Stigla zima...
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Re: Stigla zima...
Uuuuu ova slika sve pokazuje, jel jos pada pa su zbog toga ovakve ulice (sneg ponovo napada posle čišćenja) lli jednostavno nisu ni čistili?
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ogi napisao: 27 Feb 2018, 09:45 Meni auto seta samo tako, na svakoj krivini gde ima malo vise snega sevrda... zadnji kraj ode... smorio sam se sve u svemu...
Koje gume imas?
Ja napred nove Tigar, nazad isto ali ovo im je ovo treca sezona i nesto mi se Golf cini dosta stabilnijim od Oktavije, me zanosi se toliko, ne znam u cemu je stvar.
Trebao si ugasiti kontrolu trakcijeOgi napisao:Evo sad nisam uspeo da izvucem uzbrdicu, jednosmerna neociscena sa "sinama" od tockova. Morao sam da se vratim a stigao sam do pred kraj. Tuda sam isao jer prethodno isto na drugoj uzbrdici ispred mene gde obicno idem neki dzip nije mogao da izvuce pa nisam vise mogao da cekam. Nekako se osecam deprimirano sada.
Edit, evo sad zena kaze neki "dugacki" auto uspeo ali se bas zaleteo. A ja skolski, lagano, mali gas, ujednaceno, dok nisam stigao do tog dela I onda samo slajf...a sa strane parkirani na 20cm.
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ali prosle godine za Bozic -18, a ove +15 

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Eto vidis. Ne znam te cake. Mozes li mi objasniti kako bi to poboljsalo stvar ?HKS napisao: 27 Feb 2018, 10:33Trebao si ugasiti kontrolu trakcijeOgi napisao:Evo sad nisam uspeo da izvucem uzbrdicu, jednosmerna neociscena sa "sinama" od tockova. Morao sam da se vratim a stigao sam do pred kraj. Tuda sam isao jer prethodno isto na drugoj uzbrdici ispred mene gde obicno idem neki dzip nije mogao da izvuce pa nisam vise mogao da cekam. Nekako se osecam deprimirano sada.
Edit, evo sad zena kaze neki "dugacki" auto uspeo ali se bas zaleteo. A ja skolski, lagano, mali gas, ujednaceno, dok nisam stigao do tog dela I onda samo slajf...a sa strane parkirani na 20cm.
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
Inace bas je tada lampica I pocela da luduje. Maltene se pre toga nikada nije upalila.
Pise ti to u uputstvu, u sustini ima smisla i pomaze najvise kad je neutaban(da ne kazem dubok) sneg.
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Pomoglo ne bi, odmoglo bi, a 99% ako je put pod nagibom bi te bacilo na parkirane automobile. Probaj na nekoj uzbrdici pa ces videti, ako meni ne verujes, licna proba ti je najbolje iskustvo.
Kada iskljucis esp auto vise ne kontrolise doziranje gasa, ali veci je problem sto tada ne koci tocak koji nekontrolisano kliza.
Sa proslim autom sam probao bar 10x razliku probe radi na uzbrdicama i bez esp na nekim mestima nisam mogao iz mesta da se pokrenem jer krene 1 tocak da se vrti u prazno, a auto stoji.
Sa aktivnim esp cim 1 tocak krene da proklizava aktivira kocnicu na njemu da bi preko diferencijala prebacio silu na drugi koji bolji hvata, tako da dobijes 2 tocka koji manje vise podjednako vuku po snegu.
Gasenje esp mozda je imalo nekog smisla na autima koji nemaju kontrolu kocnice ali kod tvog zasigurno nema nikakvog smisla ali kao sto rekoh probas pa ces videti.
Kada iskljucis esp auto vise ne kontrolise doziranje gasa, ali veci je problem sto tada ne koci tocak koji nekontrolisano kliza.
Sa proslim autom sam probao bar 10x razliku probe radi na uzbrdicama i bez esp na nekim mestima nisam mogao iz mesta da se pokrenem jer krene 1 tocak da se vrti u prazno, a auto stoji.
Sa aktivnim esp cim 1 tocak krene da proklizava aktivira kocnicu na njemu da bi preko diferencijala prebacio silu na drugi koji bolji hvata, tako da dobijes 2 tocka koji manje vise podjednako vuku po snegu.
Gasenje esp mozda je imalo nekog smisla na autima koji nemaju kontrolu kocnice ali kod tvog zasigurno nema nikakvog smisla ali kao sto rekoh probas pa ces videti.
- Vlada11070
- Pridružio se: 29 Jan 2017, 01:33
Stigla zima...
Baš tako kao što Danijel kaže, najbolje je da negde odeš gde nema kola i probaš sam, generalno ćeš onda videti šta tvoj auto može, a šta ne i tako se ubuduće ponašati.
Da si ugasio ESP sigurno bi bio bliže od tih 20cm parkiranim kolima, a to sigurno ne želiš..
Da si ugasio ESP sigurno bi bio bliže od tih 20cm parkiranim kolima, a to sigurno ne želiš..
danijele za pocetak procitaj uputstvo koje bas kaze da se prilikom dubljeg snega ugasi esp. A ja ti kazem iz prakse da u takvim situacijama pomaze.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Teorija kaže da isključivanje kontrole proklizavanja omogućava da točkovi šlafovanjem "iskopaju" sneg i tako dođu do asfalta ispod. Nisam bio u situaciji da to i probam, ali bi sistem u svakom slučaju trebalo ponovo uključiti kad se jednom iskobeljaš, a verovatno ga i on sam uključi kad pređeš neku brzinu.
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Meni iz prakse kaze ono sto sam iznad napisao, a posle 10godina na autu koji je sa istim sistemom kakav je kod Ogija sad.ftj napisao: 27 Feb 2018, 11:24 danijele za pocetak procitaj uputstvo koje bas kaze da se prilikom dubljeg snega ugasi esp. A ja ti kazem iz prakse da u takvim situacijama pomaze.
Problem koji se javlja kod esp ako je dublji sneg i ako auto previse kliza tockovima da esp previse oduzme gasa ali su to jako retke situacije i to kod Ogija nije bio problem niti je ovo u BGD dubok sneg.
A kaze sledece:
If you've got ESP, the stability control element will help you in a slide. But traction control can sometimes kill power too much and make it hard to get moving in heavy snow.
Znaci o cemu pricamo? O 10cm snega

Na yt ima gomila snimaka esp off/on pa se moze videti lepo razlika.
Uostalom svako neka radi ono sto misli da je bolje, nije lose probati ali je lose nekoga savetovati bezuslovno na nesto sto ce ga prostim recima sutra sjebati.
Tamo gde je bio na 20cm od tih auta da je iskljucio esp bilo bi jako jako veselo. Ogi samo napred i probaj danas na nekoj uzbridici opcije pa ces i sam videti.
Isključiti kontrolu proklizavanja na klizavom???