Zanimljivi oglasi
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Re: Zanimljivi oglasi
Nisam napisao svoje parametre, gledao sam oba auta od 2011. godišta sa max 125.000 km na satu. Lično ne bi uzimao stariji auto za taj novac.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Šokirao sam se kad sam pre 2-3 nedelje video Audi TT 2.0 TDI
Tek sad vidim da ima i RCZ 2.0 HDI
inače, RCZ je sporiji od TT skoro čitavu sekundu (oba 200 ks)
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
I od svega toga, okacio si RCZ kod nas 2010. godiste?Risto napisao: 04 Mar 2018, 13:57 Nisam napisao svoje parametre, gledao sam oba auta od 2011. godišta sa max 125.000 km na satu. Lično ne bi uzimao stariji auto za taj novac.
Da ne pricam sto Peugeot od tog godista takodje kosta od 12k evra.
Sve je to vec staro i ne vidim zasto je bitno da li je 2009. ili 2011, a identican auto u pitanju.
Bitni su kilometraza i stanje.
Pre bih kupio ovog TT-a 2009. sa ovih 89k na satu, nego 2011. identicnog, samo sa 120k km.
30k km ces prelaziti barem 2 godine, da bi dosao na stanje ovog novijeg, kojeg ces platiti 3-4k vise.
Na kraju ces dobiti 1000e vise kada budes prodavao, jer ce oba biti poprilicno bezvredni, a ako uzmes tog jeftinijeg i starijeg, bukvalno na kraju racunica izadje blizu toga da te sa sve gorivom kostao kao ovaj noviji

Jedino je bitno ako negde ima nekih bitnih izmena, pa se zato gleda noviji.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Risto
Poredio sam cene u DE jer ovde ne možeš baš dobro poređenje da uradiš zbog malog broja primeraka na tržištu.
Kako god, samo sam rekao da po meni cene nisu iste, TT je sigurno skuplji nego RCZ. Meni se više sviđa TT ali sigurno neću imati budžet za TT-a po svojim merilima ali bi RCZ-a možda i mogao da uzmem.
Kako god, samo sam rekao da po meni cene nisu iste, TT je sigurno skuplji nego RCZ. Meni se više sviđa TT ali sigurno neću imati budžet za TT-a po svojim merilima ali bi RCZ-a možda i mogao da uzmem.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Cak je i tdi imao komsapassenger napisao:Šokirao sam se kad sam pre 2-3 nedelje video Audi TT 2.0 TDI

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
RCZ se nije baš pokazao dobro kao polovnjak. U eksplotaciji se pokazalo da nije baš najkvalitenije karoserijski sklopljen, a i taj PSA/BMW motor nije šampion pouzdanosti. U principu ga treba kupovati skoro novog, dok je u garanciji. Mala kilometraža i poznata istorija primerka je esencijalna da bi se odlučio za kupovinu primerka van garancije. Pored toga, takav auto je jako teško posle prodati ovde. Ne kapira se kod nas francuska egzotika...
Ako te ovo odbija od kupovine onda nemoj da ga probaš pošto se auto odlično vozi i mnogo lepo ide, ima lep enterijer i odličnu ergonomiju...kad čovek sedne baš se lepo oseća u njemu, a još kad krene kroz krivine...mogao bi da te namami na greh
Ako te ovo odbija od kupovine onda nemoj da ga probaš pošto se auto odlično vozi i mnogo lepo ide, ima lep enterijer i odličnu ergonomiju...kad čovek sedne baš se lepo oseća u njemu, a još kad krene kroz krivine...mogao bi da te namami na greh

A zbog cega ti je bitno godiste vise od kilometraze, da kada te neko pita koje je godiste, ti mozes da kazes par godina novije ili sta?
Imam druga, uzeo je Golfa 7, 2 i po godine starog, kao nov, kako on kaze, ja reko super.
A znam da nije u nekoj lovi, barem ne da uzme 2.0 tdi u super opremi 2 godine star, pa ga pitam koliko ga je platio, koja je to kombinacija?
Onda mi kaze da je presao 160k km.
A mogao je uzeti 4 godine starog sa manje od 100k km, pogotovo sto on prelazi 10ak hiljada godisnje.
Ja bih bio paznjiv sa Peugeot-om, pogotovo tim malo vise sportskim, nesto mi smrdi da mu sve malo ranije odlazi, pa mislim da mu je najgora km 130-180k km, kada verovatno odlaze trapovi, zamajac, kvacilo i ostalo, sto sam ja na C klasi menjao na 160-220k km.
Drugaru je na A6 zamajac poceo da trese na 130k km recimo.
Ok, tvoj trip da ti auto bude noviji 2 godine, ali gledaj barem do 90k km maksimum, a licno ga ne bih uzimao preko 60k km, ne bih svakako ni u tvom slucaju preporucio da gledas do 125.
Prodas ga pre velikih ulaganja posle.
Imam druga, uzeo je Golfa 7, 2 i po godine starog, kao nov, kako on kaze, ja reko super.
A znam da nije u nekoj lovi, barem ne da uzme 2.0 tdi u super opremi 2 godine star, pa ga pitam koliko ga je platio, koja je to kombinacija?
Onda mi kaze da je presao 160k km.
A mogao je uzeti 4 godine starog sa manje od 100k km, pogotovo sto on prelazi 10ak hiljada godisnje.
Ja bih bio paznjiv sa Peugeot-om, pogotovo tim malo vise sportskim, nesto mi smrdi da mu sve malo ranije odlazi, pa mislim da mu je najgora km 130-180k km, kada verovatno odlaze trapovi, zamajac, kvacilo i ostalo, sto sam ja na C klasi menjao na 160-220k km.
Drugaru je na A6 zamajac poceo da trese na 130k km recimo.
Ok, tvoj trip da ti auto bude noviji 2 godine, ali gledaj barem do 90k km maksimum, a licno ga ne bih uzimao preko 60k km, ne bih svakako ni u tvom slucaju preporucio da gledas do 125.
Prodas ga pre velikih ulaganja posle.
160k za 2 i po godine ukazuje da je vecina km predjena na autoputu/otvorenom(osim ako nije bio taksi jbg) i vece su sanse da je ovaj sa 100k km vise kilometara presao po gradu.
- shandu90
Cekaj scirocco gts da mu padne cena.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
shandu90 napisao: 04 Mar 2018, 14:20Cak je i tdi imao komsapassenger napisao:Šokirao sam se kad sam pre 2-3 nedelje video Audi TT 2.0 TDI
inače, RCZ je sporiji od TT skoro čitavu sekundu (oba 200 ks)sto da ne, neka uzme svako sta voli. Problem je sto je ta klasa nepopularna kod nas.
Gari, koliko ti komsija imas? 'Bes mi sve ako postoji model automobila pomenut na ovom forumu, a da ga nije imao neko od tvojih komsija ili bliskih ljudi...

