Zatamnjena stakla
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Zatamnjena stakla
Ima ko nije ni mogao da atestira.
Za sledeci auto da, al za ovaj nok
Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока
Za sledeci auto da, al za ovaj nok
Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока
Grujicu naravno, da nisam imao taj stiker skidao bi folije sigurno
Tapatalk
Tapatalk
Kod mene više nije imalo smisla da stoje. Prvo - nema šanse teoretske da ih ozakonim. Drugo - toliko su stare da sumnjam da su osim estetske imale bilo kakvu svrhu.
Od prošlih kola su ostale kvalitetne zavesice (za zadnje staklo su čak rolo
) - dok i njih ne zabrane. A ni ja nemam želju da se grbavim kad me zaustave. Nisam pomenuo šta je pandur rekao komšiji na kraju: Vi vozite "tehnički neispravno vozilo". Ma šta god to značilo. Ko razume -shvatiće. Ko neće - neće. Mi smo specijalisti za proizvoljno tumačenje zakona. Meni taj zakon jeste besmislen ali šta sad... Ono gore sam napisao ako neko krene da sam skida da zna šta ga čeka u obe varijante - stare i nove folije. Ja toliko na ovu temu 
Od prošlih kola su ostale kvalitetne zavesice (za zadnje staklo su čak rolo

Izbaksuzirah sam sebe 
Malopre ih je bilo 4-ica, pa se prokurcio i krenuo da mi prica o folijama, a lekciju naplatio 2 soma.
Elem, odo' gledam yt tutorials za skidanje folija

Malopre ih je bilo 4-ica, pa se prokurcio i krenuo da mi prica o folijama, a lekciju naplatio 2 soma.
Elem, odo' gledam yt tutorials za skidanje folija

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.

Znači, drugovi čitaju ovaj forum za vreme dežurstva

Ako su ti novije folije, izvadi još 2 soma i idi da ti to neko uradi kako Bog zapoveda.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Mislim da ne čitaju, ali vremenom puste priču preko društvenih mreža.
Videh kod ušća kako zaustavljaju jednu alfu, pozadi ima foliju i posle kratkog upozorenja i razgovora ga pustili.
Meni najviše smeta priča o približavanju Evropi i njihovim zakonima a ovamo imamo nekakav naš zakon koji je u suprotnosti sa Evropskim standardima.
Neka ukinu potvrdu od proizvođača i verujem da ćemo svi da ih legalizujemo. Samo nisu Božović i ekipa glupi, treba autosalonima pomoć i cela priča je ustvari to i bila, napuniti kasu raznim barabama a i budžetu treba pokazati lojalnost.
Ipak najdebilnije mi je objašnjenje policije koja kaže da ih folije ometaju u radu jer ne vide ko je sve u vozilu.
Vozim i dalje, opušteno, nije mi prvi put da nešto radim pod pritiskom, godine su to života u Srbiji.
Videh kod ušća kako zaustavljaju jednu alfu, pozadi ima foliju i posle kratkog upozorenja i razgovora ga pustili.
Meni najviše smeta priča o približavanju Evropi i njihovim zakonima a ovamo imamo nekakav naš zakon koji je u suprotnosti sa Evropskim standardima.
Neka ukinu potvrdu od proizvođača i verujem da ćemo svi da ih legalizujemo. Samo nisu Božović i ekipa glupi, treba autosalonima pomoć i cela priča je ustvari to i bila, napuniti kasu raznim barabama a i budžetu treba pokazati lojalnost.
Ipak najdebilnije mi je objašnjenje policije koja kaže da ih folije ometaju u radu jer ne vide ko je sve u vozilu.

Vozim i dalje, opušteno, nije mi prvi put da nešto radim pod pritiskom, godine su to života u Srbiji.

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...

