I kakva crna bomba, pa daleko je opasniji (polu)prazan rezervoar benzina jer nema nikakvih sigurnosnih mera, a svako ga voza unaokolo.

Rimac: Jedna velika nemačka auto-kompanija dolazi u Srbiju
Hrvatski inovator i osnivač kompanije za proizvodnju električnih vozila "Rimac Automobili", Mate Rimac, objavio je danas da jedna velika nemačka automobilska kompanija dolazi u Srbiju kako bi proizvodila komponente za električne automobile
Hrvatski inovator i osnivač kompanije za proizvodnju električnih vozila "Rimac Automobili", Mate Rimac, objavio je danas da jedna velika nemačka automobilska kompanija dolazi u Srbiju kako bi proizvodila komponente za električne automobile.
Rimac je, na svom nalogu na Fejsbuku, napisao da je bio na skupu Uprave jedne velike nemačke automobilske kompanije koja ima prihode gotovo na nivou bruto domaćeg proizvoda Hrvatske, ali nije precizirao o kojoj kompaniji je reč.
Ta nemačka firma je, kako je naveo, tražila lokaciju u istočnoj Evropi za gradnju fabrike za električne pogonske sisteme, za šta se nadmetalo 15 država.
U finalu su, kako navodi, ostale Srbija i Makedonija, da bi ta kompanija na kraju odabrala Srbiju, gde će se prozvoditi na stotine hiljada pogonskih sistema za električne automobile.
"Zbog proaktivnosti srpske vlade, dogovorili su još jedan veliki projekat", napisao je on, dodajući da nije na njemu da objavi o čemu je reč.
"Žao mi je što nisam znao ranije, jer bih pogurao da se Hrvatska uzme u obzir. No, možda je i bolje ovako, verovatno bi bio totalni 'waste of time' (gubljenje vremena) jer ne bi bio prvi put da sam to radio", zaključio je Rimac.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ek ... i-u-Srbiju
Neki grad gdje su se prije radili avioni (?) Tako su mi bar Nijemci rekli - zaboravio sam kako se zove.
A gledam dole bio je na nekom skupu ili šta već gde je BMW učestvovao...Meni su to pričali ljudi iz Uprave firme u Njemačkoj - bez da sam ih išta pitao na tu temu. Vidio sam planove za tvornicu. Radi se o firmi koja ima 140.000 zaposlenih tako da vjerujem da je ozbiljno.
1.2 i nije neki turbo benzinac ako se dobro secam.nenad.fil napisao: 26 Feb 2018, 16:45Da se razumemo, nisam za ovo, vozio sam turbobenzinca, novog i za mene, samo dizel. To je bila još jedna potvrda.
Dusan napisao:1.2 i nije neki turbo benzinac ako se dobro secam.nenad.fil napisao: 26 Feb 2018, 16:45Da se razumemo, nisam za ovo, vozio sam turbobenzinca, novog i za mene, samo dizel. To je bila još jedna potvrda.![]()
Problem kod nas je to sto su ljudi kao ovce i prate sta drugi rade, ne umeju da izvedu jednostavnu racunicu, pa dolazimo do toga da sa menje od 5k kilometara godisnje samo dizel dolazi u obzir. A prica benzin vs dizel je odavno sazvakana. Jedina prednost dizela je potrosnja, sve ostalo je u korist benzinca.
Ne misli na KV.Kornjaca Rade napisao: 27 Feb 2018, 23:02 Garant misli na Leoni motaonicu kablova sto treba da se pravi u Kraljevu, i to su komponente za elektro automobile. A i postojala je u KV fabrika aviona do WW2, uklapa se https://sr.m.wikipedia.org/sr-el/%D0%94 ... 0%B2%D0%BE
Pa podeli sa nama ostalima kad si vec upucen.perfiko napisao:Ne misli na KV.Kornjaca Rade napisao: 27 Feb 2018, 23:02 Garant misli na Leoni motaonicu kablova sto treba da se pravi u Kraljevu, i to su komponente za elektro automobile. A i postojala je u KV fabrika aviona do WW2, uklapa se https://sr.m.wikipedia.org/sr-el/%D0%94 ... 0%B2%D0%BE