AUDI A5 2.0TDI vs BMW 320d

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Re: AUDI A5 2.0TDI vs BMW 320d

Post od ADrei »

Markoni napisao:
Javice se Texonja verovatno, on je to otklanjao u garanciji. Cini mi se da je neki sitem zatezanja lanca, ili tako nesto. Dosta kola je imalo i havariju zbog toga... Nesto poput 1.2 i 1.4 TSI iz VW grupacije...
bas sam hteo da pitam da li postoji neki noviji auto koji nema probleme(i pomislio na 1.4TFSI posto sam cuo sve najgore o njemu) i ti si me preduhitrio... :glavomuzid:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

ADrei napisao:kakve su probleme imali sa lancem?
Kao sto rece Markoni, neki deo za zatezanje lanca. Jednostavno auto pocne da ispusta neke cudne zvukove (objasnice Texonja bolje).
Sam deo nije skup ali je zamena komplikovana jer se vadi motor. Inace nije se desavalo kod svih primeraka.
3.0 TDI je odlican motor ali su i primerci sa tim motorom osetno skuplji. Tu onda cenom u pricu ulazi i 335d koji je azdaja za A5 3.0 TDI.

Nisi napisao koji menjac zelis.
Ako je automatik u pitanju onda je tu jos jedna prednost na strani BMW-a...
Audi sa tim motorom nudi samo samo Multitronic (CVT) koji je mnogo manje pouzdan od proverenog BMW-og 6-brzinca a mnogim vozacima se i ne svidja sistem rada CVT menjaca ;)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Postoje auti bez problema, samo se prave u Japanu a ne u Nemačkoj :mrgreen:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

A sto se tog kvara tice, treba proveriti i kada se javlja, ako se javlja pri maloj kilometrazi ko Texu, onda je verovatno polovnjak to vec prosao...
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

ne znam ni sam koji menjac zelim :D
bio sam jedan od onih kome nije padalo na pamet da kupi automatik, nije on pametniji od mene... sve dok cale nije kupio Audi sa S-tronic menjacem... odusevljen sam kako radi :presrecan: ali koliko vidim trosi oko 1l vise automatik, uz to je jos jedna potencijalno skupa popravka

imam 3 audija u garazi i nemam predstavu sta da ocekujem od BMWa... auto bi uvezao iz DE i kupio iskljucivo u BMW Premium Selection sa produzenom garancijom, gde mogu da nadjem performanse tog BMWa?
i da postavim jedno glupo pitanje...jel je taj 320d 177ps 2008god comon-rail...i da li ima da pokazuje radnu temperaturu ili samo pali upozorenje kad prebaci 90-100stepeni?

p.s. A5 3.0TDI je jeftiniji od 2.0TDI, ranije su krenuli da se proizvode ima ih mnogo vise u DE...
Korisnikov avatar
nsam49
Reactions:
Pridružio se: 07 Feb 2012, 20:31

Post od nsam49 »

Uzmi audija, dosta mladjih momaka koji su vozili stalno audi i presli npr na x6 ili bmw 7 kazu da je bmw kanta

Ja bih uzeo i 3.0tdi, ako ti naleti neki jeftiniji...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

pa bolji jeste 3.0tdi, ali je skuplji servis dosta, a o registraciji i da ne pominjem, osim ako bi odradio onu foru na invalida, drugacije nema smisla za nase uslove(u kom god normalnom stalezu da si) uzimati auto i preko 2000ccm,a kamo li 2500ccm.
Slika
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

nsam49 napisao:Uzmi audija, dosta mladjih momaka koji su vozili stalno audi i presli npr na x6 ili bmw 7 kazu da je bmw kanta
Ja sam se sad toliko iznervirao da ne mogu da pisem nista.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

I ako mi je A5 daleko lepsi automobil od Bmw-a 3-ke,jednostavno bih ga uzeo samo sa quattro pogonom.
Auto u toj klasi sa prednjim ne bih uzeo nikada.
Jbg,ti treba da razmislis da li ti A5 vredi 7,8.000e vise...
Meni vredi,to jest,Bmw 3 ne bih ni razmatrao u kupovini,jedino F30,a i on je na poslednjem mestu...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

ADrei napisao:...gde mogu da nadjem performanse tog BMWa?
http://www.auto-types.com/bmw-320d-coup ... -1178.html
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

A5 je i dalje pojava, dok se ovaj BMW 3 kupe iako je prelep auto stopio nekako sa masom.
A najbitinije od svvega je sto je A5 i dalje aktualan model.

