisteme , OLED ekrane i user friendly funkcije (magični daljinski) koji su btw. pre svih uzbacili.

Dakle ništa od ovoga ne pišem napamet i za sve imam argumente jer je mogu reći ovo na neki način usko povezano poslom kojim se bavim :)

I da EON je već napravljen i za webOS samo još uvek nije zvanično pušten jer je još u fazi testiranja.
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Odgovori