Cene putarina
Re: Cene putarina
Ne znam kako je napolju ali ove putarine po Srbiji mi deluju paprene.
Nenormalno mi da putarina izađe ~40% cene goriva.
Nenormalno mi da putarina izađe ~40% cene goriva.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Za Mađarsku, Slovačku, Austriju, Sloveniju, Češku, najkraće trajanje vinjete je 10 dana?
- Joker
- Pridružio se: 23 Jan 2016, 15:43
- Garaža: Kamiq Ambition 1.0 TSI DSG
- Kontakt:
Mislim da je Slovenija 7 dana
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Tako je. Za sloveniju je 7 ili 30 dana. Zbog toga se bune ovi sto idu na hr na more pa ostaju desetak dana.
- pedja
- član 001
Dobro, Slovenija. Ali niko nema varijantu na dan, tranzit? Pogledao sam sajtove, nema, ali sve mislim da ima nešto što sam propustio 
TT

TT
Jbg to je i poenta vinjete. Bolje nego u HR gde platis jedan prolaz al 17e.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Nisi propustio ništa, nema dnevne vinjete nigde.pedja napisao: 26 Feb 2018, 15:32 Dobro, Slovenija. Ali niko nema varijantu na dan, tranzit? Pogledao sam sajtove, nema, ali sve mislim da ima nešto što sam propustio![]()
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- pedja
- član 001
Slažem se za Hrvatsku, sve mi je jasno, ali nada umire poslednja
Razmišljao sam o nekoj kružnoj turi do Praga/Plzena, pa nazad preko Slovenije (Bled, Portorož i/ili neke Terme).
Trebali su da smisle nešto tipa - treća zemlja u danu gratis
TT

Razmišljao sam o nekoj kružnoj turi do Praga/Plzena, pa nazad preko Slovenije (Bled, Portorož i/ili neke Terme).
Trebali su da smisle nešto tipa - treća zemlja u danu gratis

TT
Pa nije obavezna vinjeta u Sloveniji, a posebno za manje ulaske u istu. Samo se koriste lokalni putevi.. Nije lako, ali uz dobru navigaciju i forume čak nije ni loše..
Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
Za SLO možeš bez vinjete, samo pitaj i dobičeš odgovore. Ja ako imem vremena čak i radije biram sporedne puteve po svim državama, više vidiš i doživiš.
Konkretno za Bled možeš preko prelaza Jezersko ( iz AT ) da ideš do Bleda, onda preko Vršiča na more ( išao sam več tim putem ), i to je sjajna tura lepim krajevima, onda iz Portoroža možeš i preko Hrvatske prema Srbiji, a ako hočeš terme kaži koje pa da ti kažem put.
Konkretno za Bled možeš preko prelaza Jezersko ( iz AT ) da ideš do Bleda, onda preko Vršiča na more ( išao sam več tim putem ), i to je sjajna tura lepim krajevima, onda iz Portoroža možeš i preko Hrvatske prema Srbiji, a ako hočeš terme kaži koje pa da ti kažem put.
- pedja
- član 001
Hvala, razmisliću još.
Nije primarno izbegavanje, samo me zanimali da li ima neka caka, za koju možda nisam čuo. Realno, nisu te vinjete ni preskupe. Kako napisaše, za HR je 17-18€, kod na od Subotice do MK je više od 10€. Sa vinjetom odeš i vratiš se...
Taman sam hteo da odustanem od te SLO ideje, ali se ispostavilo da neko ima želju da vidi Ljubljanu
Ali, ko zna gde ću i da li ću ići na kraju.
TT
Nije primarno izbegavanje, samo me zanimali da li ima neka caka, za koju možda nisam čuo. Realno, nisu te vinjete ni preskupe. Kako napisaše, za HR je 17-18€, kod na od Subotice do MK je više od 10€. Sa vinjetom odeš i vratiš se...
Taman sam hteo da odustanem od te SLO ideje, ali se ispostavilo da neko ima želju da vidi Ljubljanu

TT
Pa kao što sam napisao, ako imaš puno vremena sporedni putevi so cool ideja, ali ti treba baš puno vremena, a ako dobiješ neku kaznu onda bolj da odmah kupiš celogodišnju vinjetu 

- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Pedja , ako zapucaš u Sloveniju tim magistralama obavezno slovenačka AMZS aplikacija , ukoliko su ti internet i GPS na telefonu uključeni javljaće ti za radare, odlična stvar ,a što se tiče Hrvatske ima i za to rešenje , Podravska magistrala. Novi Sad - Osijek-Virovitica-Varaždin-Ptuj, dalje ja idem autoputem za Ljubljanu, možeš i to kroz Sloveniju magistralom. Meni treba 7 sati okruglo bez nekog divljanja. Inače AMZS aplikacija radi i na Podravskoj magistrali i dobro dođe jer ima 4 stacionarna radara usput. Ograničenja na magistrali su okej, 90-70 i ponegde 50 i nije neko veliko smaranje voziti je, pogotovo kada se ne žuri.
Sent from my XT1635-02 using Tapatalk
Sent from my XT1635-02 using Tapatalk
https://automobili.hr/novosti/novosti-2 ... magistrala
Hrvatske ceste smrti 2. dio – Podravska magistrala
Nakon Jadranske Magistrale, druga najopasnija prometnica u hrvatskoj je državna cesta broj 2 ilitiga podravska magistrala. Nazvana magistralom smrti, krivac je za mnogo izgubljenih života.
Hrvatske ceste smrti 2. dio – Podravska magistrala
Nakon Jadranske Magistrale, druga najopasnija prometnica u hrvatskoj je državna cesta broj 2 ilitiga podravska magistrala. Nazvana magistralom smrti, krivac je za mnogo izgubljenih života.