Dobro veče
Re: Dobro veče
Na plate utice trziste rada. Ne znam koja privatna firma bi placala nekoga 5k evra, ako moze da nadje drugog koji isti posao obavlja za 500e. Verovatno da je te ljude teze zameniti jer imaju odredjene vestine i doprinose toj firmi. Uvek se sve svodi na ponudu i potraznju.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Apsolutno ne.Dusan napisao: 11 Mar 2018, 19:56 Na plate utice trziste rada. Ne znam koja privatna firma bi placala nekoga 5k evra, ako moze da nadje drugog koji isti posao obavlja za 500e. Verovatno da je te ljude teze zameniti jer imaju odredjene vestine i doprinose toj firmi. Uvek se sve svodi na ponudu i potraznju.
Mozes slobodno da pojasnis sa cim se ne slazes. 

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Na plate izmedju ostalog utice i marketing, samopromocija, kao i to kakav je hr. Inace ja sam ovaj i prethodni posao nasao preko linkedin a. Tako da napravite profil i pratite oglase i prijavite se u prvih 48h. Radi se dosta, nije u pitanju veliki tim gde ima dosta ljudi da te pokrije, vec sam manje vise one man show, ali je plata vise nego dupla u odnosu na period dok sam radio u tako nekoj firmi kao Srdjan i kad su mi dovodili neke ljude sa izvikanim biografijama, cesto bez fakulteta ili sa mega, singi... koji bi me u roku od par meseci preskocili, a zbog toga meni davsli resenje da imam 4.stepen
Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока
Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ne vredi Dusane da ti pisem sada sta I kako jer to nije moguce tako lako objasniti vec je to nesto sto spoznas tokom godina rada u velikoj kompaniji. Visina plate veze nema sa trzistem rada, znanjem, obrazovanjem, iskustvom. Evo Lami je rekao jedan mali deo toga. U SRBIJI.
Poslednja izmena od Ogi u 11 Mar 2018, 20:16, izmenjeno 1 put ukupno.
Pa svaki dan sam sa tim “menadžerima” koji veze s mozgom nemaju. A plate u nebo.
Mercata prodaje robu široke potrošnje...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Da, da, ima toga dosta ovde, stoji.Ogi napisao: 11 Mar 2018, 20:15 Ne vredi Dusane da ti pisem sada sta I kako jer to nije moguce tako lako objasniti vec je to nesto sto spoznas tokom godina rada u velikoj kompaniji. Visina plate veze nema sa trzistem rada, znanjem, obrazovanjem, iskustvom. Evo Lami je rekao jedan mali deo toga. U SRBIJI.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Slazem se.Mr.Rotor napisao:Pa svaki dan sam sa tim “menadžerima” koji veze s mozgom nemaju. A plate u nebo.
Sent from my RNE-L21 using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ima svega i svuda, na kraju krajeva sistem je dosao od negde, nije to ovde smisljeno, ali ovde se to radi za koji stepen losije, primitivnije i sa ponosom sto se ne zna. Stranci imaju ipak malo prizemniji stav, dok ovde svi uglavnom gledaju sa visine. Bar sa ovima sto sam saradjivao sa njima.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Pa nije bolje ni u stranim internacionalnim kompanijama gde imaš nekoliko direktora stranaca koji tuku 5-6 puta veću platu od menadžera, a ovi imaju opet 10-15 puta više od radnika koji rade za minimalac. O benificijama da ne govorim. Ne znam da li je tako i u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji ili negde drugde.
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Razlika je sto u DE, DK, za njih znam sigurno, nema benefita tipa sluzbeni auto za neki nivo menadzmenta koji u Srb ima, jer su porezi ogromni i ne placa ih firma, za razliku od Srb gde firma doplati preko ugovorene plate razliku za porez, da neto ne oseti.
Ljudima vise odgovara da imaju veci bruto/neto.
Ljudima vise odgovara da imaju veci bruto/neto.
Ja znam ženu koja u Stuttgartu radi sasvim običan posao sa srednjom stručnom spremom i ima službeni X5 3.0 dizel (kakav crnjak - voziti BMW u Stuttgartu gde je sedište Mercedesa
). Koliko sam shvatio, to joj je jedini auto i može da ga koristi za privatne potrebe do neke kilometraže. Doduše, mislim da radi kao prodavac - ili što bi se kod nas reklo "komercijalista", pa joj treba auto da bi obilazila klijente.

Ђенерал Јанковић
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
U komercijali se službeni auto podrazumeva, a neke firme prosto imaju takvu politiku da ne žele ostaviti loš utisak tako što će njihov predstavnik doći u Dačiji. A i može im se. Eno moj kum radi taj posao već 20 godina, najviše podne obloge. Uglavnom su to bile Fabie, Octavie, Sandero i slično. Ali u ovoj firmi gde je sad gazda se otvorio za E klasu, doduše polovnu ali ipak razlika je u odnosu na Sandero, kad dođeš na sastanak i ugovaraš milionski posao.
Posetite www.garaza.rs !