Gesendet von meinem SM-J500FN
Izgleda je to tarifa
Pa da. A posle mene je zaustavio Golfa 4, isto se crne stakla i nista mu ni ne spomenu za folije.
Mada je drugi pandur tu bio, pa je mozda zaboravio.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Mada je drugi pandur tu bio, pa je mozda zaboravio.
Ja skinuo prednje kod ivana,imam pozadi nekih 85% .Auto registrovan do 2019
SLabije ga vozim,ali valjda ce se malo spustiti bura oko folija,ili barem da dozvole atest i za one koji imaju odavno stavljenje folije,da netraze unu nalepnicu izmedju folije i stakla.

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
I ja sam u istoj dilemi. U Black glass-u mi rekoše da za 70eur mogu da mi "legalizuju" folije, nisam siguran šta to tačno podrazumeva al svakako bolje od skidanja pa stavljanja ponovo.
Meni je problem što mi auto treba svakodnevno a skoro svaki dan čujem ili pročitam da su nekog cimali po NS za folije.
Meni je problem što mi auto treba svakodnevno a skoro svaki dan čujem ili pročitam da su nekog cimali po NS za folije.
Moje iskustvo
Mali uvod pre nego sto ispricam sta se meni desilo pre par sati, sto je i razlog mog registrovanja na forum. Auto sam kupio pre 5 godina od prodavca koji ga je uvezao. Nisam obracao paznju tada na folije koje se nalaze samo na zadnjim staklima. Znam samo da je zabranjeno imati ih napred i to je to, tako da sam vozio bez brige.
Elem, pre par sati me na Karaburmi zaustavi saobracajac, trazi vozacku, saobracajnu i licnu, sto me zbunilo jer nisam nacinio nikakav prekrsaj. Napravi krug oko kola, dodje do mene i kaze da imam folije na zadnjim staklima, ja kazem da je tako otkako sam ga kupio i da nisam imao problema na tehnickom nikad. Zamoli me da izadjem i onda mi objasni situaciju, u sustini ovo za oznaku V kad je fabricko, onda sta treba da imam ukoliko imam atest itd. Isprica mi celu proceduru dobijanja atesta, dakle ovo sa AMS itd. Ja mu kazem da cu uraditi prvom prilikom i da nisam znao da to vazi i za zadnja. On mi kaze onda da taj zakon vazi jos od 2009. ali su sad od januara poostrili kontrolu. Inace sve vreme dok smo pricali u rukama je drzao moja dokumenta. Zatim kaze da ce malo da me demoralise i pokaze mi na par tablica na njihovom zadnjem sedistu. Zatim mi kaze da ce da me kazni sa oko 10 hiljada itd, oduzme tablice trt mrt, i kaze mi da folije mogu fenom da skinem, pa cu onda morati na tehnicki pa da dodjem po tablice. Ja na sveto hladno odgovaram sa vazi, nema problema.
Zatim pitam je l ce oni da skidaju tablice ili ja, na sta mi on pruzi ona dokumenta i kaze Ma ajde brisi
Sad, mogu da pretpostavim da je hteo pare, ali s obzirom da mu nista nisam nudio, cudi me da me nije kaznio, mada i bio sam krajnje kulturan sve vreme, sto je mozda jos jedan razlog nekaznjavanja
U sustini, ne pada mi na pamet da skidam folije posto me najvise brinu grejaci a i auto mi mnogo lepse izgleda ovako. Malo bolje sam pogledao i na foliji ima nalepnica 3m scotchtint. Zanima me gde bih mogao da odradim tu ''legalizaciju'', da li da idem u Black Glass, ili imate neki bolji predlog, ili mi ipak preostaje skidanje.... I gde bi onda to trebalo da radim, jer sam u to da se upustam nema sanse.
Elem, pre par sati me na Karaburmi zaustavi saobracajac, trazi vozacku, saobracajnu i licnu, sto me zbunilo jer nisam nacinio nikakav prekrsaj. Napravi krug oko kola, dodje do mene i kaze da imam folije na zadnjim staklima, ja kazem da je tako otkako sam ga kupio i da nisam imao problema na tehnickom nikad. Zamoli me da izadjem i onda mi objasni situaciju, u sustini ovo za oznaku V kad je fabricko, onda sta treba da imam ukoliko imam atest itd. Isprica mi celu proceduru dobijanja atesta, dakle ovo sa AMS itd. Ja mu kazem da cu uraditi prvom prilikom i da nisam znao da to vazi i za zadnja. On mi kaze onda da taj zakon vazi jos od 2009. ali su sad od januara poostrili kontrolu. Inace sve vreme dok smo pricali u rukama je drzao moja dokumenta. Zatim kaze da ce malo da me demoralise i pokaze mi na par tablica na njihovom zadnjem sedistu. Zatim mi kaze da ce da me kazni sa oko 10 hiljada itd, oduzme tablice trt mrt, i kaze mi da folije mogu fenom da skinem, pa cu onda morati na tehnicki pa da dodjem po tablice. Ja na sveto hladno odgovaram sa vazi, nema problema.
Zatim pitam je l ce oni da skidaju tablice ili ja, na sta mi on pruzi ona dokumenta i kaze Ma ajde brisi

