Meni je u alfi fabricki akumulator, eh sad ne znam dal je izdrzao 10 godina, ili je menjan ranije, mada posto je bio auto garaziran, mozda je i prva ugradnja, jer je na superbu fabrika izdrzala 7 godina i jos nije crkao, ali smo zamenili sa novim jer lepse pali, a na pasatu b5.5 je bio izgurao 9 godina fabricki dok nije skroz crkao, ali je to bila VARTA DE, skroz drugacije izgleda od obicnih varti sto ima da se kupi kod nas.
Gledao sam racune od servisa da nije menjan, nasao sam da je novi EGR sa rukama u ovlascenom placen 700e, a ja ga ugasio, zao mi da ga arcim kad je nov
Exide na grande puntu usao u 4 godinu, prva ugradnja je izgurala 6 godina, ali oseti se da je oslabio nekako, hoce nekad pri paljenju da izbaci neku greskicu koja nestane posle, a tako je bilo sa fabrikom kada je crkavala, ali eto pali radi i dalje. Drugu je na fordu takodje zeza malo exide, kao da brzo ostari nekako.
Za toplu imam samo reci hvale, u kamionu, u viljuskarima, a i na par auta, sigurno ima i boljih aku, ali za toplu mislim da vredi toliko koliko kosta, ako ne i vise.