E sad da li vreid 8000e vise, to vec ti moras da procenis, jer nija mala razlika u ceni, ali opet i kad budes prodavao auto za par godina pet ce biti slican odnos.

P.S. A citam BMWovce, oni postaju gori nego svi mi ostali koji volimo neku marku, tj. ne volimo nego u kojoj smo se nasli da nam odgovara.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

ADrei napisao:jel zna neko kakva dnevna svetla ima 320d coupe 2008god...jel ima angel eyes? da li to ima svaki bmw ili samo onaj koji ima fabricki xenon...
Samo uz xenon...
ADrei napisao:bio sam jedan od onih kome nije padalo na pamet da kupi automatik, nije on pametniji od mene... sve dok cale nije kupio Audi sa S-tronic menjacem... odusevljen sam kako radi :presrecan: ali koliko vidim trosi oko 1l vise automatik, uz to je jos jedna potencijalno skupa popravka
Pazi, S-Tronic (DSG) nemoze da se poredi sa BMW-ovim klasicnim automatikom a jos manje multitronicom (skuter menjac).
To je vec stvar izbora pa ovde dalje necu da sugerisem da li manuelni ili automatik.
ADrei napisao:i da postavim jedno glupo pitanje...jel je taj 320d 177ps 2008god comon-rail...i da li ima da pokazuje radnu temperaturu ili samo pali upozorenje kad prebaci 90-100stepeni?
Da, u pitanju je CR motor a pokazivac radne temperature na toj seriji (E90/91/92/93) ne postoji osim na modelu 335i od 306ks.
ADrei napisao:...gde mogu da nadjem performanse tog BMWa?
http://www.zeperfs.com/duel4044-1869.htm

Ovde ti je poredjenje za A5 2.0 TDI i 320d limuzinu (nema za kupe ali je svakako slicno).
Ako nadjem neko detaljnije poredjenje u nekom nemackom casopisu, nalepicu link.

Sto se cene tice, gledam malo na mobile.de i cini mi se da razlika nije bas 8000e nego manje :zbunjen:
Ok, nisi napisao kako opremljene primerke trazis ali recimo, po mom ukusu bilo koji od ova dva kupea ne bi smeo da bude bez sportskih sedista (pozeljno koznih), lepih alu felni, xenona i jos par sitnica.
dag81 napisao:P.S. A citam BMWovce, oni postaju gori nego svi mi ostali koji volimo neku marku, tj. ne volimo nego u kojoj smo se nasli da nam odgovara.
Ja se maksimalno trudim da se ova rasprava ne prenese na licni nivo i da se maksimalno argumentovano diskutuje.
Zamolio bih te da citiras deo posta nekog BMWovca, na osnovu kog si doneo ovaj zakljucak.

Evo kako to rade Audi fanovi...
nsam49 napisao:Uzmi audija, dosta mladjih momaka koji su vozili stalno audi i presli npr na x6 ili bmw 7 kazu da je bmw kanta

Ja bih uzeo i 3.0tdi, ako ti naleti neki jeftiniji...
:uf:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Treba razmisliti i da li si spreman da pređeš na zadnji pogon. Meni bi to bila jedna od bitnijih stavki jer ne volim zadnji pogon.
Slažem se da Audi deluje svežije, ali koji god da uzmeš nećeš pogrešiti.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

ADrei napisao: i da postavim jedno glupo pitanje...jel je taj 320d 177ps 2008god comon-rail...i da li ima da pokazuje radnu temperaturu ili samo pali upozorenje kad prebaci 90-100stepeni

Pali upozorenje na 118 stepeni :)
Odgovori