BusPlus i Komunalna policija

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Re: BusPlus i Komunalna policija

Post od samo polako »

Jao...kud i spomenuh most! :glavomuzid:
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Baš vala. Isprepletali ste temu o BusPlusu sa komunalnom policijom. Sad još krenite i o mostovima, putevima i ko zna čemu.

Vidim ja da je ova tema zrela za hlađenje par dana.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Re: Dobro veče

Post od cozmo »

Филиповић napisao:А што се тиче истинитости објављеног чланка, хајде да сачекамо...можда време демантује једну или другу опцију...
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/343700 ... rotiv-njih
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Izasla je aplikacija pomocu koje se vidi za koliko dolazi autobus i koja ne skida kredit, samo se naplacuje GPRS. Bar mi je lakse, jer znam da ne placam dusmanima. :djavo:

http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest ... 6096.phtml
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Off topic
@DW, ti nemas problem sa mostom, nego s tim sto je izgradjen za vreme Djilasovog mandata. Ne znam zasto ga onda uopste koristis kad ides od Arene do Padine?

@dragan, to ce manje-vise biti sredjeno kad se zavrse sve pristupne saobracajnice... Nadam se :D
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ko jos jednom spomene most :palica:
Imate temu pa tamo nastavite
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

NexT napisao:Off topic
@DW, ti nemas problem sa mostom, nego s tim sto je izgradjen za vreme Djilasovog mandata. Ne znam zasto ga onda uopste koristis kad ides od Arene do Padine?

@dragan, to ce manje-vise biti sredjeno kad se zavrse sve pristupne saobracajnice... Nadam se :D
Samo da ti kazem da nisi pogodio ni jednu od navedene 2 stvari :)
Moje misljenje je da je na strateski losem mestu, sto podaci i govore, a drugo, uvek idem preko gazele, jedino ako od Urosa krenem ka Natasi, onda predjem preko novog mosta..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Nastavljamo sa temom, ali se držite okvira teme.

„Bus plus“ sakuplja brojeve mobilnih telefona građana

Kako bi koristili besplatnu zvaničnu aplikaciju “Bus plusa” o dolasku vozila GSP za android telefone građani moraju da ostave broj svog mobilnog uređaja što je mnoge navelo na sumnju da ova usluga narušava privatnost korisnika. U kabinetu poverenika za informacije od javnog značaja odbacuju ove tvrdnje, dok u “Bus plusu” ističu da brojeve telefona neće koristiti u reklamne svrhe.
Uslov za instalaciju aplikacije je ostavljanje broja mobilnog telefona

Jedini uslov za instalaciju ove aplikacije je ostavljanje telefonskog broja, a u opisu ove usluge, između ostalog piše da korisnik prihvata da mu pristižu SMS-ovi koji mogu biti reklamnog tipa.
- Ne vidim svrhu da se od korisnika ove aplikacije uzima broj telefona osim ako u “Bus plusu” žele da to iskoriste u reklamne svrhe. To znači da bi građani mogli da dobiju univerzalne SMS propagandne poruke - kaže Zoran Torbica iz Centra za razvoj interneta.

Međutim, u kabinetu poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti smatraju da se na taj način ne ugrožava privatnost korisnika.
- Građani sami odlučuju da li će koristiti ovu uslugu ili ne i niko ih ne tera na to. Upoznati su da moraju da ostave broj telefona, pa ispada da su građani prvo dali saglasnost, a potom se žalili - ističu u kabinetu poverenika.

U “Bus plusu” kažu da uvođenjem ove usluge nisu razmišljali o marketingu.
- Brojeve mobilnih telefona sigurno nećemo koristiti za reklamu. Građani su prilikom kupovine personalizovanih kartica mogli da izaberu opciju koja je podrazumevala i slanje reklamnih SMS-ova. Međutim, ostavljena im je mogućnost da nakon prve poruke aktiviraju opciju posle koje više neće dobijati takve poruke - objašnjavaju u “Bus plusu”.

Uskoro jeftiniji SMS servis

Kako nezvanično saznajemo, “Bus plus” je postigao dogovor sa servis provajderom da snizi cenu SMS servisa, pa će uskoro cena biti 1,5 din. sa PDV-om za sve mreže. Osim toga dogovoreno je da se smanjenje odnosi za sve putnike gradskog prevoza, a ne samo za redovne korisnike, kako je bilo najavljeno. Takođe, uskoro bi trebalo da bude završen servis koji će putnicima omogućiti da putem mobilnih telefona dopune “Bus plus” karte.

Izvor: Blic
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Videh skoro komunalca al izasao iz Astre H... Isto zuta rotacija. Medjutim, ono sto me je zacudilo je da je imao pistolj, sto koliko znam makar u pocetku nisu imali...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

U BG su dobili Astre H, u NS sam ih video u novom VW Polu. Tako da polako dobijaju bolji vozni park. Za pištolj ne znam kako ide, mislim da ih nemaju svi.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Ja mislim da ih nikako ne smeju imati i ne znam odkud tom pištolj.

Upravo je to ta razlika između policije i komunalne policije da ovi drugi ne nose oružje!

Sad...ako se tu nešto promenilo onda smo dobili frakciju policije u vidu komunalne policije...ljudi koji nisu prošli nikakvu procenu da li smeju da nose i kako da rukuju oružjem...najobičnija kamarila...

ps
znam kakva im je obuka u Kamenici bila...
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Bas je imao pistolj, cak sam mu postao sumnjiv koliko sam se zabuljio :mrgreen:
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Možda si video običnog policajca pa se sa kolegama povezao do nekle jer sam sa više strana dobio potvrdu da Komunalci ne nose niti smeju da nose oružje.
Službeno ne duže a civilno ne smeju da nose prilikom obavljanja dužnosti komunalnog policajca.

Razlika između komunalne i redovne policije
Redovna i komunalna policija razlikuju se pre svega po nadležnostima. Komunalna policija se brine o čistoći, komunalnom redu i ostalim problemima za koje je nadležna lokalna samouprava. „Obična” policija čuva javni red i mir, kao i bezbednost i imovinu građana, sprečava krivična dela i hvata kriminalce.

Druga značajna razlika je u ovlašćenjima. Komunalni policajci ne nose vatreno oružje, a mogu nekog da privedu samo ako je on počinio neki prekršaj a nije u stanju da dokaže svoj identitet. Za razliku od regularnih policijaca, komunalni policajci ne mogu nekog da privedu „samo” zato što je prekršio propise, ako im pokaže uredne lične isprave.

Ako se komunalni policajci suoče sa bilo kakvim ozbiljnijim otporom, na primer oružanim, oni moraju da pozovu u pomoć kolege iz „obične” policije.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Siguran 100%, izasao iz te astre, video sam pistolj i zabuljio se u uniformu, komunalac, zato mi je i cudno
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Da sam ga ja video ladno bih pozvao 92 i prijavio ga!
Odgovori