Naravno, ali je to svejedno 160k km na sve delove.ftj napisao:160k za 2 i po godine ukazuje da je vecina km predjena na autoputu/otvorenom(osim ako nije bio taksi jbg) i vece su sanse da je ovaj sa 100k km vise kilometara presao po gradu.
U Nemackoj je mala razlika izmedju grada i otvorenog, jer nema rupa i provalija, pa trap ne trpi, a u gradu se maltene nikada ne prelazi ogranicenje i ne sili auto. Najveca razlika je u trosku za kocnice i slicne potrosne delove za vreme te voznje.
Na autobanu bez ogranicenja, ako ga je vozio neki sivonja, to je najgora eksploatacija.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Nemoj da mu kažeš koliko imaš, za'ebaće te - bećar je to...
- Risto
Starče,starac vujadin napisao: 04 Mar 2018, 14:27 RCZ se nije baš pokazao dobro kao polovnjak. U eksplotaciji se pokazalo da nije baš najkvalitenije karoserijski sklopljen, a i taj PSA/BMW motor nije šampion pouzdanosti. U principu ga treba kupovati skoro novog, dok je u garanciji. Mala kilometraža i poznata istorija primerka je esencijalna da bi se odlučio za kupovinu primerka van garancije. Pored toga, takav auto je jako teško posle prodati ovde. Ne kapira se kod nas francuska egzotika...
Ako te ovo odbija od kupovine onda nemoj da ga probaš pošto se auto odlično vozi i mnogo lepo ide, ima lep enterijer i odličnu ergonomiju...kad čovek sedne baš se lepo oseća u njemu, a još kad krene kroz krivine...mogao bi da te namami na greh![]()
nadao sam se da ćeš se ti javiti, hvala za info. Počeo sam da razgledam malo automobile, gledam šta ima za 10ak hiljada evra a se kupi. Auto bi verovatno menjao kada (ako uspem) se preselim negde na zapad

Xeroj,
mislim da na stanje auta utiču i godine, definitnvo sam siguran da na dosta sklopova utiče i sama starost. Jednostavno nekim materijamlima ne prija starenje i zbog toga gube svojstva i to onda dovodi do toga da prestaju da rade. Sa druge strane, dve - tri godine stariji auto je preživeo par zima više, stajao je na suncu duže, verovatno je više puta upaljen i sl.
Ti si se pobunio protiv mojih kriterijuma zbog poređenja cena, ja ne znam kako mogu realno da poredim cene automobila ako ne uključim godište i stanje u jednačinu. Ako to zanemarimo, vrlo lako je doći do zaključka da nov Duster košta više od nekog polovngo Cayenne-a sa 300.000 na satu, znači Dačia je skuplja od Porschea

Ne vidim kako se Cayenne od 300k km uklapa, posto sam ja tvrdio bas suprotno, da je bolje da uzmes auto sa 30, 40k km manje, nego da bude 2 godine mladji i sa vecom km.
A i nisam se ja pobunio ni za sta, sam si okacio oglas rcza za 10k evra, godinu dana starijeg od tvojih kriterijuma.
Ako si ti ubedjen da 2 godine utice na auto vise od 30k km voznje, necu te ja razuveravati, jer na kraju, svako svome
A i nisam se ja pobunio ni za sta, sam si okacio oglas rcza za 10k evra, godinu dana starijeg od tvojih kriterijuma.
Ako si ti ubedjen da 2 godine utice na auto vise od 30k km voznje, necu te ja razuveravati, jer na kraju, svako svome

- shandu90
Jedan komsa, sto autaDukeNS napisao:shandu90 napisao: 04 Mar 2018, 14:20Cak je i tdi imao komsapassenger napisao:Šokirao sam se kad sam pre 2-3 nedelje video Audi TT 2.0 TDI
inače, RCZ je sporiji od TT skoro čitavu sekundu (oba 200 ks)sto da ne, neka uzme svako sta voli. Problem je sto je ta klasa nepopularna kod nas.
Gari, koliko ti komsija imas? 'Bes mi sve ako postoji model automobila pomenut na ovom forumu, a da ga nije imao neko od tvojih komsija ili bliskih ljudi...