Vazduhoplovi
Re: Vazduhoplovi
Koja je razlika medju tim klasama?
Nisam ni ja znao dok mi u januaru nije zatrebalo BEG-FRA-BEG u odredjeno vreme.
I traženjem odgovarajućeg leta se ispostavilo da Lufthansa na domaćem srpskom sajtu za kupovinu nudi 3 klase/cene od kojih je najjeftinija bila bez kofera za nekih 70 eura ka tamo i nekih 90 evra ka Bgd. Ukupno 160 evra povratna.
U oba smera direktan let.
Pre toga kada sam išao sa AirSerbia 2015. BEG-FRA-BEG je karta ekonomi koštala 450 evra ali se sasvim slučajno pogodilo da je nastala neka akcija prodaje jedne subote nod 12h do 15h. Meni javili telefonom ako hoću da se kupi karta i da treba broji pasoša a ja ga naravno nisam imao u blizini.
I cela frka da dodjem do broja, i zaista ja i kolega kupimo povratnu kartu na popustu za 250evra.
Ta cena bila samo taj dan i samo tih nekoliko sati. Već u ponedeljak cena opet 450evra.
Sada nakon 3 godine meni deluje da redovna cena za istu relaciju Lufthansom (ali bez kofera, samo ručni prtljag od dve torbe) od 160 evra više odgovara potrebama naših prosečnih ljudi da se prevezu od tadašnjih 450evra regularne cene sa koferom.
Nisam poredio trenutne cene u martu, i koji je sada odnos AS prema LH ili KLM ili Austrian ili drugima.
I traženjem odgovarajućeg leta se ispostavilo da Lufthansa na domaćem srpskom sajtu za kupovinu nudi 3 klase/cene od kojih je najjeftinija bila bez kofera za nekih 70 eura ka tamo i nekih 90 evra ka Bgd. Ukupno 160 evra povratna.
U oba smera direktan let.
Pre toga kada sam išao sa AirSerbia 2015. BEG-FRA-BEG je karta ekonomi koštala 450 evra ali se sasvim slučajno pogodilo da je nastala neka akcija prodaje jedne subote nod 12h do 15h. Meni javili telefonom ako hoću da se kupi karta i da treba broji pasoša a ja ga naravno nisam imao u blizini.
I cela frka da dodjem do broja, i zaista ja i kolega kupimo povratnu kartu na popustu za 250evra.
Ta cena bila samo taj dan i samo tih nekoliko sati. Već u ponedeljak cena opet 450evra.
Sada nakon 3 godine meni deluje da redovna cena za istu relaciju Lufthansom (ali bez kofera, samo ručni prtljag od dve torbe) od 160 evra više odgovara potrebama naših prosečnih ljudi da se prevezu od tadašnjih 450evra regularne cene sa koferom.
Nisam poredio trenutne cene u martu, i koji je sada odnos AS prema LH ili KLM ili Austrian ili drugima.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Da l' je moguce.
Kakvi slepci.

Lepo je neko napisao, Air Srbija - low cost kompanija sa full service cenama....
Ja sam zakazao minimum 30-40 karti sa wizzom, sto za mene sto za rodbinu, Tuzla i BG kao destinacije i bas nikad nisam imao problema. Letio sa AirSerbia jednom i odmah problem. Wizz je predobra kompanija.passenger napisao:Kolega putuje za Srbiju isključivo SwissAir-om. Ne razumem zašto ne želi da proba WizzAir. Sad je uzeo karte za kraj marta za dve osobe 450-500 chf. Ja sam skorije bio dole za 50 eura. Par puta sam plaćao 9.99 eura kartu. Razdaljina do aerodroma je ista od nas (bilo do Ciriha ili Memmingena, odnosno Friedrichshafen), 2-3 eura dnevno parking (10 minuta pešaka od aerodroma), sendvič, limenka soka i čokoladica: 6 eura. Ljubazno osoblje, nikakve probleme nisam imao do sada i uvek ću koristiti WizzAir.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Šta se desilo sa linijom Beograd - Friedriechshafen, Wizz Air? Ranije sam putovao tom linijom, sada nema nijednog ponudjenog datuma na sajtu Wizz-a, ali postoji.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Wizz Air to discontinue flights from Belgrade to Nuremberg and Friedrichshafen
https://www.ekapija.com/en/news/1960298 ... richshafen
https://www.ekapija.com/en/news/1960298 ... richshafen
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Znači Memmingen, hvala 

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Mogu da potvrdim, da je ovo istina.

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
I ovo je za temu "zasto je srbija tu gde jeste".
http://rs.n1info.com/a369963/Biznis/Erb ... zbina.html
Erbas priprema otpuštanje 3.700 ljudi zbog manjka porudžbina
Erbas priprema otpuštanje 3.700 ljudi zbog manjka porudžbina
Čisto hejtovanje lidera Er Srbije i Erbasa.
Ovde, na forumu, sam saznao da Er Srbija nudi tarifne pakete koji ne podrazumevaju placanje hrane.
Takodje, imao sam prilike da mi svajcarski menadzeri objasne kako Erbasu cvetaju ruze (pardon, runolist) nakon najvece narudzbine aviona u istoriji.
Ovde, na forumu, sam saznao da Er Srbija nudi tarifne pakete koji ne podrazumevaju placanje hrane.
Takodje, imao sam prilike da mi svajcarski menadzeri objasne kako Erbasu cvetaju ruze (pardon, runolist) nakon najvece narudzbine aviona u istoriji.
Sličnu stvar uradio i Ryanair, baš mi jedan kolega priča. Promenili politiku oko prtljaga, smarali ga na aerodromu da doplati ja mislim 35€
What i do for the livin'? I live for the livin'.