Stigla zima...
Re: Stigla zima...
Pa ok naravno nista bezuslovno i na silu. Na snimku je auto sa 4x4 pogonom, sigurno da nekad ASR moze i da pomogne, pogotovo ako je suprotnost neko ko nabije maksimalno gas ko sivonja. Ja ti kazem da sam ja imao vise situacija gde nisam uspevao da izadjem a kad sam ugasio ASR(esp) uspeo sam.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Odličan je Punto za sneg.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Da, zato što veštačka inteligencija ne kapira u takvim trenucima šta je svrsihodno da radi.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Juce sam dosta auta sa zadnjim pogonom video, ko bi rekao
Bas bih voleo da probam zadnjaka po ovakvom vremenu. Drug svoju e klasu bez problema godinama koristi.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Mani A6Q nije hteo da se pomeri sa parkinga na Kopu, bez gašenja asistencija. Kada sam izašao (nikad lakše) i krenuo, počeo je da šeta po putu. Klik, ON, i sve se vratilo u normalu 
TT

TT
S obzirom da ta E klasa ima ESP, ne bi ni trebalo biti problema. A i uzbrdo je zadnji pogon bolji.shandu90 napisao:Juce sam dosta auta sa zadnjim pogonom video, ko bi rekaoBas bih voleo da probam zadnjaka po ovakvom vremenu. Drug svoju e klasu bez problema godinama koristi.
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
Kako to mislis uzbrdo zadnji pogon bolji? 

Nego sta je? Jel uzbrdo tezina vozila "pada" nazad?
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
^ za Mercedesa ili za slucaj Seata?
Ovaj me podsjeca na njegasnork napisao:Kad se pomenu Ličani, uvek se setim Nikole Tesle.Saša napisao: 26 Feb 2018, 12:35 Asimilirali su me izgleda uspešno ovi domaći. A kako i ne bi kada živim sada ovde već mnogo duže nego što sam živeo tamo (tamo prvih 16 godina, ovde ostalih 27).![]()
I on je otprilike u istim godinama (posle završene gimnazije u Gospiću) otišao na studije u Peštu i Prag, a posle emigrirao u Ameriku.
Torbica (Nikola Škorić) malo glumi Bosanca, malo Krajišnika (Ličanina ili Dalmatinca), kako kad. U stvarnosti je rodom iz Rijeke, takođe je došao u Novi Sad 1991. godine.Saša napisao: 26 Feb 2018, 12:35 A Torbica kao fol glumi nekog Bosanca a u stvari original Likota iz mog kraja.![]()

- shandu90
Uglavnom sam vidjao e90, w211 i cak lexus is220d.HKS napisao:S obzirom da ta E klasa ima ESP, ne bi ni trebalo biti problema. A i uzbrdo je zadnji pogon bolji.shandu90 napisao:Juce sam dosta auta sa zadnjim pogonom video, ko bi rekaoBas bih voleo da probam zadnjaka po ovakvom vremenu. Drug svoju e klasu bez problema godinama koristi.
Ja sam prvih 5 godina vozio W124 Mercedes RWD bez ESP i evo, preziveh 
ESP se iskljuci na uzbrdici ili ako je bas klizavo, da se krene, pa moze opet da se ukljuci, to je jedno dugme.
Ja licno zaboravim da ga ugasim, ali kada ga ugasim, ne palim ga, samo lagano i nema problema.
Zajebanije je na rwd, jer igra bulja dok pokusava da gura auto, dok je na FWD lakse upravljati na klizavom, jer vuce auto.
Na ledu/snegu je pitanje koliko RWD ima prednost uzbrdo, verovatno samo u dosta strmim ulicama, gde se dosta tezine prebaci pozadi.
Ovako, kada nema trakcije pod tockovima, nema toliko velikog prebacivanja mase nazad, kao na suvom asfaltu.

ESP se iskljuci na uzbrdici ili ako je bas klizavo, da se krene, pa moze opet da se ukljuci, to je jedno dugme.
Ja licno zaboravim da ga ugasim, ali kada ga ugasim, ne palim ga, samo lagano i nema problema.
Zajebanije je na rwd, jer igra bulja dok pokusava da gura auto, dok je na FWD lakse upravljati na klizavom, jer vuce auto.
Na ledu/snegu je pitanje koliko RWD ima prednost uzbrdo, verovatno samo u dosta strmim ulicama, gde se dosta tezine prebaci pozadi.
Ovako, kada nema trakcije pod tockovima, nema toliko velikog prebacivanja mase nazad, kao na suvom asfaltu.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- shandu90
I ovaj sa w211 je poceo sa 124kom, onda mu je stric uvalio ladu rivu
Nije da nisam nikad probao po snegu, ali na duze od 24h ne.

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
U NS-u opet pada, krupne pahulje sve prekrivaju ponovo, tiho, - 6 napolju... A danas bilo sunčano, krenuo se topiti...