Sad, mogu da pretpostavim da je hteo pare, ali s obzirom da mu nista nisam nudio, cudi me da me nije kaznio, mada i bio sam krajnje kulturan sve vreme, sto je mozda jos jedan razlog nekaznjavanja

U sustini, ne pada mi na pamet da skidam folije posto me najvise brinu grejaci a i auto mi mnogo lepse izgleda ovako. Malo bolje sam pogledao i na foliji ima nalepnica 3m scotchtint. Zanima me gde bih mogao da odradim tu ''legalizaciju'', da li da idem u Black Glass, ili imate neki bolji predlog, ili mi ipak preostaje skidanje.... I gde bi onda to trebalo da radim, jer sam u to da se upustam nema sanse.
Pa nije ga kaznio zato što ga smara i to je ozbiljna procedura.
Ja najnormalnije vozim sa folijama, da mi se to desi rekao bih da pozove šlep i da idemo odmah u tehnički pa neka oni utvrđuju jer on svakako nije ni struča ni ovlašćen za tako nešto.
I šta kad ti oduzme tablice? Ostaviš auto na sred puta? Moraš da zoveš šlep da bi nastavio dalje?
AKo već mora da mi skine tablice onda bih ga propisno namučio sa papirologijom...
Ja najnormalnije vozim sa folijama, da mi se to desi rekao bih da pozove šlep i da idemo odmah u tehnički pa neka oni utvrđuju jer on svakako nije ni struča ni ovlašćen za tako nešto.
I šta kad ti oduzme tablice? Ostaviš auto na sred puta? Moraš da zoveš šlep da bi nastavio dalje?
AKo već mora da mi skine tablice onda bih ga propisno namučio sa papirologijom...
Naravno da to ne moze tek tako da se odradi, ali je svakako smaranje pocelo, te nema razloga da se napinjem 2 puta nedeljno kada me zaustave.
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Ne mora slep, otprati te do tehnickog pod rotacijom.Mada nismo pred zakonom svi isti.
Sve je stvar psihickog sklopa licnosti i vaspitanja.
Mene bi bilo sramota da vozim auto sa neatestiranim folijama ili da mi zenu i decu prepada policija zbog 100 evra troska.
Da se kur... na forumu i jajarim za 100 evra a vozim auto 20k+
Kao sto rekoh sve je "do coveka"...
Neko parkira u sred kruznog, a neko trazi parking 10 minuta.
Sad trenutno prolaze ovi sto parkiraju gde hoce, voze kako hoce, jer smo mi pitomi proterani na marginu, ali what goes around, comes around.
Sve je stvar psihickog sklopa licnosti i vaspitanja.
Mene bi bilo sramota da vozim auto sa neatestiranim folijama ili da mi zenu i decu prepada policija zbog 100 evra troska.
Da se kur... na forumu i jajarim za 100 evra a vozim auto 20k+
Kao sto rekoh sve je "do coveka"...
Neko parkira u sred kruznog, a neko trazi parking 10 minuta.
Sad trenutno prolaze ovi sto parkiraju gde hoce, voze kako hoce, jer smo mi pitomi proterani na marginu, ali what goes around, comes around.