Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Re: Dobro veče

Post od lami »

Cekam kod frizerke i staje smart, izlazi lik i njegova cerkica, on otvara gepek i vadi sincica iz gepeka. Kakvih ljudi sve ima

Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

H4wkeye napisao:
lami napisao: 10 Mar 2018, 10:00 Pa dobro bice usvojen nov zakon dok on dodje na red, nek i odlozi ukoliko treba. Nek me ispravi neko ali bi trebalo da se pred sudom u takvim slucajevima koristi zakon koji je povoljniji za okrivljenog.

Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока
Ne. Zakon koji je bio aktuelan u trenutku pisanja prijave se koristi. U ovom slucaju to je i dalje stari, 100-120.000 dinara i to. Novi tek treba da bude usvojen.

Sto se tice novog zakona, cuo sam da su u skupstini prilikom rasprave o zakonu potegli pitanje oko onoga sto sam i ja odavno spomenuo a to je da je su genijalci za prekoracenje u NASELJU za 21 do 40 km/h SMANJILI kaznu da bude 10.000 dinara fiksno umesto kao do sada 6 - 20.000, poeni i zabrana. Neko je bio dovoljno pametan pa je pitao kako ovo pobosljava bezbednost (nikako). Prekoracenja u naselju za tako veliku kilometrazu treba jos vise kaznjavati, a ne manje. Po ovom njihovom neko vozi u gradu 88km/h i dobije 10.000 dinara (5.000 ako plati za 8 dana)!?

Razlog zasto su to stavili je smehotresan. Rekli su da su primetili da dosta prekoracenja u Beogradu (koji je jedan grad u celoj zemlji) se naprave na sirokim bulevarima itd i da to nije toliko opasno. A sta ce sa stotinama drugih mesta koji imaju male i uze ulice? Jel je Beograd cela zemlja sad? :kuku:
Uvek se primenjuje blazi.

A ne vidim problem sa smanjenjem kazne? Sama visoka kazna nije uvek resenje.

Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Slazem se, ali za prekoracenja u naselju treba da budu visoke kazne, nikako manje. Ja znam za vise primera gde su ljudi rekli da prekoracuju brzinu za 10-15kmh da ne bi dobili poene I izgubili dozvolu, sta bi ih sprecavalo da prekorace 35 sada kad je kazna samo 10.000? (tj. 5.000 ako platis za 8 dana)
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Kako šta bi ih sprečavalo? Pa kazna... Ne raste 10k na drvetu. Ne želim da verujem da ima ljudi koji namerno voze preko jer eto 10k (pa i 5k) nije mnogo.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Želim da verujem.
Ne želim da verujem.

Kad to čujem- pozli mi.

Voleo bih da upoznam ludaka koji je smislio tu sintagmu.
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

hahaha, i meni je glupa.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Nije visina kazne problem
Nego doslednost
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Pulp Fiction napisao: 10 Mar 2018, 16:00 Kako šta bi ih sprečavalo? Pa kazna... Ne raste 10k na drvetu. Ne želim da verujem da ima ljudi koji namerno voze preko jer eto 10k (pa i 5k) nije mnogo.
Ni ja, ali nazalost ima i takvih. :) Doduse, u manjini.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Sve kazne gube smisao dok god ima i 1% izuzetih. Oni prave sranja više nego svi ostali, samo jer su u mogućnosti...
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

I takvi ce jednom na zemlju da stanu :-)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

H4wkeye napisao:Sa tog aspekta da, ali poeni i u jednom delu sucajeva zabrana su cesto i veci uticaj nego novcana kazna.
Ovo je tačno, barem u mom slučaju.
Od kako sam imao "vaspitnu meru" od mesec dana (pre 6 godina), nisam imao nijedno prekoračenje brzine, niti drugih kazni.

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

McGruja napisao: 10 Mar 2018, 17:02 Nije visina kazne problem
Nego doslednost
+Respekt prema organima reda i strah od posledica.
Moj tast iz Obrovca/HR dobio pre par godina zabranu od tri meseca. Popilo se malo vise, poslo se kolima kuci (bukvalno par kilometara po krajiskim vukojebinama), mislilo se "nece bas sad da stoje tu". I bi kako bi, stajali su tu.........cap, elegantna kazna i tri meseca pesaka. Za ta tri meseca nije se ni priblizio autu, bio u fazonu: ako me uhvate da vozim sa zabranom ne gine mi zatvor.
Njegov rodjeni brat, zivi u VML (Veliki Mokri Lug), ista prica, zaustavili ga u BG negde, naduvao ohoho, ostao bez dozvole, dobio zabranu i vozio sve vreme zabrane po Beogradu (ima stolarsku firmu), bio u fazonu "ko ih sljivi, ako me zaustave tutnucu im nesto i vozi dalje". Da li je potrebno da kazem da nije ni "osetio" zabranu, osim sto je naravno platio kaznu. I kako takve da dovedes u red?
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

member napisao: 10 Mar 2018, 16:53 Želim da verujem.
Ne želim da verujem.

Kad to čujem- pozli mi.

Voleo bih da upoznam ludaka koji je smislio tu sintagmu.
Nije niko smislio, već je reč o bukvalnom prevodu sa engleskog. Ljudi sada dosta čitaju / gledaju TV na engleskom i onda počinju da koriste konstrukcije iz engleskog u sopstvenom jeziku. Isto kao završavanje rečenice sa "...ikada", što u srpskom nije pravilno, a vidim da se baš raširilo. Slično je i sa pravopisom: mnogi (čak i ovde na forumu) pišu nazive jezika, meseca i dana u nedelji velikim početnim slovom, kao u engleskom. Iako se po našem pravopisu pišu malim početnim slovom.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

A na kraju dana...
Odgovori